Gucio w swoim nowym domu, JJR wylądował!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 18, 2013 17:05 Re: Łatek ma na imię Gucio. Kołami do góry na kanapie!

felin pisze:Patent na schodzenie po drabinie zajebisty :lol:
Dzięki temu, że drabinka jest przy ścianie, stosuje klasyczną technikę skałkową zwaną zapieraczką. W poprzednim życiu alpinista jak nic :)

Bungo pisze:Charakteru włóczęgi też nie wykazuje, skoro u Nigny w ogóle się do drzwi nie dobijał, a u Was nie jojczy o wypuszczenie. Jako król Gustaw prezentuje się dostojnie. Miejmy nadzieję, że potopu Wam nie urządzi :ok:

Wypuszczaniem właśnie zaczyna się niebezpiecznie interesować, ale rzeczywiście nie jest to jeszcze etap dramatyczny. Mieliśmy kiedyś kociaka z piwnicy, to w pierwsze dni się na szybę balkonową rzucał - serce się kroiło :cry:
Co do potopu również mamy nadzieję że nie nastąpi, na królewskim fotelu byłoby niefajnie. Nota bene za rzeczonym fotelem ktoś wczoraj walnął kupsko i nie wiadomo czy to młody zapomniał gdzie kuweta mieszka, czy się stary obraził :conf:
Ale oczywiście jesteśmy dobrej myśli, tym bardziej że potop urządzał nam Karol Gustaw, a Gustaw I był pozytywny, budował kraj i dynastię zakładał. No a poza wszystkim to jednak jest Gucio vel Gutek. Cechy królewskie dopiero w nim drzemią ;)

Bungo pisze:Sporty ekstremalne 8O
Gdzie i na czym Gucio ma latać :strach:

No tak, dziewczyny w ramach castingu przeprowadziły dogłębny wywiad, a wam wszystkiego nie powiedziały :)

Więc rzeczywiście, w chwilach wolnych jestem podfruwajka - oto skrócona wizytówka
Ale nie będę się nad zwierzątkiem znęcał, jednego wariata w domu wystarczy.Chociaż psy dają radę:)

No to jeszcze a propos psów dobre wiadomości na koniec. Tradycyjnie obrazkowe :)

Obrazek
Obrazek
Jeśli wolę koty od psów to dlatego, że nikt na świecie nigdy nie widział kota policyjnego.
(c) Jean Cocteau

JJR

Od: Pt gru 13, 2013 0:09

Post » Śro gru 18, 2013 18:16 Re: Łatek ma na imię Gucio. Kołami do góry na kanapie!

JJR pisze:
Bungo pisze:Sporty ekstremalne 8O
Gdzie i na czym Gucio ma latać :strach:

Więc rzeczywiście, w chwilach wolnych jestem podfruwajka - oto skrócona wizytówka
Ale nie będę się nad zwierzątkiem znęcał, jednego wariata w domu wystarczy.Chociaż psy dają radę:)

8O 8O 8O

Podziwiam!!!! W życiu nie byłam nawet w pobliżu paralotni i pewnie nie będę, ale za to, co na tym filmiku widziałam - szacun wielki :ok:
JJR pisze:
Obrazek
Obrazek

Niedługo będą sobie pyszczki wylizywać :1luvu:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Śro gru 18, 2013 20:46 Re: Łatek ma na imię Gucio. Kołami do góry na kanapie!

JJR pisze:Przepraszam was bardzo - to wszystko przez Marcelibu ("zdjęłam banerek, bądźcie zdrowi i szczęśliwi" zabrzmiało jak pożegnanie :) ) (..)

:lol:
Chciałam podkreślić fakt, że d.Łaciaty zaczyna nowe życie. Dobre, spokojne i szczęśliwe. Nowy rozdział. I na taki dobry, nowy początek należą się porządne życzenia. Najważniejsze. Zdrowie i szczęście dla Was Wszystkich. No i zdjęcie banerka, który mówi o poszukiwaniu domu stałego jest takie hmmm... spektakularne, bo oto znalazł się Dom. Dobry Dom. A takich jest naprawdę mało i jest to święto.
Dlatego bądźcie Wszyscy zdrowi i szczęśliwi.
A ja po prostu przez zawirowania pracowo/domowe rzadko jestem ostatnio na forum. Ale wątek mam w obserwacji - więc tak łatwo nie odpuszczę.

