Maybach, Taurus i Topik :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 26, 2006 10:15

Maybe Ty sie nic nie denerwuj- awans wielki Cie czeka KOwcem zostaniesz :wink: wiesz jaka to fucha? kurdupelki kocie bedą pod Twoim władaniem-na pewno coś im do jedzonka uda sie podwędzic i powychowyac sie dadzą :lol:
miziam Twoją cudną fałdkę brzuszkową :P

a moja Nuka tez jest bułkożercą-przegryza siatkę z pieczywem i obgryza buły-ale ona jako kocie suchy chleb dla koni podkradała w stajni :?
Obrazek

amelka

Od: Śro sty 04, 2006 13:05

Post » Pon cze 26, 2006 17:17

Maybi, Ty się szykuj :) Będzie ciachanie pazurków, noszenie na rękach, cmokanie w nosek, mizianie :)
I duuużo gości w małym pokoju :) A jakich fajnych - no no :)
Bądź tylko dla nich dobry, to takie same biedne kotki jak Ty kiedyś...
Ty wiesz najlepiej jak one się czują...

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pon cze 26, 2006 17:22

Maybaszku i Tymciu przyjmijcie ladnie tych Wakacyjnych gosci ... szczegolnie mojego pupila Sopota :oops:
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Sob lip 01, 2006 10:53

Mama coś się dziwnie zachowuje. Poleciała do piwnicy po zapasową kuwetę i robi nam wykłady na temat gościnności. Gdy wyciągnęła obrzydlistwo do pazurów, domyśliłem się, że przyjedzie Mokkunia, zaraz poleciałem do kuchni poostrzyć sobie szpony o karton, póki mogę. Chyba ktoś do nas przyjedzie na domek zastępczy, oj, pamiętam to słowo! Tymek w te upały przestał się pysznić swoim puchatym futrem i zrzuca je na raty. Dobrze mu tak, musi znosić katusze wyczesywania, a ja mam to już za sobą, tylko trochę te dłuższe włosy gubię, za to wszędzie, bo w przeciwieństwie do Tymka łażę po wyżynach! Idę się myć, pewnie oni jadą do mnie specjalnie na sesję fotograficzną!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Sob lip 01, 2006 14:56

Jadą goście, jadą, jeszcze nie widać, a jak przyjadą, bedzie sie dziać!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Nie lip 02, 2006 5:59

I jak tam wizyta gosci przebiega?
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Nie lip 02, 2006 17:39

Przyjechało do nas dziwne coś z długimi uszami. Nie chciało wyjść z klatki, pojawiło sie dopiero na widok Tyka i powiedziało mrauuu. Tymek na to wrrrrrrr. Młody zrozumiał, że w takim języku u nas się mówi i kiedy wyszedł na salony o zmierzchu dodawał jeszcze ssss i pchhhh. Nie reagowalismy i na wszelki wypadek trzymalismy sie razem i blisko mamy. Mama twierdzi, że Iwo jest cudny, ale co cudnego w długim, chudym, z uszami nietoperza i szarym na dodatek? Że niby jak egipski posążek wygląda? No to co, ładne jest czarno-białe no i ewentualnie rude. Toto je dużo, ma nawet pyszne chrupki, kilka mu podjadłem, ale zamiast nas woli Marty misie i jej pokój. To jednak chyba nietoperz, bo dopiero o zmroku ożywa. A Mokkunia nie zdążyła nam pazurów poobcinać, bo ze starym rodzinnym Kacusiem musiała do weta, bo się pochorował. Toto mieszka w Marty pokoju, bo ona na wczasach, a my to musimy się z mamą w reszcie mieszkania pomieścic. Poczekamy, co będzie się działo o zmroku... A i sesja była, nawet mama uczyła się robic zdjęcia, ale Mokkunia kabelka nie wzięła, trzeba czekać.
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Nie lip 02, 2006 20:07

Toto zjadło NASZĄ muchę! Tymek zdrajca pocałował je w nos. Ja tylko patrzę. Czy ktoś widział, żeby nietoperz robił sioo i qu do kuwetki i długo zagrzebywał, a potem latał z moją piłeczka? Mama oburzyła się, że nazywam toto Toto. Powiedziała, że mam z szacunkiem, bo to nie Toto, tylko faraon Totenchamon. Tak się własnie przejęzyczyła i stwierdziła: nomen, omen, zostanie Totenchamonem, czyli w skrócie Toto. No i wyszło na moje! Tylko nie wolno mi mówić to Toto, tylko ten Toto, bo to ponoć facet. Mówię więc, że ten Toto nawet wydaje dźwięki nieomal ultra, a mama zaraz do niego biegnie, na każde piśnięcie! Sprinterka jedna!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Pon lip 03, 2006 17:42

My spimy, bo upał, a mały bez wytchnienia biega mordując pompon i nosząc go w pyszczku. Nie wiem, skąd on ma tyle sił?
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Pon lip 03, 2006 17:51

Chciałbym wypaść jak najlepiej, wyglądać dla Was Ciocie jak najładniej...
Obrazek

O jejku, mówicie, że jestem słodki? Zawstydzacie mnie :oops:
Obrazek

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Wto lip 04, 2006 7:39

Drogi Tymonie i Maybachu, proszę miło i uprzejmie odnosić się do Iwcia to młody, grzeczny kocurek, a nie żaden nietoperz :D .
Jest długi i szczupły (nie chudy :!: u mnie nie ma chudych kotów :wink: ), ma śliczne dłuuugie łapencje, bo rośnie na wielkiego kota.
I przypominam, że moim zdaniem klasyczny kot europejski jest buro-pręgowany :wink:
A czarno-białe i rude są śliczne :D
Pozdrowienia dla wszystkich :wink:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto lip 04, 2006 7:48

Maybi ma na pierwszym zdjeciu niezbyt zadowolona mine :lol:
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Wto lip 04, 2006 10:18

To nieprawda. Koty nie robią takich maleńkich sio i qu i nie piskają, a zwłaszcza nie wyganiają wielkich Maybachów z ich łóżeka, zwłaszcza że pozwoliłem juz mamie w nim spać! No i nie wydają dźwieków jak traktor, gdy mama je głaszcze. Teraz ja trochę na Iwo posykuję, choć podobno nie powinienem, bo jestem przyzwyczajony do innych kotów. Tymek tylko wtedy, gdy mały zbyt szybko pojawi się w jego wolnym polu widzenia. Iwo dostaje częściej jeść niż my, ja to rozumiem i nawet go nie odganiam, a ciaptuś Tymek siada w swoim kącie i patrzy w kafelki, dziwiąc się, że mu miska się nie pojawia. A on dziś taką wielką pajęczynę z wełen zrobił, że w końcu sam się w nią złapał! Już nie siedzi w kątach, wszędzie go pełno!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Wto lip 04, 2006 10:27

Maybe, to młody kotek, musi poszaleć :!:
Ty jesteś dorosły i poważny, ale chyba też kiedyś taki szałaput byłeś - przypomnij sobie i pobaw się z Iwciem :D
A jeść musi często, on rośnie :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto lip 04, 2006 10:37

Ja jestem stary mam sklerozę! :wink: No dobra, niech wam bedzie. Stwierdzam, że Iwo jest kotem i to pieknym i egzotycznym. Zamieszkalismy z Tymkiem w kartonach, niech on sobie poleży na fotelu, w końcu mamy dobre serduszka! Mokkunia, tylko 2 moje zdjęcia? Przecież ja najpiękniejszy jestem i tak! :wink:
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

[poprzednia][następna]