Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) Potrzeba nam kciuków za zdrowie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 23, 2016 22:56 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Babik lubił odkąd pamiętam, tyle,że ja też kiedyś myślałam, że mięso szkodzi i trochę to ograniczałam. Teraz nie ograniczam i zobaczymy, nigdy nie ma pewności,że coś jest najlepsze, najzdrowsze. Teraz tylko mam pewność,że zrobiłam wszystko co mogłam, a co z tego wyjdzie, to zobaczymy. Śmierć ukochanego kota sprawia,że człowiek poszukuje w sobie błędów, które popełnił,bo zwierzaki są od nas totalnie zależne.
A Ty używasz obiektywów Pentaxa, czy jakiś zamienników i czy warto ?

Lotos2014

Od: Nie sty 04, 2015 12:33

Post » Śro mar 23, 2016 23:14 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Dokładnie tak, zgadzam się z Tobą, że zwierzęta są od nas zależne :)
Używam tez sigmy, ale.jednak zawsze wole Pentaxa. Ale Sigma tez jest super. Tamrona nie miałam jeszcze :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw mar 24, 2016 10:30 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

:kotek:

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw mar 24, 2016 16:57 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Cześć Dziewczyny! :)
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw mar 24, 2016 19:40 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Cześć Dorotko i Ewuś :)

Byłam dziś u fryzjerki. Straciłam 15 cm włosów :D Mam teraz wiosenną lekką fryzurę :) Ale to jakie miałam włosy wcześniej to sodoma i gomora :D Diabeł tasmański z kreskówki to przy mnie był szczyt stylu, bardzo zarosłam i przerosłam i włosy wyglądały okropnie. A dziś postanowiłam skrócić sobie włosy mocniej, wiosennie. Ale dalej mam długie za ramiona.

Dostałam dziś list z UM - zaproszenie na negocjacje na za 2 tygodnie wraz z listą 20 dokumentów, które oni chcą widzieć. Stresuję się, bo machina ruszyła. I wszystko zależy i zależeć będzie ode mnie, od mojej odwagi, również jak już wynajmę lokal. Zrobi się remont i każdy będzie wypytywał czy mam co robić czy nie mam... mało kto rozumie złożoność mojej działalności fotograficznej. Ludzie myślą, że można tylko trzaskać śluby i zdjęcia do dowodu, a ja tego nie robię. No to jak to?! To co ty robisz i co z Ciebie za fotograf :/ Ech. Za to zaproszę moje koleżanki ze ZPAFu na parapetówę :D Na to się cieszę :D

Kitusia dołączyła do fanów nowej kanapy i też wydrapuje dziury i przesiaduje na oparciu :twisted:

Cześć Ciocie, pracuje z mamą:
Obrazek

klaudiafj

Post » Czw mar 24, 2016 19:45 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Diabeł tasmański :lol:
Wyobraziłam sobie Ciebie z burza włosów :mrgreen:
Ja tez sie wybieram do fryzjera bo juz mam za długie swoje hery, myślałam do ramion, prosty bob :mrgreen: ale m mnie z chaty wygoni jak przybede opierzona w boba :twisted:

Klaudia wszystko bedzie ok z Lokalem :mrgreen:
Nie martw sie, uwierz w siebie i do dzieła :mrgreen:
Masz baaaardzo duże wsparcie, duchowe wprawdzie z forumowej strony ale JESTESMY! :kotek:

Tosia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw mar 24, 2016 19:50 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Moli25 pisze:Diabeł tasmański :lol:
Wyobraziłam sobie Ciebie z burza włosów :mrgreen:
Ja tez sie wybieram do fryzjera bo juz mam za długie swoje hery, myślałam do ramion, prosty bob :mrgreen: ale m mnie z chaty wygoni jak przybede opierzona w boba :twisted:

Klaudia wszystko bedzie ok z Lokalem :mrgreen:
Nie martw sie, uwierz w siebie i do dzieła :mrgreen:
Masz baaaardzo duże wsparcie, duchowe wprawdzie z forumowej strony ale JESTESMY! :kotek:

Tosia :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ja też świątecznie skróciłam włosy ale burzę włosów nadal mam. :ryk: :ryk: :ryk:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt mar 25, 2016 14:49 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Obrazek

Zdrowych, spokojnych świąt Wielkanocnych życzą : Zuzia, Polusia i ich Duża. :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt mar 25, 2016 18:34 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

KLAUDIO.
Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt mar 25, 2016 19:58 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Kitusia dołączyła do fanów nowej kanapy i też wydrapuje dziury i przesiaduje na oparciu :twisted:
:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
no to koniec jej już jest bliski :ryk: :ryk: :ryk:
cześć Dziewczyny :D :D :D :D

ja w małym pokoju mam łóżko bez obić a narożnik w dużym pokoju jest szczelnie obłożony kocami co by towarzystwa nie kusić do złego :mrgreen:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Pt mar 25, 2016 21:33 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Hej Dziewczynki :D

Bardzo dziękuję za życzenia, również przesyłam najlepsze życzenia :) Agusiu m. też okłada swoją kanapę kocami, bo nie wie o tym, że koty wślizgują się pod koce i dalej drapią :mrgreen:

Miałam dzisiaj wspaniały dzień :D A rzadko się takie trafiają :) Jestem taka radosna, nie wiem od czego zacząć, zacznę więc od początku.

