koty po P.Basi-maja swój dom

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 26, 2014 12:27 Re: BiałaczkiP.Basi Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt?

uwielbiam Wasze wpisy...tak..gadam do niej,,a własciwie do siebie,bo Blondi głucha jest jak pień :lol:
britta pisze:ja biorę serek topiony z makrelą i mieszam ze sproszkowaną tabletką. Potem smaruję delikwenta po ramionkach. Musi zlizać żeby być czysty :201485

:ryk:
zeby zlizac trzeba podejsc...

nie mam problemu podac kotu tabletki,nie boję sie Blondi,ale trudno ja złapać....wtedy z aniołka starego zmienia się w dzika bestię i skacze po scianach...

dzisiaj mamy zaliczone leki,wiec do jutra się "psychicznie" przygotuję
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw cze 26, 2014 12:55 Re: BiałaczkiP.Basi Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt?

ale może przed smarowaniem makrelą mniej się będzie wzbraniać, a potem już chętnie podejdzie na taki zabieg, z moim Rudolfem mam takie właśnie doświadczenia, już sam podchodzi na ,,aplikację" tabletki

britta

Od: Śro sie 03, 2011 21:30

Post » Czw cze 26, 2014 18:37 Re: BiałaczkiP.Basi Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt?

Różnie to bywa - Magnolce najłatwiej wrzucić do pyszczka i pogłaskać pod bródką, żeby łyknęła (tylko trzeba szybko dopaść zanim zauważy, że się coś kombinuje). Zmieszanie z czymkolwiek - wyczuje wszystko (i obrazi się i na mnie, i na jedzenie); posmarowanie czymkolwiek = wytarcie się w moje ubranie i obraza cały dzień. Czasami więc najprostsze sposoby (po prostu wrzucenie do paszczy) są najlepsze :P
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Czw cze 26, 2014 21:57 Re: BiałaczkiP.Basi Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt?

No wieczór miałam bardzo optymistyczny..mój" głucholek "się stęskniła
Wszystkie choruszki w dobrej formie,stały pod drzwiami wiedząc,że kroki sa pańci...i bedzie cos dobrego do pochłonięcia... :catmilk: i jakies łapki do smyrania :201461
Jutro mnie czeka szorowanie,bo jakies"cudo' w kupe wlazło i łapki po całej chalupie ładnie odcisnete....jednym zdaniem:"po sladach mnie znajdziecie..." :wink:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw cze 26, 2014 22:47 Re: BiałaczkiP.Basi Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt?

wiadomo -kuweta źródłem inspiracji :201497

britta

Post » Pt cze 27, 2014 7:20 Re: BiałaczkiP.Basi Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt?

britta pisze:wiadomo -kuweta źródłem inspiracji :201497

wiesz..gorzej jak jeden robi poza kuweta niestety i to Twoja Kropka-brudasek.No,ale sopbie tłumacze ,że kuweta dla Krokodyla PRZECIEZ ZA MAŁA...

MELDUJE ,ŻE BLONDYSIA DZISIAJ DOSTAŁA LEKI Z RANA "Z PARTYZANTA", BO JAKO,ZE GŁUCHA NIE WIEDZIAŁA,ŻE PANI JUZ JA NAMIERZYŁA : :)
Bez problemu włozylam lek i wycałowałam pysiolek,wiec nie miała czasu na"analizę" :lol:
Serafinka rano dostała Rubenal wspomagający funkcje nerek i ukł.moczowego,leki własciwe dostanie pod wieczór.
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt cze 27, 2014 12:36 Re: BiałaczkiP.Basi Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt?

BOZENAZWISNIEWA pisze:MELDUJE ,ŻE BLONDYSIA DZISIAJ DOSTAŁA LEKI Z RANA "Z PARTYZANTA", BO JAKO,ZE GŁUCHA NIE WIEDZIAŁA,ŻE PANI JUZ JA NAMIERZYŁA : :)
Bez problemu włozylam lek i wycałowałam pysiolek,wiec nie miała czasu na"analizę" :lol:

z pełnym podziwem :201494 :piwa: dobrze,że Blondi przystarszawa i zanim zajarzy,że ztreba zwiewać, to już po wszytskim :mrgreen: :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt cze 27, 2014 13:03 Re: BiałaczkiP.Basi Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt?

