Koci pamiętnik

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 22, 2003 11:08

kociamatka pisze:Wiecie koledzy, dokonałem przełomowego odkrycia! Na balkonie w pełnym słońcu leży koc. Taki gorący, mruuu. Oddalam się w jego kierunku!

Wasz Pitasz

OOO! KOCYK! uwielbiam kocyki :D
właśnie spałem przed chwilą na takim jednym brązowym a oni mnie z tamtąd ściągali i krzyczeli że wszędzie czepie kudły :roll:

aiszkaa

Od: Sob cze 14, 2003 9:33

Post » Pon wrz 22, 2003 11:33

Echhh, kocyki... nie lubie kocykow :( jest na nich upiornie goraco i neiprzyjemnie :? Zawsze podziwialem kotuchy ktore wtulaly sie w nie i spaly z bloga minka ;)

Nie ma to jak stol do spania :lol:

Pozdrawiam wszystkich :) Wlasnie slysze ze cos sie dzieje w misce :roll: - grzech by bylo nie sprawdzic, prawda? :lol:

Wasssz Paczus :)
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Nie sty 18, 2004 15:23

Drogie Koty!
Nie wiem czy się martwiliście moją nieobecnością, czy raczej było Wam to na rękę, postanawiam jednak, z uwagi na moich fanów powrócić do notowania swojego kociego życia w tym oto wątku.
A więc dzisiaj mamy niedzielę-dzień kiedy wszyscy ludzie zalegają w łóżkach do południa przez co spóźnia się śniadanie :? Z Bobińskim, moim towarzyszem żywota trenujemy spanie w różnych pozycjach. Mnie osobiście najbardziej psuje układ tzw. na płaszczkota, Bobiński za to preferuje ślimaka. Ale to dopiero początek, przed sobą mamy jeszcze pozycje: zwisajacą, pleckową i masę innych. Długie godziny żmudnych testów jeszcze przed nami.

Pozdrawiam

Wasz Pitasz

kociamatka

Od: Śro mar 20, 2002 13:44

Post » Pon sty 19, 2004 9:35

Czekam na ciąg dalszy :)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon sty 19, 2004 9:45

Uff... Nareszcie moglam zejsc z wysokich regalow i dorwac sie do kompa... W piatek kot o imieniu Frycek wyparowal z mojego mieszkania. Wlozyli go transfera i tyle go widzialam. Nareszcie moge naskrobac cos do mojej Milosci - Hackera :1luvu:
Slyszalam mianowicie, zes Moj Drogi, na wystawie byl i ze wszyscy sie Toba zachwycali... Powiedz, czy spotkales tam moze jakas panne cudnej urody, ktora serce Twe zdobyla? Drze z niepokoju o to i z utesknieniem czekam na odpowiedz...
Twoja Niedobrota
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Pon sty 19, 2004 11:33

Pitasz fajnie piszesz :lol: czekamy na wasze dalsze historyjki :D :1luvu:
"NiechodziOToByCzłowiekMiałKota,TylkoByKotMiałCzłowieka"
Obrazek

RyuChanek i Betix

Od: Śro lis 05, 2003 11:48

Post » Pon sty 19, 2004 14:05

Cześć chłopaki i dziewczyny! Ja nie mam za bardzo co pisać no bo u mnie to się prawie nic nie dzieje :roll:
Chociaż... dziś był u nas ksiądz po kolędzie i mnie pochlapał jakąś wodą 8O
Bodzio Wasz
Obrazek

Shimi

Od: Pt lis 21, 2003 16:37

Post » Pon sty 19, 2004 14:12

Oooo ja mam nieuzasadniony uraz do księży, Bodzio... Jak dotąd tylko żadnemu nie dałem się dotknąć, chociaż już z dziesięciu miało okazję - i chęć. A jednego ugryzłem w kostkę :twisted: - nie uwierzycie, ale pachniał jakimś obcym kocurem :evil: Żeby mi z takimi zapachami do domu wlazić, też coś, szczyt bezczelności i utrapienie :x No i kompletny brak wychowania. Ostatnio jeden taki się klepał po kolanach, żebym na nie wskoczył - co ja niby jestem? 8O Za to na ogół jak przychodzą księża to moi się po ludzku zaczynają zachowywać, jakby dopiero do nich doszło, o co mi chodzi - stawiają na stole miseczkę z wodą! :D W tym roku drugi raz udało mi się ją upolować. Nie rozumiem ich czasem, stawiają w takim miejscu a potem jej pilnują, hmmm. Nigdy nie zrozumiem ludzi z ich prymitywnymi zachowaniami, chociaż moi to się całkiem normalni czasami wydają.