Chciałam się jeszcze odnieść do JJR - jesteś NIEPRAWDOPODOBNY. NIESAMOWITY. Czapki z głów. Mówiąc szczerze - języka w gębie mi zabrakło... :oops: Jestem pod OGROMNYM wrażeniem tego, co obejrzałam ...
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro gru 18, 2013 20:49 Re: Łatek ma na imię Gustaw. Król Gustaw I-wszy!

Ktoś chyba pisał coś, że wychodziło, że Łatek ma wszy :ryk: . Ja rzucając okiem na wątki w obserwacji, czyli również na ten, przeczytałam na początku o wszach 8) :oops: .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Śro gru 18, 2013 21:46 Re: Łatek ma na imię Gustaw. Król Gustaw I-wszy!

Ja tak samo,pierwszy rzut oka na tytuł....chwila konsternacji...kot? wszy?...niemożliwe :mrgreen:
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Śro gru 18, 2013 22:54 Re: Łatek ma na imię Gustaw. Król Gustaw I-wszy!

agnieszka.mer pisze:Ja tak samo,pierwszy rzut oka na tytuł....chwila konsternacji...kot? wszy?...niemożliwe :mrgreen:

Wszy utłuczone :dance2:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pt gru 20, 2013 3:27 Re: Łatek ma na imię Gucio. Kołami do góry na kanapie!

Bungo pisze:za to, co na tym filmiku widziałam - szacun wielki :ok:
Tych ruchomych obrazków jest więcej, zapraszam też do poczytania pozostałych tekstów z bloga.
Marcelibu - dzięki za miłe słowa, spróbuję po nich zachować równowagę. Generalnie to ja po prostu robię w życiu to, co lubię, i przecież nie jest to jakoś specjalnie oryginalne podejście ;) Gdybyś chciała jeszcze "podrążyć temat" to byliśmy kiedyś w telewizorni, godzinny film jest do pociągnięcia tutaj http://www.pooh.priv.pl/jjr/.

I może na tym skończę z autoreklamą, bo my tu przecież mamy o kocie :cat3:

Gucio jest już zupełnie u siebie jeśli chodzi o pozostały zwierzyniec, oswaja ostatni pokój w którym jest najwięcej psa. A za najważniejszy wyznacznik stanu rzeczy uważam fakt, że przez cały dzień ogon jest już bez żadnych wątpliwości do góry :mrgreen:
Trochę słabo ma z partnerami do zabawy - śmiesznie wygląda, kiedy młody z absolutnym entuzjazmem szaleje z futrzaną myszką, a zza winkla patrzy na to wariactwo Sztygar i z niesmakiem fuczy.
A w ogóle kociak jest wyluzowany, przed chwilą przez sen spadł z krzesła :ryk:

Dzisiejsza porcja:
Obrazek
Obrazek
Na ostatnim obrazku widać, że osiągnęliśmy pewien kompromis - pisać co prawda nie mogę, ale poklikać się da 8)
Obrazek
Jeśli wolę koty od psów to dlatego, że nikt na świecie nigdy nie widział kota policyjnego.
(c) Jean Cocteau

JJR

Post » Pt gru 20, 2013 8:28 Re: Łatek ma na imię Gustaw. Król Gustaw Pierwszy(Wink)

Ło matko!!! Kołami do góry!

Jak znosi takie "rzeczy" pozostały zwierzyniec? 8)

Marcelibu

Post » Pt gru 20, 2013 9:51 Re: Łatek ma na imię Gustaw. Król Gustaw Pierwszy(Wink)

We Wrocławiu niektóre domy to jak Koci Raj na ziemi :D

Gustaw lepiej trafić nie mógł!!!

