hej wszystkim, Pozytywka mnie wezwała do raportu

owszem, kiedyś sie tym interesowałam, nawet przeczytałam sterte książek, z nich pamiętam tyle ze ascendent to raczej nasze ja widoczne, czyli tak jak nas widzą, albo jak się staramy, aby nas widzeili inni, analogicznie descendent to (jak ktoś słusznie zasugerował) to co raczej byśmy chcieli ukryć, ale jest, nasza druga strona. Descendent ma wiele znaczeń, ponieważ przypada w domu związków moze również wskazywać na tego kogoś kto nam pisany

.
no mozna wierzyć lub nie, nie jestem ortodoksyjna

ale jest to niewątpliwie piękny system, który jakoś opisuje naszą kondycje człowieczą - zarówno jednostek jak i narodów. Niektórzy astrologowie to sprawdzają do teraz. Ale uwaga - to jest bardzo wieloznaczny system, i jest wiele interpretacji, nie wystarczy go znać, bo cała sztuka polega na łączeniu wielu zmiennych i wyciąganiu z tego wniosków. To lata praktyki

, ja się nie ośmielam

Jak sprawdzić? można samemu narysować swój horoskop, albo posłużyć sie do tego programem komputerowym. jest nawet taka strona (amerykańska chyba), która taki program ma i z niej sie mozna dowiedzieć. Jak chcecie to mogę poszukać.
pozdrówka