Bytomskie Łobuzy cz. 10 - wspomnienie Kitusi i Maciusia s.92

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 03, 2016 16:12 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

Dzien dobry :)
Kitusia juz calkiem doszla do siebie. Gdyby nie fizyczny obaw choroby w postaci chorej lapki to wcale bym nie mogla powiedziec ze Kitusi cos jest.
Mialam piekne zdj Kituni, ale mi sie skasowalo ;(
U nas leniwa sobota.
Za to w nocy Tosia puscila pawia i chyba pojde i z nia do wetki w poniedziałek. Dostala paste w tym tyg ale klak juz byl a to nie byl klak :/ Toska sprzata wszystkie smieci z podlogi, wiec to moze byc tego przyczyna.
Ciagle mysle o tym jak w nocy Kitusia po wymiotach wskoczyla mi do lozka i spala ze mna.. A ona nigdy nie ze mna nie spi. Ciekawe co ja do tego sklonilo. Mize chciała byc blisko a moze chciala pokazac ze brzuszek ja boli. Nie wiem, ale to byl taki pierwszy raz od lat.
No ale szybko sie opamietala i znowu spi na swoim starym nowym miejscu, na ktore musi wskakiwac. Ale tez chodzi po calym mieszkaniu, wszystkim sie interesuje i oko jej blyska jak widzi puszeczke z papu :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob gru 03, 2016 20:17 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Trzymam kciuki cały czas za Kitusiowe zdrówko.

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Sob gru 03, 2016 20:31 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

Tosia jest jak Fuksiu :ryk:
Odkurza podłogi :lol:

Cieszę sie z dobrych wieści o Kitusi :1luvu:
Takich informacji nam potrzeba :201461

Kitusiu, jesteś super kotka :201461 :1luvu:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie gru 04, 2016 0:16 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

Prosze o udostepnienie na fb i gdzie sie da. Nasza forumowa kolezanka prosila o pomoc:

Obrazek

klaudiafj

Post » Nie gru 04, 2016 0:47 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

klaudiafj pisze:Za to w nocy Tosia puscila pawia i chyba pojde i z nia do wetki w poniedziałek. Dostala paste w tym tyg ale klak juz byl a to nie byl klak :/

A chrupki applaws dostaje tylko Kitunia czy inne koty też?
Po suchym applawsie, sporo kotów ma niestety dolegliwości gastryczne. Wymioty, biegunki, albo jedno i drugie w pakiecie. Nawet był kiedyś na forum wątek na ten temat.
Przez jakis czas stosowałam z zadowoleniem bo smakowało kotom, ale po jakimś czasie moje koty też zaczęły rzygać, odstawiłam. Poobserwuj Tosię, może to właśnie po applawsie, skoro kłaka nie było?

edit: wątk o karmie suchej applaws
viewtopic.php?f=10&t=121296&hilit=applaws
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Nie gru 04, 2016 0:50 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

Bardzo Ci dziękuję Klaudio za udostępnienie ogłoszenia.
Siła mediów społecznościowych i tak dużych forów jak miau jest wielka. W każdym razie bardzo w nią wierzymy.

Jutro minie 4 doba od kiedy zaginiona Julia nie kontaktuje się ani ze swoją rodziną ani moim synem - miłością jej życia :(
Bialska policja zaczęła działać dopiero kiedy ją wczoraj troszkę szturchnęliśmy.
Zmarnowali 2 dni w oczekiwaniu, ze sama się znajdzie. Niestety, nie znalazła się :/

Zwracam się do Was z prośbą o udostępnianie tego ogłoszenia gdzie się da, i opatrzenie go prośbą do znajomych aby udostępniali dalej.
Wiemy, ze czas działa na naszą niekorzyść :(
Jest zima, aż strach, co się z nią może stać.

