Nie tylko dla VIP-ów, cz.6...

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie lip 29, 2012 21:56 Forum

Moze nowy dom i nowy teren i walka o zmiane wladcy, a na forum nie ma jakiejs kociej behawiorystki. Ja przy walkach ganilam i skazywalam na banicje do łazienki . Troche pomoglo ale podobno tak sie nie robi
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie lip 29, 2012 21:57 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

Usługi behawioralne kosztują majątek. Wiem coś o tym.
Krople Bacha...hm, u mnie nic nie działały.
Vipku, za jutro :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lip 29, 2012 21:58 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

CZasem trafiają się behawioryści, którzy dają darmowe porady. Trzeba poszukać. :wink:
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Nie lip 29, 2012 21:59 Re: Forum

Dorota Wojciechowska pisze:Moze nowy dom i nowy teren i walka o zmiane wladcy

aaaa no wlaśnie.....
w Czwie to Alek był "napływowy" ze tak powiem....
a w Zosinie próbuje wywalczyć sobie pozycje wodza.....

Gosia trzeba coś pomyśleć żeby nie było dymów....
tylko co.....

póki co spadam spać bo jutro do pracy trzeba iść.... ostatni dzień przed urlopem ;)
dobranoc :)
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Nie lip 29, 2012 22:02 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

Dzięki, Dziewczyny :1luvu: .
No Alek ogólnie się zmienił...mnie sie czasem wydaje, że to o mnie chodzi....
nigdy taki nie był, taki kochany, miziasty...boże, Aluś miziasty? 8O ...wszędzie za mna łazi, łeb mi podstawia...
Tak sie cieszyłam, że z tymi łapkami już dobrze, że sie taki "koci" zrobił...do momentu tych ataków :( .
do tego stopnia, że potrafi na niego skoczyć nawet w mojej obecności, i oderwać go nie sposób.
No co się, cholera, dzieje?
Na Puśka, Zosię, Antosia nawet nie spojrzy, tylko do Plamka startuje.
Na razie ich staram sie izolować, no ale wychodzą, a na zewnątrz nie mam szans ich oddzielić.
Paradoksalnie teren jest za mały :? .
Jasna dupa, tylko patrzeć, jak Plamek zacznie sie dusić :evil: .
Dorotka, no niby i tak może być, no ale jesteśmy tu już półtora miesiąca...i dopiero teraz? Możliwe to jest?
Szlag by to...lecę o tych kroplach przeczytać.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie lip 29, 2012 22:19 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

tak na szybko znalazłam informacje, że na forum są behawiorystki ryśka i Puchacz
na pewno znalazłby się ktoś jeszcze
mam nadzieję że się chłopak uspokoi
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

Post » Nie lip 29, 2012 22:29 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

cytryna pisze:tak na szybko znalazłam informacje, że na forum są behawiorystki ryśka i Puchacz
na pewno znalazłby się ktoś jeszcze
mam nadzieję że się chłopak uspokoi

Dzięki, Weronika :1luvu: .
Będę teraz pisać do ryśki, ona też te kropelki Bacha robi, opiszę całą sytuację, może cos doradzi.
Jeśli nie, to już nie wiem...wiem, że nie pozwolę Plamkowi zrobić krzywdy.
Nawet jeśli nie będzie to uszczerbek zewnętrzny, to jego najmniejszy stres zabija :( .
A cholera by to wzięła!!!

Na dziś już się pożegnam, wątki doczytałam, nic nie pisałam, ale jutro nadrobię :ok: .
Teraz jeszcze pw do ryśki napisać i spać :ok: .
Dobranoc :1luvu: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie lip 29, 2012 22:33 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

Dobranoc!
Trzymam kciuki za powrót ładu w kociostanie.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Nie lip 29, 2012 23:05 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

Gosiu, to klasyczna walka o wladzę.
Alek wie , że Plamo jest starszy i slabszy i stara się mu to udowodnić.
Dlaczego teraz - bo musial sam się zadomowić, bo może Plamusiowi coś bardziej zaczęlo dolegać / tfu tfu tfu, trzy razy przez lewe ramię /.
Na starych śmieciach wszystko pachnialo Plamkiem, także jeszcze Wiktorem - Aluś byl na dole hierarchii.
Tu nie bylo nalecialości, Alus poczul się silny, zacząl zabiegać o Twoje względy , żeby pokazać, że może zastąpic Plamka. Zacząl nawet polować.
Nie wiem , to takie dywagacje , ale na Animal często są takie filmy o przejmowaniu wladzy w stadach wielkich kotów.
.
Na szybko , to można tylko starać się izolować, wypuszczać jakoś rotacyjnie.

Aaaa, cieszę się, że z Tobą lepiej :ok:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon lip 30, 2012 5:22 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

Vipku, u mnie krople Bacha nie pomogły, ale może u Ciebie się sprawdzą.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon lip 30, 2012 6:12 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

Może też pomóc obróżka z feromonami (dla Plamka) - mojej Kotori bardzo pomaga.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon lip 30, 2012 6:46 Forum

U mojej kolezanki ale w sytuacji z psami behiawiorysta polecil ignorowac agresora wrecz go omijac a w kazdej mozliwej sytuacji faworyzowac przywodce. Pierwszy jeśc ma dostac, z pierwszym sie witać, pierwszego i czesto nagradzac. Źeby w stadzie pokazac ze on najwazniejszy i szef. Nie wiem czy to przy kotach zadziala. Ciesźylas sie ze Alus sie zmienia na myziaja, wiecej go glaskalas i zwracalas uwage na niego moźe to byl dla niego sygnal zę moźe byc najwazniejśzz w stadzie
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon lip 30, 2012 7:16 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

Gosia, pisałaś, że Plamek zaatakował Alka jak nie chciał mu ustąpić miejsca pod krzaczkiem, może to zarzewie było?

Mój Jasiek ma tak mało rozumku, że jak go coś zaboli albo przestraszy, to atakuje Kajule, który zwykle z nim ucieka na zasadzie owczego pędu, bo myśli, że to ten mu coś zrobił. Ostatio w takiej sytuacji, jak robi się za ostro, to biorę Kajko na ręce i wychodzę do innego pokoju. Ale to działa jak Jasiek jeszcze w miarę przytomny jest, w sensie nie wnerwiony ekstremalnie.

emkamara

Od: Śro sty 19, 2011 17:26

Post » Pon lip 30, 2012 9:03 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

Gosia, a co jest Plamkowi, że nie powinien się stresować? Jeśli dobrze pamiętam, to wyniki miał w porządku, felvów, fivów, niczego takiego nie było?
Kurczę, faktycznie wygląda to tak, jak dziewczyny piszą, że walka o terytorium :? Trzymam kciuki, żeby pomogły kropelki czy co tam. RC Calm to trochę taki pic na wodę, chyba że koty są różnie na to podatne, w moim stadzie był kiedyś konflikt nie wiem o co, konfliktowce jadły ładnie, ale zmian w zachowaniu nie zauważyłam...

liszyca

Od: Pon maja 16, 2011 15:10

Post » Pon lip 30, 2012 11:52 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

Jak tam dzisiaj Gosiu? Dopiero doczytałam. Oj, kotusie.. :roll: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

[poprzednia][następna]