Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś. cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 22, 2013 19:42 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Przybiegłam , zachwyciłam się :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Lecę się do pracy szykować . :roll:
Prosze mi nigdzie nie uciekać ! Bo nie znajdę wątku ! :mrgreen: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pon kwi 22, 2013 19:56 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Miraclle pisze:Witam
Mnie też dobrze tu gdzie jestem :mrgreen:
Zuza oglądałam wczoraj "kot z piekła rodem" i był tam poruszany temat gdy do domu trafia kolejny kot. Kotka była bardzo terytorialna i atakowała nowo przybyłą.
Polecono właścicielom aby najpierw bawili się z kotką zaborczą, po zabawie dali jej jeść, ale tak żeby ta druga widziała to, a później zabawa z drugą i papu. Tak żeby ta pierwsza widziała, że tamta jest karmiona druga. Żeby wiedziała, że to ona jest tą najważniejszą.

Kropeczka to właśnie taka zaborcza koteczka, może jak by zawsze wszystko dostawała pierwsza nie atakowała by tak Rambusia. Nie miała by potrzeby walki o swoje, bo wiedziała by, że jest nr 1 :mrgreen:

Moja Kropka to nie taki kocio jak inne Basiu, oj nie :mrgreen:
Ona się zachowuje jak człowiek :twisted:
Wiadomo, że jest noszona na rękach, tulona, miziana i karmiona zawsze PIERWSZA!
Ja juz nawet Cudaczka tulę i całuję po kryjomu :ryk:
Gdy Cudaczek biega po chałupce ja Kropcię noszę na rękach, z dwoch powodów, po pierwsze, żeby mu nie nastukała, a po drugie, żeby jej się wydawało, że ona jest najważniejsza, ale jak to zwykle bywa z tą nadgorliwością...
Ona się nie da przekonać, ona go sobie upatrzyła...może jak go wykastrujemy, może się coś zmieni...
Ale ona naprawdę nie lubi innych kotów, jej dać dużo piesków i zapomni co to zazdrość :ryk: :ryk:
A te programy też oglądam, są dobre, po obejrzeniu ich wiele rzeczy można sobie uświadomić :D ,

A w środę idę znowu do dentysty na dalsze leczenie ząbka, a po nim idę ustalić termin kastracji Rambusia :D
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pon kwi 22, 2013 19:59 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

AnnAArczyK pisze:
Miraclle pisze:Witam
Mnie też dobrze tu gdzie jestem :mrgreen:
Zuza oglądałam wczoraj "kot z piekła rodem" i był tam poruszany temat gdy do domu trafia kolejny kot. Kotka była bardzo terytorialna i atakowała nowo przybyłą.
Polecono właścicielom aby najpierw bawili się z kotką zaborczą, po zabawie dali jej jeść, ale tak żeby ta druga widziała to, a później zabawa z drugą i papu. Tak żeby ta pierwsza widziała, że tamta jest karmiona druga. Żeby wiedziała, że to ona jest tą najważniejszą.

Kropeczka to właśnie taka zaborcza koteczka, może jak by zawsze wszystko dostawała pierwsza nie atakowała by tak Rambusia. Nie miała by potrzeby walki o swoje, bo wiedziała by, że jest nr 1 :mrgreen:

Moja Kropka to nie taki kocio jak inne Basiu, oj nie :mrgreen:
Ona się zachowuje jak człowiek :twisted:
Wiadomo, że jest noszona na rękach, tulona, miziana i karmiona zawsze PIERWSZA!
Ja juz nawet Cudaczka tulę i całuję po kryjomu :ryk:
Gdy Cudaczek biega po chałupce ja Kropcię noszę na rękach, z dwoch powodów, po pierwsze, żeby mu nie nastukała, a po drugie, żeby jej się wydawało, że ona jest najważniejsza, ale jak to zwykle bywa z tą nadgorliwością...
Ona się nie da przekonać, ona go sobie upatrzyła...może jak go wykastrujemy, może się coś zmieni...
Ale ona naprawdę nie lubi innych kotów, jej dać dużo piesków i zapomni co to zazdrość :ryk: :ryk:
A te programy też oglądam, są dobre, po obejrzeniu ich wiele rzeczy można sobie uświadomić :D ,

