Pusskoty 4: Maciuś odszedł za TM [*]. Przegraliśmy.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 18, 2008 9:22

Odczułam to niedawno na własnej skórze! Niby wszystko OK, ale cos Ci jednak mówi ze to nie to...ze to nie TEN dom dla TEGO kota...
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Pon lip 21, 2008 9:44

moje mieszkanie w ostatnim czasie stało się kocim rajem: cała szóstka odnalazła wspólny język i cały czas się ze sobą bawią (każdy z każdym - autentycznie), biegają, strącają wszystko z blatów i półek, myją się nawzajem, zaczepiają, a później padają zmęczone tam, gdzie akurat jest coś miękkiego do spania. zero konfliktów. nawet Matylda się dogadała. ponadto wszystkie zaczęły ostatnio gadać jak najęte, jakby odkryły nową formę komunikacji.
Oczko to straszny żarłok. podchodzi już zupełnie blisko (nie można go jeszcze pogłaskać, ale to kwestia czasu) i zawsze oczekuje, że coś do jedzenia mu się skapnie.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pon lip 21, 2008 11:57

puss pisze:moje mieszkanie w ostatnim czasie stało się kocim rajem: cała szóstka odnalazła wspólny język i cały czas się ze sobą bawią (każdy z każdym - autentycznie), biegają, strącają wszystko z blatów i półek, myją się nawzajem, zaczepiają, a później padają zmęczone tam, gdzie akurat jest coś miękkiego do spania. zero konfliktów. nawet Matylda się dogadała. ponadto wszystkie zaczęły ostatnio gadać jak najęte, jakby odkryły nową formę komunikacji.

To super, Puss. Sielanka w DT to chyba rzadkość :D . Oby się tak dalej dobrze układało :ok: :ok:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pon lip 21, 2008 11:59

i miałam kolejny telefon w sprawie Królika. sprawa w toku :ok:

puss

Post » Pon lip 21, 2008 12:00

Oby wreszcie Królik znalazł swój dom. TEN dom :ok:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Czw lip 31, 2008 8:18

Króliczka:

Obrazek

Prawie oswojony dzikun:
Obrazek

Burasiątka

Maja:

Obrazek Obrazek

oraz rodzeństwo, siostra i brat, Ira i Kosma:

Obrazek Obrazek

Maluchy wczoraj zostały odrobaczone i powoli zaczynamy szukać domków. póki co są potwornie obrażone, że ośmieliłam się je zabrać z ich śmietników.

puss

Post » Sob sie 09, 2008 20:40

puss pisze:Króliczka:

Obrazek

Kiedyś, kiedy moja matka zgodzi się na trzeciego kota - to może będzie tak umaszczony :roll: 8)...

puss pisze:Prawie oswojony dzikun:
Obrazek

Burasiątka

Maja:

Obrazek Obrazek

oraz rodzeństwo, siostra i brat, Ira i Kosma:

Obrazek Obrazek

Maluchy wczoraj zostały odrobaczone i powoli zaczynamy szukać domków. póki co są potwornie obrażone, że ośmieliłam się je zabrać z ich śmietników.
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Marcelibu

Post » Sob sie 09, 2008 22:57

:)

hej Marcelibu :) dawno Cię u mnie nie było :)

poza tymi o których juz napisałam mam jeszcze małą krówkę Muu i Kari - siostrę Maji. czyli 9 sztuk futra :ok: ;)

puss

Post » Sob sie 09, 2008 23:22

puss pisze::)

hej Marcelibu :) dawno Cię u mnie nie było :)

poza tymi o których juz napisałam mam jeszcze małą krówkę Muu i Kari - siostrę Maji. czyli 9 sztuk futra :ok: ;)

Byłam- byłam. Tylko się nie odzywałam 8) ...
Marcelibu

Post » Wto sie 12, 2008 10:44

na chwile obecna mieszka u mnie 5 maluszków. 7-tygodniowa Muu jest cudowna i mrucząca, ale pozostałe... poza tym jest bura Kari, ok. 2.5 miesiąca, która jest bardzo bojaźliwa, ale wzięta na ręce mruczy.

natomiast 3 buraski, Maja i brat z siostrą - roznoszą mi mieszkanie, a jak je zamknę w łazience, to jest obraza majestatu, burczenie na mnie i na siebie nawzajem, syczenie i obraźliwe spojrzenia. jak je wypuszczam, to nie można do nich podejść ani ich złapać, bo dostają ataku paniki i wściekłości.
nie wiem co z nimi zrobić...

puss

Post » Wto sie 12, 2008 10:57

Ja bym nie wypuszczała z łazienki, dopóki im się charakterki nie poprawią. Bo tak to będą ciągle tylko się świetnie bawić, ale dzikunowatość im nie przejdzie. :?
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto sie 12, 2008 11:00

Agneska pisze:Ja bym nie wypuszczała z łazienki, dopóki im się charakterki nie poprawią. Bo tak to będą ciągle tylko się świetnie bawić, ale dzikunowatość im nie przejdzie. :?

Święte słowa :idea:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto sie 12, 2008 11:03

JoasiaS pisze:
Agneska pisze:Ja bym nie wypuszczała z łazienki, dopóki im się charakterki nie poprawią. Bo tak to będą ciągle tylko się świetnie bawić, ale dzikunowatość im nie przejdzie. :?

Święte słowa :idea:

Joasia

Dołączam :D
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto sie 12, 2008 18:32

Kosma ma dom. wspaniały dom. mam nadzieję, że nie wróci mi z adopcji, jak Kari, bo będzie aspołeczny :?

puss

Post » Śro sie 13, 2008 8:15

wczoraj dowiedziałam się, że mama Kosmy i Iry (a także Tusi i Marusi wyadoptowanych przez FKP), została pogryziona przez psa. będzie potrzebna operacja łapki. jeśli ktoś może pomóc finansowo, będę bardzo wdzięczna, bo ja nie mam już za bardzo środków. mama małych, domowa kotka która wyskoczyła pewnego dnia z balkonu, i jej opiekunka stwierdziła, że tak właściwie to może sobie zostać na ulicy, bo już jej nie chce, ma na imię Zakręcona. jest bardzo miła i ładna. obecnie jest w DT u Gośki, u której jest też Śpioszek, Michu i białaczkowy Antoś.

puss

[poprzednia][następna]