Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 08, 2011 11:35 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

Żmijka pisze:Sheepy, no dobra, przyznam się. Od wczorajszego wieczoru słońce do nas wróciło. Moje modły zostały wysłuchane. Nie sądziłam, że komuś tym zaszkodzę. Poczekaj chwilkę, nacieszę się i oddam... albo zabiorę na mazury.. buhahaha :twisted:
Przykro że są tacy wredni ludzie, co? Czy to Polska mentalność? Nie ma co się irytować.

Ło matko, sodomia i gomoria z tą pogodą, ale spoko :ok: w razie czego mam kalosze w bagażniku auta, jak myślicie - "służbowa" kiecka + fioletowe kaloszki, będzie bardzo vogue? :mrgreen:

Żmijko droga, wredność to nasza cecha narodowa, niestety.......... :(
ObrazekFredzia ObrazekZośkaObrazekKrawatObrazek

Sheepy

Od: Pon maja 09, 2011 9:23

Post » Pt lip 08, 2011 12:38 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

Sheepy pisze:Żmijko droga, wredność to nasza cecha narodowa, niestety..........

To ja mam chyba południową naturę. Mi jest dobrze, mam swoje cele i potrzeby, osiągam to co sobie wypracuję, czasem jakiś gratis wskoczy, cieszę się tym co mam i potrafię cieszyć się czyimś szczęściem? a jak Wy macie?

Moje kocurki wczoraj skończyły 4 m-ce. Dostały w prezencie Sanabelle grande i Acana. Radość była i pełne brzuchy.. i wybaczcie że to napiszę ale ..giga kupy.
Sheepy, nie wspominałaś nic o nowych fotkach Krawata?

Żmijka

Od: Pt lis 19, 2010 13:04

Post » Pt lip 08, 2011 13:41 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

Żmijka pisze:
Sheepy pisze:Żmijko droga, wredność to nasza cecha narodowa, niestety..........

To ja mam chyba południową naturę. Mi jest dobrze, mam swoje cele i potrzeby, osiągam to co sobie wypracuję, czasem jakiś gratis wskoczy, cieszę się tym co mam i potrafię cieszyć się czyimś szczęściem? a jak Wy macie?

Moje kocurki wczoraj skończyły 4 m-ce. Dostały w prezencie Sanabelle grande i Acana. Radość była i pełne brzuchy.. i wybaczcie że to napiszę ale ..giga kupy.
Sheepy, nie wspominałaś nic o nowych fotkach Krawata?

Mam tak, jak Ty - robię swoje i nikomu nigdzie nie zaglądam, cieszy mnie szczęście i powodzenie innych, ale jak pokazało życie jestem gatunkiem ginącym :( W najbliższej rodzinie mam przykłady takiej wredoty, że łapy opadają. Trzeba mieć niestety twardy tyłek i iść swoją drogą. Tylko tyle, ale dla niektórych AŻ tyle :mrgreen:

Gratulacje i mizianki dla Twoich kicurów :1luvu:

Fotki :? :? :? eeeeeeeeeee......no fakt, miały być :oops: to znaczy są, w aparacie :mrgreen: obiecuję, że wszystko zostanie już wkrótce opublikowane. A cuda się dzieją moje panie, cuda, zwłaszcza w wyrku.

P.S. A propos integracji - mój małżonek sypia z Krawatem!!!!!!! :ryk: :smiech3:
ObrazekFredzia ObrazekZośkaObrazekKrawatObrazek

Sheepy

Od: Pon maja 09, 2011 9:23

Post » Sob lip 09, 2011 22:54 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

a ja nie lubię jak przykleja się Polakom łatkę wredot i piewców zawiści, bo trafią się dwie na cały blok babiszony, co to na nikim nie zostawią suchej nitki. myślę, że jest pół na pół, jak wszędzie..

integracja Krawata :ok: :ryk:

Żmijka, i jak Futerka po Acanie i Sanabelle? bezproblemowo?

ma ktoś z Kawoszy czarnego Kota? jeśli tak to jaki ma kolor podniebienia? moja Kawunia ma zaraz za zębami czarny równy łuk i później już różowe. każdy Kot tak ma?
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Sob lip 09, 2011 23:19 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

:kotek: Hej hej! Oczy mi się kleją, na dziób już padam, ale poczytać jeszcze trochę muszę :ok:
Tak turkusowa, są kawosze z czarnymi kotami :D Zajrzę mojej kotce jutro do pyszczka (jak sobie na to panna pozwoli)
i zdam wieczorem relacje co zobaczyłam. Za dnia będę w rozjazdach. Trzeba pokazać się rodzinie bo zapomną jak wyglądam. :roll:
Obrazek...Obrazek .. http://facebook.com/julka75
Obrazek Obrazek Obrazek ...................... Obrazek

julka75

Od: Pt kwi 15, 2011 0:00

Post » Sob lip 09, 2011 23:23 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

julka75 pisze:Tak turkusowa, są kawosze z czarnymi kotami :D Zajrzę mojej kotce jutro do pyszczka (jak sobie na to panna pozwoli)
:1luvu: w takim razie jutro nadobowiązkowo melduję się w wątku
dobrej nocy i samych miłych snów :D
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206

turkusowa

Post » Sob lip 09, 2011 23:27 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

Oj, padam...ObrazekDobranoc!

julka75

Post » Nie lip 10, 2011 6:43 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

turkusowa pisze:Żmijka, i jak Futerka po Acanie i Sanabelle? bezproblemowo?