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Pt gru 20, 2013 10:04 Re: Łatek ma na imię Gustaw. Król Gustaw Pierwszy(Wink)

Wspaniały kot. Zachowuje się jakby zawsze u Was mieszkał. :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pt gru 20, 2013 10:07 Re: Łatek ma na imię Gustaw. Król Gustaw Pierwszy(Wink)

A jak tam jego legendarna żarłoczność? Najadła się już, czy syndrom "pustej miski" trwa nadal?

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pt gru 20, 2013 14:22 Re: Łatek ma na imię Gustaw. Król Gustaw Pierwszy(Wink)

Piszę cichcem z pracy, gdzie nie ma wszystkich liter, trudno.
Gucio coraz szczęśliwszy, Opiekunowie pewnie też :1luvu:
Zaraz mnie wyrzucą z pokoju, więc w skrócie donoszę, że Gustaw ma klona w moich okolicach, który to klonik doprowadza mnie co kilka dni do zawału, bo w pierwszym odruchu chcę dzwonic do JJR, czy nie nawiał i czy na 100% jest w domu :roll:
Już mam komórkę na wierzchu, żeby mu zdjęcie zrobic, gdy znowu się spotkamy, sypnęło w okolicy łaciatymi, czy jak...
Byle za oknem mi nie usiadł rano i przez płot nie skakał :evil:
Wyrzucają mnie od komputera, myśl dokończę wieczorem z domu, papapa....
Obrazek

czitka

Post » Pt gru 20, 2013 14:24 Re: Łatek ma na imię Gustaw. Król Gustaw Pierwszy(Wink)

Bungo pisze:A jak tam jego legendarna żarłoczność? Najadła się już, czy syndrom "pustej miski" trwa nadal?
To nie jest syndrom pustej miski. To jest syndrom lukru na ciastku, mleka w kubku, żółtego sera na chlebie i w ogóle wszystkiego. To jest syndrom entuzjazmu do życia :)

Ja zaczynam mieć podejrzenie że Gucio to nagroda dla nas za kilka dawniejszych kotów, które były mniej wdzięczne w obsłudze, a domu potrzebowały. I tak BTW to może być nadzieja dla klona, gdyby się zaczął dobijać - przykład Gucia powinien ułatwić życie.

Dzisiaj była pierwsza próba balkonowa i wypadła nieźle. Wbrew obawom wywoływanym przez momentalne pojawianie się w chwili wypuszczania czy wpuszczania Radara, nie było wariackiego skakania na dół. Postał, pooglądał i bez protestów dał się zabrać z powrotem.

A, i było pytanie o resztę stada. Tu sprawa jest dość prosta, reszta stada okupuje łóżko, a jakoś nikt nie nabrał nawyku kolankowego. Tzn. trochę nabrał, ale Kapsel i Sztygar na kolana ładują mi się tylko wtedy, kiedy są w ogólnym stresie (czytaj Hania wyszła z domu i samotność doskwiera albo miejsce na kanapie jest zajęte). A Radar to w ogóle jest bandyta podwórkowy i nie gustuje w mizianiu. Tak więc moje przykomputerowe kolana stanowiły dotąd raczej niezagospodarowaną niszę ekologiczną, zatem nie wzbudzają objawów zazdrości.
Ewentualne łóżko to będzie zupełnie inna sprawa. Normalny stan osobowy wygląda tak:

Obrazek

Oczywiście do tego są dwie podkładki z człowieków pod spodem, żeby było cieplej, więc ogólnie bywa ciasno i próba wlezienia do barłogu może wzbudzić protesty. Ale to jeszcze pieśń przyszłości.
(c) Jean Cocteau

JJR

Post » Pt gru 20, 2013 15:04 Re: Łatek ma na imię Gustaw. Król Gustaw Pierwszy(Wink)

Fota i barłóg uroczy! 8)

Marcelibu

Post » Pt gru 20, 2013 21:47 Re: Łatek ma na imię Gustaw. Król Gustaw Pierwszy(Wink)

JJR, za dobre warunki u Was i zdecydowanie za mało kotów :evil:
Choinkę przyniosłam!
Obrazek
No, już lepiej :P
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]