B.M.F -slubi....i .jestem męzatka!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 02, 2006 22:36

kasiu a sprawdź małej łapki- może ma poduszkę uszkodzoną albo coś takiego
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Nie gru 03, 2006 9:54

ok łapki zaraz sprawdze :roll:

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Nie gru 03, 2006 10:09

te kropki na krzeslach gdzie on aspi wygladaja tak
ObrazekObrazek

kasia essen

Post » Nie gru 03, 2006 10:21

mnie to nie wyglada na krew, tylko krew z ropa - zapytaj weta o ropomacicze koniecznie

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Nie gru 03, 2006 10:46

Kasiu jeżeli ją dokładnie sprawdziłaś i nie ma żadnego wysięku ropno-krwistego z np. jakiegoś owrzodzenia na ciele, a kropki czy plamki pochodzą od nie to muszą one wydostawać się z otworów naturalnych. Tak więc albo otwór od qpala albo sioo. Moja Pusia miała spory ropień za uchem. W jej futrze mimo, ze ją codziennie głaskałam, nie wyczułam go. Dopiero jak pękł i się rozlał zobaczyłam o co chodzi. Tak więc jeszcze raz ją cm po cm obmacaj. Jeżeli nic nie znajdziesz to tylko do weta.

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

Post » Nie gru 03, 2006 11:02

a to znalazłam na drzwiach i podłodze,tak sobie mysle,pomimo przemywania oczu Maja ma brazowe wycieki jak to persy czasem maja,baks tez ma co kilka dni a potem spokoj przez tydzien dwa,moze to to?bo na drzwiach to jakim cudem byy sie znalazło?do weta ide jutro,ale co ja mam mu powiedziec...?i tak juz ze mnie panikare robia,,
ObrazekObrazek

czy tak moga wygladac plamki od pchlich odchodow? :roll: od wydzieliny z oczu?

kasia essen

Post » Nie gru 03, 2006 11:11

Z oczu to mało prawdopodobne, przynajmniej tak myślę. Może pochodź za nią i "złap" plamienie na gorącym uczynku. W miejscu skąd wydostają się te plamki futerko powinno być mokre- przynajmniej teoretycznie. Obszukaj ją dokładnie. Te kropki wskazują na to, ze ona szła i to kapało. Kropki są okrągłe a nie rozmazane (co wskazywałoby, ze kot nie leżał w trym miejscu). No ale to są tylko moje dywagacje.

Kasiu a na drzwiach to była kropka czy smuga? bo jeżeli smuga to kotka mogła wejść w plamkę i zaraz potem przeciągnąć sie łapkami po drzwiach.

ezynka

Post » Nie gru 03, 2006 11:48

na drzwiach tez sa kropki 8O nie wiem jakim cudem,pojde do weta i powiem ze znajduje te kropki niech ja przebadaja,swoja droga wydaje mi sie ze ona ma zawsze tylnia czesc ciala troche wilgotna :roll:

kasia essen

Post » Nie gru 03, 2006 12:23

Kasiu jak kropki są na drzwiach to przychodzi mi do głowy tylko tyle, ze kot musiałby sie otrzepać ( tak jak pies) żeby one na drzwiach się znalazły. Qrcze ale kot nie trzepie sie tak jak pies, chyba, ze z łapki coś strzepuje- nie mam pomysłu na te drzwi.