A w środę idę znowu do dentysty na dalsze leczenie ząbka, a po nim idę ustalić termin kastracji Rambusia :D

Słuszna decyzja Zuziu :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon kwi 22, 2013 20:12 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Oj ta Kropeczka :mrgreen:
Nie ma rady na nią :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Cóż, szkoda, a tak ładnie mogła by się dogadywać z Rambusiem i Luneczką, atu niet :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Duża tylko moja :mrgreen:
Trzymam :ok: za ząbki i "odjajecznienie" Rambusia :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Wto kwi 23, 2013 6:10 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Sie witam z rana :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Wto kwi 23, 2013 20:34 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witam wieczorową porą:)

Dzisiaj miałam paskudny dzień...pół dnia wieje straszne wiatrzysko...przez niego rozbolały mnie uszy...
I żeby mi nie było za wesoło, to wichura przewróciła mi na tarasie skrzynkę z pergolą :evil:
A tak się napracowałam i cieszyłam się jak dzieciak, bo posadziłam kwiaty i ładnie poustawiałam...
I tylko po to, żeby ,przyszedł wiatr i moja praca poszła....z wiatrem:)

No, ale chociaż w sobotę i niedzielę było ładnie i już się człowiek mobilizował do życia :mrgreen:
I zwierzory też się cieszyły:)

Rambuś relaksował się na słoneczku:)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kropka z zadziorną miną obserwowała życie towarzyskie w ogrodzie:)

Obrazek

Obrazek

Nawet ryby ochoczo pływały:)
Obrazek

Pan hipopotam też :wink:
Obrazek

Teraz przysiadłam na wątku i nadsłuchuję jak nadal okropnie wieje, chyba jest sztorm :evil: najgorzej jest gdy takie wiatrzysko szaleje w nocy, wtedy nie mam szans na sen.

A na dobranoc Timorka :1luvu:

Jeszcze trochę pracy :mrgreen: i dziewczyna pojedzie do swojego domciu:)

Obrazek
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto kwi 23, 2013 20:39 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Nic dodać nic ująć - stworzyłaś kolejne arcydzieło. :ok:
Gdybyś mogła zobaczyć jak chylę przed tobą ukłon :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto kwi 23, 2013 21:16 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Dzięki mocno :1luvu:
Ale jeszcze nie gotowe, jeszcze trzeba troszkę poprawić proporcję, uzupełnić kolorek i co najważniejsze, to domalować WĄSISKA :ryk:

Mam nadzieję, ze sobie w tym ukłonie guza nie nabiłaś :wink: :ok:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto kwi 23, 2013 21:21 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Nie spoko - wstałam od komputerka :ok:
Timorka zazwyczaj ma minkę wkurzonego kotecka a na portreciku bije z niej blask! Wygląda jak mała kokietka :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto kwi 23, 2013 21:26 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Wiesz, patrząc na zdjęcie w kompie i starać się namalować jak na fotce, to trochę trudne :mrgreen: ekran przekłamuje kolory, więc wyszło jak wyszło, mam nadzieję, że Kotina mnie nie ukamieniuje :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto kwi 23, 2013 21:41 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Kopara mi opadła,jak zobaczyłam obraz :love: :love: :love: Jest piękny :1luvu:
Jesteś niesamowicie utalentowana :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Wto kwi 23, 2013 22:02 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Halinko :oops:
Aż się zarumieniłam, po sam czubek kokardy :D
Najważniejsze, żeby się Timorce spodobał :wink: :mrgreen: :D
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto kwi 23, 2013 22:05 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Myślę że kotina będzie zachwycona tak jak my :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto kwi 23, 2013 22:08 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

AnnAArczyK pisze:Halinko :oops:
Aż się zarumieniłam, po sam czubek kokardy :D
Najważniejsze, żeby się Timorce spodobał :wink: :mrgreen: :D

Na pewno będzie zachwycona.Nie ma innej opcji :D
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Wto kwi 23, 2013 22:10 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

piękna Timorka :)
nie łatwo namalować kota ,który wygląda zwykle na wkurzonego-wyszło cudnie
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

[poprzednia][następna]