Bożena dziś ze skrzyżowania zgarnęła 2,5-3 miesięczne kocie, czy ktoś może przygarnąć na DT?? kolorek pingwinowaty. Bardzo potrzebny DOM. Oczy zaszklone, bardzo chudy.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pt cze 27, 2014 15:35 Re: BiałaczkiP.Basi Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt?

No niestety..kicuus chyba się zaczyna "rozkłądac"kicha juz i ma ropke w oczkach..dzwonię do weta juz od kilku godizn,pewnie ma młyn,nie odbiera.Niestety mam b.chore dizecko prawie 40 stopni ma,czekamy na lekarza rodiznnego :( -"wakacje"się mamusi zaczęły :?
sama ledwie ciagam nogami....znowu zbiera się na ulewę,kropi......lato czekam na ciebie z utęsknieniem...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt cze 27, 2014 18:14 Re: BiałaczkiP.Basi Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt?

Przyszło mi dzisiaj (w końcu!), więc wysłałam teraz na konto Justyny - w poniedziałek powinno być, więc pewnie od razu przekaże jak poprzednio. Trzymajcie się jakoś...
...

czarnekoty123

Post » Pt cze 27, 2014 18:31 Re: BiałaczkiP.Basi Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt?

gpolomska pisze:Przyszło mi dzisiaj (w końcu!), więc wysłałam teraz na konto Justyny - w poniedziałek powinno być, więc pewnie od razu przekaże jak poprzednio. Trzymajcie się jakoś...

bardzo dziekujemy...

jako,że sa tez cisi"podczytywacze" tego watku jakich los kotów białaczkowych bardzo dotyka i sa wdzięczni za dom dla nich.(dziękuję za słowa otuchy na pw...)dostałam dzisiaj przelew na100zł od Pani BASI G....(jest na MIAU,ale nie wiem,czy moge pisac po nicku...)-bardzo dziękujemy :kotek: .U weta jest dług 70zł,wiec te pieniązki pójda na uregulowanie naleznościi dokupie tabletki Serafince,czy Blondi...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt cze 27, 2014 18:45 Re: BiałaczkiP.Basi Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt?

Dzwoniłam do doktora,bo jutro musze jakoś do niego dojechaĆ....no i...u Blondyny -biedusi mojej staruszki wyszedł z wymazu w uszkach...GRONKOWIEC...Trzeba kolejne leki jej wykupić....

wątek maluszka jakiego dzisiaj zgarnełam:
viewtopic.php?f=13&t=163073
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt cze 27, 2014 22:04 Re: BiałaczkiP.Basi Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt?

gpolomska pisze:Przyszło mi dzisiaj (w końcu!), więc wysłałam teraz na konto Justyny - w poniedziałek powinno być, więc pewnie od razu przekaże jak poprzednio. Trzymajcie się jakoś...

Czy kaska poszła na moje konto?

britta

Post » Sob cze 28, 2014 7:03 Re: BiałaczkiP.Basi -ZBIERAMY NA LECZENIE I na KASTRACJĘ Żuc

na dzień dzisiejszy mamy :minus180zł +dzisiejsze leki Blondynie i Serafince...mamy 20zł na kastracje ZUCZKA (brakuje 80zł)

wszystkie zyją, Blondi lek łykneła..gilów brak (super)
maluszek spał ze mną na łozku , zasmarkany troche,goraczkuje,oczy zaropiałe :(
tutaj wczoraj juz po oczyszczeniu,zakropleniu i najedzeniu się
meg11 pisze:Znajdek.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob cze 28, 2014 10:23 Re: BiałaczkiP.Basi Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt?

britta pisze:Czy kaska poszła na moje konto?

Tak, zaksięgowane będziesz miała w poniedziałek, bo to inny bank, więc w weekend nie przejdzie.
...

czarnekoty123

[poprzednia][następna]