ezynka

Post » Nie gru 03, 2006 12:32

ja tez nie,ale na sto procent to sa kropki od czasu jak mała jest u mnie,bo drzwi myje co tydzien a podlogi codzien,wiec rzuca sie w oczy bo wczensiej ich nie było,
co do rozrabiania kotow,dzis było spokojnie,porozmawialam z tzetem o tym ze sie denerwuje czy aby nie przesadziłam ze zwierzakami :roll: -mam takie obawy tylko wieczorem-i czy mu nie przeszkadzaja-bo ja spac nie moge-boje sie ze beda tzetowi przeszkadzac i spie cały czas czuwajac na najmniejszy halas,na to tz ze nie 8O ze on i tak mniej słyszy ode mnie,poza tym poradzimy sobie razem,a na wiekszym mieszkaniu wogole juz nie bedzie nic słychac a te kilka miesiecy sie przemeczymy 8O pierwszy raz tej nocy spalam spokojnie :roll: :wink: za to obudzilam sie rano a tz głaskał mała :wink: i sam mowi ze ona to grzeczna jak aniołek i nie przeszkadza wogole :wink:
mam dzis wizyte tesciów :roll: z jakims wujostwem i znajomymi z anglii,zwali sie do nas do małego mieszkanka 10 osob,,, :roll: juz widze reakcje na drugiego kota, :roll: postanowilismy ja nie chowac,poprostu powiemy ze jest na przechowaniu :roll: a na wiekszym mieszkaniu dopiero sie przyznamy :oops: :oops: 2 koty fretka i 12 ludzi u nas w mieszkaniu,,,hmm,,zabawnie dzis bedzie,, :?

kasia essen

Post » Nie gru 03, 2006 12:40

Takie kropki moga byc z noska...mam na mysli te na pionowych powierzchniach.
Jesli kot ma jakikolwiek wyciek z noska, to takie slady wlasnie zostawia.
Moze byc tak ze jak sie otrzepie czy tez wytrze sobie lapka, to "na oko" nic w nosku nie widac...az do nastepnego razu.
Wetowi zawsze dobrze zglosic...
Weci...tacy doswiadczeni...maja jakies "oko" takie, ze zawsze zobacza wiecej...przynajmniej moja wetka tak ma.

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Nie gru 03, 2006 12:46

jeżeli na drzwiach też są kropki, to tylko z otrzepywania... a ja miałam taką teorię że może to z tych cyuchów, skoro stary pokarm miała, mógł się wdać stan zapalny i być jakiś wyciek.
Tylko jedno przychodzi mi do głowy: ubierz się na biało, połóż na siebie kota, sprawdź gdzie masz kropki a potem zlokalizuj miejsce na kocie. łatwiej będzie, bo będziesz wiedziała którą częścią ciała gdzie leżała.
Obrazek
Pusia 14.03.2006, Kizia 01.11.2012, Złociutki 18.03.2022, Karolek 25.09.2022, Misia 09.10.2022 :( moje Słoneczka będziecie zawsze w moim sercu :( Więcej kotów nie będzie.
Gwizdusiowa [*] 16.04.2007 Kacperek cioci :( 14.04.2017 Blondasek cioci 09.2021 :(
Wynajmę mieszkanie we Wrocławiu od września/października 2019-koty mile widziane! kliknij!

zutor

Od: Sob maja 31, 2003 22:55

Post » Nie gru 03, 2006 13:17

ja mam 3 pomysły-albo pupa,albo hmm z pochwy cos albo z nosa,pokaze zdjecia wetowi,najgorsze ze oni twierdza ze u persow to normalne-chodzi o nos i oczy bo kanaliki sie co chwile zatykaja,a z oczek faktycznie takie brazowe jej splywa,przemywam jej to soloa fizjoologiczna i borasolem :roll:
mam nadzieje ze mnie jutro nie wysmieja... :roll:
a to ze ma taki okropny kamien nie ma nic do rzeczy? :oops: :oops: juz sama nie wiem :oops:

kasia essen

Post » Nie gru 03, 2006 13:25

Kasia a może przyłóż jej delikatnie chusteczkę higieniczna do pupy i pisi i zobacz czy jakiś ślad zostanie. Żeby z wysięku z oczu powstały te plamki to musiałoby z nich nieźle lecieć(prawie ciurkiem)- no sama nie wiem :(

ezynka

Post » Nie gru 03, 2006 19:04

przykładałam jej do pupy i jest mały slad na papierze,ale nie bordowy ale poprostu mokry slad,i nie wiem w koncu co ja jutro u weta powiem :?

kasia essen

[poprzednia][następna]