Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄCE

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 05, 2013 22:02 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

no to i my trzymamy za Was kciuki!!! Ja dwa, Emilek cztery we wszystkich łapach, nawet jeśli na razie wciąż słabiutko może zaciskać!
i czekamy niecierpliwie na dobre wieści!!!

w razie czego- wal jak w dym!!! jesteśmy niedaleko!!!

Agop

Od: Śro sty 23, 2013 12:33

Post » Śro lut 06, 2013 0:01 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

Dziewczyny tak się cieszę że u Was coraz lepiej :D

Emilek w coraz lepszym stanie, chłopak silny jest i wyjdzie z tego. :ok: Trzymam wielkie kciuki za Emila i powiem Ci że wchodzę na wątek z nadzieją na coraz lepsze wieści od Ciebie Agop.

Gpolomska, cieszę się Twoim szczęściem :1luvu: Cudownie ze będziesz miałą swojego Aniołka :1luvu: :1luvu:
Masz wielkie serce wiesz i myślę ze jest w nim dużo miejsca dla innych kociakó :1luvu:

Jesteście obie dziewczyny tak pełne miłosci i ciepła, kociaki miały szczęście że na Was trafiły :1luvu:
Na rzęsach staniecie aby tylko uratować ciepiące kociaki :1luvu:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Śro lut 06, 2013 8:19 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

No mam nadzieję, że się uda postawić na nogi Emilka, a ja będę mogła przygarnąć Aniołka (dzisiaj się wszystko rozstrzygnie) i też postawić go do pionu. Ten biedny duch schroniska za długo już tam mieszka i tylko patrzy jak inni znajdują domek...
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Śro lut 06, 2013 9:42 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

fige prawda Grazynka!!!
wcale to nie jest prawda!!!
on tam tyle czasu siedział, bo CZEKAŁ NA CIEBIE!!!
koty są sprytne, wiedział, że jak go przygarnie kto inny, to mu nie bedzie tak dobrze jak u Ciebie!!!!
Pewnie gdyby trzeba było, to by gryzł nawet po paluchach potencjalnych opiekunów, byle przesiedzieć i przeczekać, aż go nareszcie znajdziesz!!!
spryciaż jeden, już go lubię!!! ;)

teraz- nie tylko do wieczora- trzymam mocno kciuki za Was oboje!

u nas o poranku trzy łyżki pasztecika zostały wciagnięte, nie bez pewnych oporów, ale za to SAMODZIELNIE:) nawet się do pracy nie spóźniłam hehehe....
zostawiłam wodę, trochę suchego i dwie łyzki pasztecika na spodku- tak ułożyłam, że bedę widzieć, czy 'tknięte" po powrocie:)

Agop

Post » Śro lut 06, 2013 9:50 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

Widzę, że układanie, żeby było widać czy tknięte, to nie tylko moja specjalność (łącznie z przeliczaniem chrupków zostawionych na noc, bo a nuż zgłodnieje - czasami kilka zniknęło). Dobrze, że choć cokolwiek je samodzielnie - póki się interesuje jedzeniem, to dobrze.

Aniołek musiał to jakoś z Mokate załatwić - pewnie Ona zza TM mu coś brzydkiego podpowiedziała i tak sobie to razem wykombinowali... bo pewnie Ona wróci, ale stwierdziła, że nie ma innego sposobu, żeby kumpla, którego nikt jakoś nie zauważa, stamtąd wyrwać jak tylko rozedrzeć mi serce odchodząc na jakiś czas. Nawet jak tak sobie wymyśliła, to i tak Ją kocham... przecież zawsze wiedziałam, że ona ma charakterek :twisted: i tak czekam na Jej powrót - jak wróci, to będą razem się bawić.
...

czarnekoty123

Post » Śro lut 06, 2013 12:57 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

Agop pisze:fige prawda Grazynka!!!
wcale to nie jest prawda!!!
on tam tyle czasu siedział, bo CZEKAŁ NA CIEBIE!!!
koty są sprytne, wiedział, że jak go przygarnie kto inny, to mu nie bedzie tak dobrze jak u Ciebie!!!!
Pewnie gdyby trzeba było, to by gryzł nawet po paluchach potencjalnych opiekunów, byle przesiedzieć i przeczekać, aż go nareszcie znajdziesz!!!
spryciaż jeden, już go lubię!!! ;)

teraz- nie tylko do wieczora- trzymam mocno kciuki za Was oboje!