Ktoś grał za oknem na instrumentach dętych - to nic nowego, bo mieszam wśród licznych cmentarzy i pod oknem nie raz przechodzą pogrzeby (po ulicy) i często mają, albo jednego grajka, albo orkiestrę górniczą. Wygląda to pięknie o ile można tak powiedzieć o pogrzebie. Ale Ci coś za długo grali i za wesoło. Zdążyłam zrobić wiele rzeczy, ale w końcu poszłam zajrzeć co tam się dzieje i zobaczyłam czterech młodych grajków z różnymi trąbkami grających pod naszymi oknami! Nie wierzyłam własnym oczom 8O Mieli może po 30 lat - uwielbiam takie akcje :D Nie wiem czy u Was tak było, ale u nas na śląsku kiedyś, dawno temu przechadzały się kapele pod naszymi blokami i ludzie zrzucali im pieniądze. Czasem przyprowadzali ze sobą zwierzęta np konie, osiołki, kozy. To były czasy, było tak radośnie :) Kocham ten Bytom! Tutaj co chwilę są jakieś przecudne akcje :D

Obrazek

W między czasie co chwilę przychodził, a to kurier, a to listonosz. Donieśli mi wszystkie książki, które kupiłam w tym tygodniu i Naturee. Książki o fotografii z lat 70 :D Naturee kupiłam tym razem samą suchą i w pudełku miałam gratis puszeczkę mokrej :D Oni są super, jak nie rabat to gratis. Uwielbiam tą firmę i markę i karmę :mrgreen:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
:kotek:

Potem pojechałam do Tesco na zakupy i zastanawiałam się co kupić kotom - kupiłam im jakiś filet z kurczaka, mały 0,11 kg z udka. Mięsa nie było już bardzo dawno. Dałam każdemu kotu po dwa kawałeczki i jeszcze zamroziłam z tego dwie porcje. Marysia i Tosia zjadły, a Kitusia tym razem pogardziła.

W domu zrobiłam coś genialnego, jestem z siebie taka dumna. Zrobiłam domowe pesto z... natki MARCHEWKI! Nigdy nie wyrzucajcie natki marchewki. Dziś robiłam to danie pierwszy raz. Trzeba zmiksować liście, z olejem lub oliwą z oliwek, odrobiną soli, dwoma ząbkami czosnku i orzechami lub pestkami słonecznika. Ja wrzuciłam trochę słonecznika. Ale pokusiło mnie, żeby zrobić z tego pastę na kanapkę i zrobiłam z tego własny przepis, mojego autorstwa - dodałam jedno duże dojrzałe awokado, sok z połowy cytryny i jeszcze jeden czosnek. Wyszła taka pasta, że prawie zemdlałam z pyszności - nigdy nie jadłam czegoś równie pysznego, najpyszniejsze pesto mojego życia. Ze świeżym, chrupiącym pieczywem to danie bogów. Mąż przyszedł z z siłowni i zajadał się aż mu uszy latały - polecam gorąco. Zróbcie sobie taką pastę - to pasta mojego życia!!! :ryk:

Obrazek

A potem siadłam i zajrzałam na tel, a tam info z instagrama - moje zdjęcie zostało wyróżnione :D A tak nie byłam pewna tego zdjęcia i chciałam nawet je usunąć, a tu proszę:
https://www.instagram.com/bnwbutnot/
Moje zdjęcie to to: https://www.instagram.com/p/BDYwUQDM985 ... =bnwbutnot zrobiłam je u siebie na klatce schodowej telefonem of kors :D

I to tyle wieści z dnia dzisiejszego :D Gotuje warzywa na sałatkę - z wywaru zrobię zupkę. I idę przesadzać kaktusy :) A potem z winkiem i kanapką z pesto pozaglądam do Was :mrgreen:

Ach i jeszcze jedno - zaczęło się od tego ze spałam z Marysia i Tosia w nocy :D Znowu!!! :))))))

klaudiafj

Post » Sob mar 26, 2016 7:29 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Obrazek
Zycza Molinki i Fuksiki :201420
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob mar 26, 2016 10:11 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Obrazek
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob mar 26, 2016 13:01 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Klauduś Kochana , zdrowych, spokojnych i pełnych radości Świąt życzymy dla całej Waszej gromadki :D :D :D
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Sob mar 26, 2016 15:38 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Wam Dziewczyny i Waszym Dużym życzymy radosnych i rodzinnych Świąt :)

Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Od: Sob cze 13, 2015 22:34

[poprzednia][następna]