Poprosiłam Klaudię o udostępnienie ogłoszenia, bo istnieją pewne przesłanki iż Julka może być na południu Polski- właśnie na Śląsku.
W każdym razie logi BTS z masztów telefonii kom. wskazały jako ostatnie miejsce, w którym logował się telefon Julii Pińczów k. Kielc.
Niestety, telefon wczoraj zamilkł a my działamy po omacku :(

Z góry dziękuję za każde udostępnienie.
Poniżej zamieszczam link do ogłoszenia na FB
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

I nieustannie trzymam za Kitusię kciuki :)
Marita
Ostatnio edytowano Nie gru 04, 2016 1:37 przez marita72, łącznie edytowano 1 raz

marita72

Od: Śro gru 27, 2006 16:38

Post » Nie gru 04, 2016 1:13 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

Casico wszystkie koty jedza applaws i naturee. Applaws kupilam juz nie raz male paczki i teraz male. Dlatego w sumie to. Ale poczytam watek na spokojnie :) moze wymysle inna karme, bo naturee jedza juz dlugo i znudzila sie troche. Ale co do karmy mamy pewne wymigi wiec to latwe nie bedzie. Na razie wlasnie te male paczki dla urozmaicenia kupilam :)

Marito72 bardzo Wam wspolczuje ;( to musi byc prawdziwy koszmar. Jutro udostępnie ogloszenie na naszej bytomskiej stronie. A dlaczego mialaby byc na poludniu Polski? Dlaczego zaginela :(

klaudiafj

Post » Nie gru 04, 2016 1:45 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

Dlaczego zaginęła 15-latka? No właśnie, temu, kto może wiedzieć, co roi się w głowie tak młodej dziewczyny, nobla z psychologii od ręki bym dała.
Pokłóciła się z rodzicami, jest zakochana na odległość, nierozumiana...ciężko odpowiedzieć.
Przez pierwsze 2 dni myśleliśmy, że zaszyła się gdzieś w swoim rodzinnym mieście albo przyjechała do mojego syna do Warszawy, ale nic takiego się nie potwierdziło.
Najbardziej niepokojące jest to, ze przestała się odzywać również do niego, z którym rozmawiała codziennie po kilka godzin przez telefon.
Trop (ostatnie logowanie BTS jej telefonu) urywa się w świętokrzyskiem. A to prosta droga na Śląsk, na którym ma znajomych - w Bielsko Białej, w Gliwicach, w Żywcu. Dlatego obstawiamy ten rejon.
Ale równie dobrze moze być teraz gdziekolwiek :(
O ile żyje...

M.

marita72

Post » Nie gru 04, 2016 2:04 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

Aha, czyli moze to byc z jej strony proba ukarania wszystkich... Ale potem mogla wpasc z zle rece :( oby nie :(

klaudiafj

Post » Nie gru 04, 2016 12:08 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

Tak właśnie mogło być.. chciała pokazać rodzicom, ze postawi na swoim ale sprawy wymknęły się spod kontroli :(

marita72

Post » Nie gru 04, 2016 12:46 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

Udostępniam u siebie. Mam sporo znajomyc z Gliwic. Trzymam kciuki żeby sie znalazła cała i zdrowa
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Nie gru 04, 2016 15:22 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Kitusiu WALCZYMY! Kocham Cię ❤

Hej :)

Dzis Kitusia siedzi z nami w duzym pokoju :) i nawet zaskoczyla nas tym, ze weszla do pudelka ciasnego pudelka, ktore jest nowe.

Obrazek

Obrazek

W pudelku polozyla sie na myszy swiatecznej pchnacej waleriana kocimietka i czyms jeszcze.
Martwia mnie jej kupy, bo ostatnio meczy sie w kuwecie ;( czekam na kupe. Bylam z tym u wetki i Kitusia ma przez tydzien jesc pastę na klaczki. Kupy sie pojawiaja, nie powiem ze nie, ale rzadziej. I jak do jutra sie nie ponawi to jutro pojde do wetki skonsultować czy podac cos wiecej np laktulosum. Dzis nawet chcialam podac ale przeterminowal sie a nie wiem tez czy w ogole moge.
Kitus nawet lapka z pudla machala na Tosie wiec ma dobry humor a wetka mowila kupa po pascie ma pojawic sie w ciagu 2 dni, bo zaparcia sa od zaklaczenia. A moze to przez ten applaws...
No nic. Na pewno sie pojawi - czekamy.
Postanowilam ze musze zrobic kalendarz i tam bede zaznaczac zrobione kupy przez Kitusie. A m powiedzial ze wszystkie koty plus dodatkowe info typu kolor, konsystencja, zapach... :lol:

Zdj z tel wrzucam i juz widze ze na wstaw jakosc siadla :/

klaudiafj

[poprzednia][następna]