Nikusiowo-Jeżynkowo. Asmi [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 13, 2009 22:06

Paluszek pisze:No w ogóle nie wiem, czy go zobaczy - bo jak przychodzi ktoś, to on się chowa, tylko do nas wychodzi. Ale może Ją pamięta? Sama jestem ciekawa, jakby się zachował?

Mój kocur Frędzel, który ma ładnych kilka latek i jest z nami od ponad roku, też się wiecznie chowa jak zobaczy albo usłyszy kogoś obcego... i ostatnio się zszokowałam, bo jak przyszła do mnie jedna kociara z forum, to mój Frędzelek nie uciekł 8O i nawet przyszedł do nas do pokoju, wskoczył na łóżko i miauczał :D
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Sob mar 14, 2009 17:17

Pachniało kotką :P
Na razie Nikuś się nie odchudza - odmówił. Je za dwóch. Ale muszę się pochwalić, że za to sierść mu tak nie wyłazi - przedtem się z niego sypało, teraz znacznie mniej, mimo że wiosna.
Paluszek

Post » Sob mar 14, 2009 21:07

Ufff... (w kwestii odchudzania)

Z kotów niewychodzących nie sypie się na wiosnę, bo z powodu ogrzewania nie obrastają zimową sierścią ;)
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob mar 14, 2009 21:32

genowefa pisze:Z kotów niewychodzących nie sypie się na wiosnę, bo z powodu ogrzewania nie obrastają zimową sierścią ;)

no to mój chyba nie zauważył kaloryferów :lol:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Sob mar 14, 2009 21:47

Granula pisze:
genowefa pisze:Z kotów niewychodzących nie sypie się na wiosnę, bo z powodu ogrzewania nie obrastają zimową sierścią ;)

no to mój chyba nie zauważył kaloryferów :lol:

Nie zauważyłam u moich kotów zmiany okrywy włosowej w związku z porą roku. Rozmawiałam swego czasu z hodowcą MCO i niego wręcz wraz sezonem grzewczym zaczynało się linienie.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob mar 14, 2009 23:21

:lol: mój kot linieje przez cały rok... pomimo szczotkowania [nawet codzienne nie daje efektów]... nie wiem dlaczego, być może taki rodzaj sierści, albo po prostu taki jego urok... nie znam się na tym, ale jego kłaki znajduję przez cały rok na: ubraniach, dywanie, odkładające się w kłębkach na podłodze, fruwające w powietrzu jak się zrobi przeciąg, na kanapkach na śniadaniu, w zupie na obiedzie :wink: itd. itp. :twisted:
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Nie mar 15, 2009 13:42

:?:
Moje trzy poza Nikusiem linieją jak szalone... Z tego wynika, ze Nikuś ma tak dobry charakter, ze nawet linieje zgodnie z przepisami :twisted:
Paluszek

Post » Nie mar 15, 2009 18:53

Granula pisze::lol: mój kot linieje przez cały rok...

Oczywiście, ze moje też gubią sierść cały rok :twisted: miałam tylko na myśli to, że cały czas równo, a nie bardziej lub mniej o określonej porze roku.

Nikus jest absolutnie wyjątkowy, więc nie zdziwi mnie nawet gdy Paluszek napisze, że wcale sierści nie gubi ;)
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Nie mar 15, 2009 19:05

genowefa pisze:
Granula pisze::lol: mój kot linieje przez cały rok...

Oczywiście, ze moje też gubią sierść cały rok :twisted: miałam tylko na myśli to, że cały czas równo, a nie bardziej lub mniej o określonej porze roku.

ufff... :oops: a już myślałam, że z moim jest coś nie tak... że może mu witamin jakichś brakuje :roll:
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Śro mar 18, 2009 11:08

Co słychać u słodziaków? wiosna?
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro mar 18, 2009 20:30

One ok, gorzej ze mną, nawet nie wiem, czy wiosna, bo nosa nie wyściubiam z pracy. i tak do końca marca. Ale zaznaczam, ze wieczorami głaszczę, głaszczę, głaszczę... aż wszyscy razem zasypiamy. Dziś Nikuś dał się wziąć na kolana. Początkowo stał na sztywnych nogach, ale się nie wyrywał, a potem - przylgnął i mruczał. Taki cukiereczek, może go nauczymy żeby przychodził na pieszczotki nie tylko na dywanik?
Paluszek

Post » Śro mar 18, 2009 22:02

Paluszek pisze:Dziś Nikuś dał się wziąć na kolana. Początkowo stał na sztywnych nogach, ale się nie wyrywał, a potem - przylgnął i mruczał.

Wow 8O
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw mar 19, 2009 22:36

A dziś dał się wziąć dwa razy i nawet chyba chciał. Ale musi być cisza w domu, no i muszę siedzieć na tym dywanie, gdzie lubi. Ale przytula się, wtula i wygląda na zadowolonego. Nie trzymam go, sam sobie decyduje kiedy zejść. Będą z niego ludzie :lol:
Paluszek

Post » Pt mar 20, 2009 8:41

Kurczę, taka paskudna pogoda ma być do kwietnia :crying: Kiedy wreszcie zrobi się ładnie? Kiedy zobaczę Nikusia?
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pt mar 20, 2009 21:44

Może teraz? Na kolanach? Polubił!
[img=http://img7.imageshack.us/img7/1310/nikunakolanach021.th.jpg]
A tu dodałam to samo w mniejszej wersji:
Obrazek
Ale się cieszę!
Paluszek

[poprzednia][następna]