Wspomnę jeszcze, że jakiś czas temu mnie na cały tydzień w domu zostawili. Nie mówcie nikomu, ale ja za nimi normalnie tesknie 8O I to tak, że zapomniałem się obrazić w stosownym czasie po powrocie :? a po fakcie to juz tak jakoś głupio... :oops:

Bodzio, słyszałem, że do Ciebie się jeszcze jedna panienka wprowadziła... KIm ona jest? :D

pozdrawiam

PączuSss
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Post » Pon sty 19, 2004 15:10

Widze na forum Oberhexe, pewnie siedzi przy kompie i nie chce Hackera dopuscic :twisted: :lol:
Niedobrota
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Wto mar 09, 2004 18:15

Cześć dziewczyny i chłopaki!
U was też jakoś tak inaczej pachnie? Aż ciarki przechodzą. Duża mówi, że to wiosna idzie. Tylko gdzie ona jest, bo na balkonie takie białe leży, co się śnieg nazywa i w łapy mrozi. Co jakiś czas taka nostalgia mnie chwyta, siadam przy oknie i patrzę w dal. Przyjaciel jakiś by się przydał. Duża, to nawet jest chętna, ale duży powiedział, że po jego trupie 8O Czy on myśli, że jego trup ma sprawić mi przyjemność? Obrazek Za karę napadłam wczoraj na niego i ugryzłam aż podskoczył. Za to rano powrzeszczałam trochę. A co. Niech nie myślą, że jak siedzę sama, to mi wesoło. Rano jest najgorzej – strasznie długo śpią, jakby nie mogli zrobić tego w dzień, tak jak ja. A może oni nie wiedzą, że najlepsza pora na sen, to dzień, a na zabawy, to noc? Chyba pójdę pogadać o tym z dużą.
Pa, odezwę się za jakiś czas,

Taya

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Wto mar 09, 2004 18:17

U mnie wiosny nie widać, Bodzia nie ma to ja bede pisać
Pusia :wink:
Obrazek

Shimi

Od: Pt lis 21, 2003 16:37

Post » Wto mar 09, 2004 18:38

Witajcie :D

Dawno nie pisalem, bo sie troszke w moim zyciu pozmienialo; ostatnio usilowano mi wprowadzic do domu panienkę z sąsiedztwa. Bo bylismy przyjaciolmi :roll: Owszem, na korytarzu tak. W pokoju? Pokazalem jej co o niej mysle. Bez ogrodek. Ona zreszta zachowywala sie rownie niegrzecznie :evil: Na szczescie moi ludzie przystopowali i Adi przychodzi tylko na mizianki i jedzenie, a mieszka "u siebie". Podobno sie boi psa, z ktorym przyszlo jej mieszkac. A ja go calkiem lubie 8O chociaz wszyscy mowia, ze jest kotozerny. Mysle, ze to kwestia wychowania :roll: Ona po prostu nie umiala go sobie nalezycie wytresowac, to i problemy ma.

U nas stopnial caly snieg i nareszcie zaczeli mnie zabierac na dzialke :mrgreen: Strasznie mi sie podobalo, nawet nasz kot-wizytator nie byl az tak denerwujacy, niemniej musialem obwąchac cala dzialke - kazdy krzaczek! - bo wzial sobie do serca fakt, ze dlugo mnie nie bylo i wszystko pozaznaczal :evil: Teraz potwornie dokladnie mnie wyczesuja, bo mam pelno igliwia w futrze, od tego ocierania. Pozbawili mnie innych metod znaczenia terenu to maja za swoje :twisted:

Na zawsze Wasssz :mrgreen:
PączuSss

PS: Mam nowego przyjaciela. Nazywa sie Chaps i jest psem. Poznalismy sie w stadninie. Czemu nie moga mi sprowadzic do domu takiego Chapsa? :roll: Dochodze do wniosku, ze psy, mimo calego swojego infantylizmu sa o wiele sympatyczniejsze niz te kociska bez manier, ktore staja mi na drodze :twisted:
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Post » Pt mar 26, 2004 1:46

Drogi Kitku :D

Jest mi smutno, że Twoja sie nie odzywa, a tym samym nie mam o tobie żadnych wieści. Dotychczas, to moja Duża co jakiś czas opowiadała mi o twoich wyczynach, a także pokazywała zdjęcia. Powiem ci na ucho, że moja Duża, to chyba się w Tobie zadurzyła 8O jak ogląda Twoje zdjęcia, to oczy jej maślanieją.
No, nie powiem, przystojny z Ciebie chłopak, mnie też się podobasz, tylko nie wiem, czy ty lubisz szczupłe brunetki, bo faceci, to tak raczej za blondynkami sie oglądają, albo za rudymi.
Bardzo bym chciała spotkać się z Tobą i spędzić jakiś romantyczny wieczór w Twoim miłym towarzystwie Obrazek
Dzisiaj dopiero dowiedziałam się, że coś tam u was z netem się porobiło. Powiedz Swojej, żeby szybciej sprowadzała tych magików, bo smutno tu bez Was :cry:
Pozdrawiam Cię i .... tęsknię Obrazek

Taya 8)

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Pt mar 26, 2004 19:47

Tu bOb.
Drogie koty, nawet nie wiecie ile możliwości kryje zwykły przedmiot domowego użytku w jakim codziennie, godzinami lubią się przeglądać dwunożni.
Mówię o lustrze. Ludzie nie wiedzą co się za nim kryje. Przejście do drugiego świata, macie moje słowo Drogie Koty!
Próbuję się porozumieć z tymi po drugiej stronie, z wzajemnością :D A nawt wspólnie usiłujemy zniszczyć barierę nas dzielącą!
Może byście pomogli? Wiecie,w kupie siła, a co dopiero kupa podowojona!
Ku chwale kociego rodu!
Wasz bOb

kociamatka

Od: Śro mar 20, 2002 13:44

Post » Pt mar 26, 2004 20:44

Bob, Ty jestes pewny tej drugiej strony? Ze to nie bedzie wang i pang ikupa szkla?
Rezolutna Czarna
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

[poprzednia][następna]