Sanabelle bardzo smakuje a Acana średnio, jedzą jak nic innego w misce nie ma (kupiłam żółtą i niebieską). Jak ktoś powiedział, szkoda że koty nie potrafią czytać, bo skład ma super. Sprawdzę jeszcze Orijen, podobno lepszy.
Za chwilkę zbieramy się do wyjazdu. Trzymajcie kciuki bym na mazurach miała chociaż ze dwa dni słoneczne dla kotów, by pohasać po trawce za muszkami mogły. Trzymajcie się i do zobaczenia za tydzień.

Żmijka

Od: Pt lis 19, 2010 13:04

Post » Nie lip 10, 2011 9:59 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

Wpadłam na chwilkę...
Żmijka :ok: :ok: :ok: :ok: za udaną pogodę!
turkusowa udało mi się zajrzec w dzióbek kotki. Zadowolona to ona nie była...
Podniebienie różowiutkie i mała czarna plamka zaraz za przednimi ząbkami. Czyli każdy kot jest inny :D
I spadam! Bo rodzina czeka! PA!

julka75

Post » Nie lip 10, 2011 19:53 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

Żmijka pisze:Sanabelle bardzo smakuje a Acana średnio, jedzą jak nic innego w misce nie ma (kupiłam żółtą i niebieską). Jak ktoś powiedział, szkoda że koty nie potrafią czytać, bo skład ma super. Sprawdzę jeszcze Orijen, podobno lepszy.
to prawda, moje chętniej jadły Orijen niz Acanę, ale i to drugie 7 kg karmy znikło w czeluściach ich pysiów :D
Żmijka pisze:Za chwilkę zbieramy się do wyjazdu. Trzymajcie kciuki bym na mazurach miała chociaż ze dwa dni słoneczne dla kotów, by pohasać po trawce za muszkami mogły. Trzymajcie się i do zobaczenia za tydzień.
udanego wyjazdu, słonka, ale nisko latających muszek ode mnie i mojego Zwierzyńca :ok: :ok: :ok: :ok:

turkusowa

Post » Nie lip 10, 2011 19:56 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

julka75 pisze:Podniebienie różowiutkie i mała czarna plamka zaraz za przednimi ząbkami. Czyli każdy kot jest inny :D
dzięki :D mam nadzieję, że nie stosowałaś drastycznych metod wglądu :lol:
czyli obie mają fragment czarnego koloru za ząbkami. ktoś jeszcze należy do grupy posiadaczy czarnego zwierza? ;)

turkusowa

Post » Nie lip 10, 2011 20:16 Re:

...
Ostatnio edytowano Wto wrz 18, 2012 20:28 przez ka_towiczanka, łącznie edytowano 1 raz
ka_towiczanka

Post » Nie lip 10, 2011 20:22 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

turkusowa pisze:
julka75 pisze:Podniebienie różowiutkie i mała czarna plamka zaraz za przednimi ząbkami. Czyli każdy kot jest inny :D
dzięki :D mam nadzieję, że nie stosowałaś drastycznych metod wglądu :lol:
czyli obie mają fragment czarnego koloru za ząbkami. ktoś jeszcze należy do grupy posiadaczy czarnego zwierza? ;)

Wynik oględzin 3 czarnych kotów:
- 1 różowiutka paszcza;
- 1 czarny pasek za ząbkami;
- 1 czarny pasek za ząbkami i czarna plama z tyłu;
Ilość palców b/z :mrgreen:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie lip 10, 2011 20:24 Re: Rozmowy przy kawie o kotach i nie tylko.

ka_towiczanka pisze:turkusowa, ja mam czarnego Cottona, ale biada temu, co do paszczy zaglądnąć chciałby :lol: na pewno jest duuużo różu

a tak kompletnie OT, ale ja dziś z uśmiechem pomyślałam sobie o Tobie /chociaż się nie znamy/: siedzę sobie na przystanku, aż tu moje dziecko woła: "mamo popatrz jaka turkusowa pani idzie, ma nawet taką turkusową szmatkę"
Rzeczywiście pani była ponadprzeciętnie turkusowa, od stóp do głów, z ciuchami, butami, torebką i powiewającym szalem .
I tak mi się skojarzyło i uśmiechnęło :)
ech, to pewnie jakaś moja wielbicielka ;) :ryk: ot, te fanki naprawdę nie znają w niczym umiaru! :roll: :wink: :ryk: :ryk: :ryk:
dzięki, właśnie uśmiałam się z tego skojarzenia :lol:
gdyby Cotton zezwolił kiedyś, zerkniesz?

alix76, ten pierwszy zburzył mi całą koncepcję ;) :ryk:

turkusowa

Post » Nie lip 10, 2011 22:29 Re:

...
Ostatnio edytowano Wto wrz 18, 2012 20:28 przez ka_towiczanka, łącznie edytowano 1 raz
ka_towiczanka

[poprzednia][następna]