u nas o poranku trzy łyżki pasztecika zostały wciagnięte, nie bez pewnych oporów, ale za to SAMODZIELNIE:) nawet się do pracy nie spóźniłam hehehe....
zostawiłam wodę, trochę suchego i dwie łyzki pasztecika na spodku- tak ułożyłam, że bedę widzieć, czy 'tknięte" po powrocie:)

o to to, :ok: :ok: :ok: 8)

za Emilka kciuki cały czas :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
P R Z E P I Ę K N Y z niego kocurrro
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro lut 06, 2013 16:07 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

Mokate też go z jakiegoś względu musiała lubić... albo mu współczuć - kto to wie... niezbadane są wyroki kocie :lol:
...

czarnekoty123

Post » Śro lut 06, 2013 17:42 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

No to przyszłam do domu ...i spodek nietknięty...zlizał jedna łyżeczkę puszki... i zsikał się na sofę....
wyczytałam gdzieś, że koty w chorobie zachowują się inaczej, ale tego w tym domu jeszcze nie było... tak normalnie wstał i.. i tam gdzie leżał zrobił piękny mokry placek ... :( :( :( aaaaaa..... masakra....

nie ma wyjścia, wcisnę ile się da tego pasztecika dobrowolnie, a wieczorem dostrzykawkuje convem, nawet stoi od wczoraj rozrobiony w lodówce...
ciężki dzień dzisiaj miałam, a tu jeszcze taki zonk.
tyle, ze wodę pije...

Grazynka- czekam na dobre wieści z wieczora!!!
zaciskam kciuki mocno!!!

Agop

Post » Śro lut 06, 2013 18:10 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

gpolomska pisze:No mam nadzieję, że się uda postawić na nogi Emilka, a ja będę mogła przygarnąć Aniołka (dzisiaj się wszystko rozstrzygnie) i też postawić go do pionu. Ten biedny duch schroniska za długo już tam mieszka i tylko patrzy jak inni znajdują domek...

wspaniale kochana!

Animus

Od: Nie wrz 30, 2012 18:12

Post » Śro lut 06, 2013 18:40 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

No to niedobrze z Emilkiem :( nietrzymanie moczu czasami jest przy nerkach, ale też może być objawem białaczki (podobnie jak problemy behawioralne). Niedobrze... karm go jak nie chce jeść. Smutne wieści - liczyłam raczej na "zjadł wszystko pięknie".

Co do Aniołka - widocznie Mokate uznała, że musi mi podesłać jakiegoś futrzastego, co mnie będzie pilnował pod Jej nieobecność, a do tego jak wróci, to będzie miała kumpla... bo Ona wróci - dzisiaj mi się znowu śniła... tylko za TM musi sobie odpocząć trochę. W sumie straszne to musiało dla Niego być jak tak tylko patrzył z boku, że inni idą do domku, a On tylko czeka... biedny...
...

czarnekoty123

Post » Śro lut 06, 2013 18:49 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

a skąd jest Aniołek?

Animus

Post » Śro lut 06, 2013 18:55 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

Z tego samego boksu, co Mokate (w schronisku w Łodzi). Poznali się na pewno, bo on ma 7 lat i prawie całe życie spędził w schronisku, a jak byli w jednym boksie, to musieli sobie zapewne pogadać. Ciekawe czy już wtedy mieli jakiś plan... dostanę kota przez te wszystkie koty i ich pomysły jak straszyć ludzi :strach:

A jak Ula?
...

czarnekoty123

Post » Śro lut 06, 2013 19:01 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

Poważnie? Ale się wzruszyłam. To senior prawie i tyle przeżył...A jak wygląda? Jaki jest stan kocia?
Ulcia ma anemię z niedoboru żelaza i w przebiegu pnn. Czekam na zalecenia weta. W sobotę powtarzam morfologię.
Czas chyba podziałać z preparatami typu Aransep

Animus

Post » Śro lut 06, 2013 19:07 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

No i Aniołek chyba PNN - to będziemy chyba na tych samych wątkach się widywać nieraz. On wyglądał w schronisku jeszcze jakiś czas temu tak:
Obrazek
A tydzień temu czy dwa już tak (jak zachorował):
Obrazek

Różnica jest zasadnicza... serce się kroi. Dlatego wiem, że choćby się waliło i paliło, musi mieć domek.
...

czarnekoty123

Post » Śro lut 06, 2013 19:26 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

Jesu, aż mnie ścisnęło w środku, Grażynko, kiedy będziesz miała to cudo?
Kocham buraski! Ale schudł! :(

Animus

[poprzednia][następna]