♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 Jest i choinka ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 25, 2014 17:29 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

jest w zooplusie taki preparat niwelujący zapach kociego moczu, u mnie Rudzia lubi nasikać w przedpokoju jak jej nie chcę wypuścić z domu :evil:

a Tosi może żwir przestał pasować? jaki masz?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon sie 25, 2014 19:19 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Siusianie poza kuwetą to częsty problem, my go mamy i okazało się, że Teemcia ma problemy z pęcherzem (późno, ale zdiagnozowane).
Nie wiem czy takie maleństwa mogą mieć takie problemy... trzeba by było weta zapytać.
Przyczyn siusiania takiego jest od groma: stres, zaburzenia behawioralne, nieodpowiedni żwirek, brudna kuwetka no albo jakieś problemy ze zdrowiem.
Może warto malutkiej mocz zbadać, to koszt ok. 30 zł... ?

mir.ka pisze:jest w zooplusie taki preparat niwelujący zapach kociego moczu, u mnie Rudzia lubi nasikać w przedpokoju jak jej nie chcę wypuścić z domu :evil:

a Tosi może żwir przestał pasować? jaki masz?

Ja polecam Urine Off wersję dla kotów, jest dostępny na allegro, nie tani bo 50 zł ale bardzo skuteczny i znakomicie rozkłada mocz. Polecany przez hodowców kociastych.
Dzięki niemu uratowałam 2 pary swoich zimowych kozaczków, które mi Teemcia zasiusiał i zapach był powalający oraz dodatkowo kanapę i torbę podróżną... :roll:
Podłogę można przemyć octem i cytryną dodatkowo.

Tosiaczku Ty też siusiasz i Duzi się martwią? :(
Co się dzieje malutka?

Teemo, siusiacz pozakuwetkowy :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pon sie 25, 2014 20:30 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

No właśnie, a może żwirek ostatnio zmieniłaś?

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto sie 26, 2014 9:42 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Hej

Nie wiem czemu Tosiula siku robiła za meblami. Wczoraj odsunęłam tą szafkę i było mocno nasikane, więc ten wczorajszy incydent kiedy ją przyłapałam , to na pewno nie był pierwszy raz. Dokładnie umyłam te miejsca, no i szafkę przysunęłam na tyle, że nie ma możliwości tam wejść. Sprawdziłam dzisiaj, nie nasiusiane. Żwirek najpierw używaliśmy bentonitowy, ale zmieniliśmy na silikonowy i Tosia robiła co trzeba do kuwety, nie dawno kupiłam nową partię żwiru, też silikon, ale lawendowy, no i mała korzystała z kuwety. Nie wiem właściwie kiedy zaczęła siusiać za tą szafką, nie jestem w stanie tego powiedzieć. Zobaczymy jak to dalej będzie, czy znajdzie inne miejsce do siusiania czy będzie korzystała z kuwety :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto sie 26, 2014 10:08 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

To może jednak żwirek malutkiej przestał odpowiadać...
Mam nadzieję, że szybciutko się wyjaśni :) :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Wto sie 26, 2014 10:10 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Zobaczymy, będzie dobrze :) :ok: Rozmawiałam wczoraj z M. jak jeszcze był w pracy i mówiłam Mu, że muszę szafkę odsuwać i sprzątać, bo mała tam sika, jak wrócił do domu, to wziął ją na ręce tradycyjnie, przytulił i powiedział "cześć mała siuro" :ryk: <3 <3
Obrazek

aannee99

Post » Wto sie 26, 2014 10:24 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

To i tak ładnie powiedział :lol:
Jak Bernard rodziców jeszcze nie był wykastrowany to raz zdarzyło mu się siknąć na drzwi i wtedy mówili do niego... Generał Szczoch :ryk:
Teraz jest kastrowany, ale Generał Bernio został :D

Tosiaczku siusiaj ładnie do kuwetki :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Wto sie 26, 2014 15:09 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Rudzia jak miała dawno temu silikonowy, była jeszcze sama, to po kilku siknięciach nie chciała wchodzić do kuwety, trzeba było wszystko wyrzucać
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto sie 26, 2014 16:20 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Sama nie wiem o co chodzi Tosi, ale mam nadzieję, że siusiu będzie lądowało jednak w kuwetce :ok:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Wto sie 26, 2014 16:48 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Dopóki jej w tym miejscu będzie "pachniało" to będzie tam chodzić siusiać, a może i Marcelka zachęci :strach: Najważniejsze, to pozbyć się aromatu a może nawet postawić tam coś co ją zniechęci - u mnie pomogło mydełko tymiankowe, Mukki sobie pomyliła kuwetę z dywanikiem i chodziła tam na kupę, próbowałam różnych rzeczy, ale dopiero natarcie dywanika suchym mydłem o intensywnym zapachu, którego kicia nie lubi - pomogło :ok:
Pako

Post » Wto sie 26, 2014 19:40 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Może to jednak ten lawendowy żwirek? Takie zapachy mogą nie być przyjemne dla kociego nosa. A może Tosi wolałaby krytą kuwetę?
Ile Ona ma? Bo wydaje mi się, że nawet na wczesną ruję jest za wcześnie...

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto sie 26, 2014 19:46 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Ale pocieszne zdjęcia :DDD Pierwsze wymiata hehe AGENCI :D
Pozdrawiamy :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto sie 26, 2014 22:13 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Zdjęcia jak do albumu rodzinnego :mrgreen:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Wto sie 26, 2014 22:17 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

aannee99 pisze:
Obrazek

One są po prostu boskie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Wto sie 26, 2014 22:21 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Mi się też wydaje, że to może mieć związek ze żwirkiem. Kotka moich przyjaciół miała podobnie - zmienili żwirek, niby było ok przez 2-3 dni, ale potem nagle im zaczęła sikać po łóżku. Nie wiedzieli, co jest grane, myśleli, że może chora. Ale zmienili żwirek na drobniejszy i bezzapachowy i podziałało.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

[poprzednia][następna]