Długowłosy, rudy Czaruś.Mela, Gucia i Bohun.Czaruś chory..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 11, 2011 19:34 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

zawsze lepiej coś robić niż nic nie robić i się martwic 8)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt mar 11, 2011 19:47 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

Patmol pisze:zawsze lepiej coś robić niż nic nie robić i się martwic 8)

:ok: :ok:
Obrazek

czaya

Od: Nie lut 20, 2011 10:25

Post » Pt mar 11, 2011 20:43 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

Ogłoszenia są aktywne, są ładne zdjęcia, ogłoszeń jest cała masa.Mam je dublować? Na niektórych portalach nie przyjmą nowego, skoro podobne już było.Prowadzę wątek, wklejam mnóstwo zdjęć.Zawsze podawałam potencjalnym domkom linki do wątków, co faktycznie często przekonywało do adopcji.Ogłoszenia są mniej więcej podobne.Watek już nie.Wchodzę kilka razy dziennie.
Owszem, martwię się, bo koty powinny być już w DS, dla ich dobra.Nie potrafię nic więcej zrobić.Chętnie skorzystam z rad tych, którzy adoptują kilka kotów dziennie.Zdarzało mi się mieć kota 3 dni na tymczasie i adoptować pięć w miesiącu.W styczniu poszły mi cztery, w tym dwupak.Skończyło się.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob mar 12, 2011 10:19 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

w takim razie trzymam kciuki żeby znowu ruszyło :ok:

to nie był zarzut, przepraszam :oops: jeśli tak to odebrałaś - czytałam twoja wypowiedz na wątku o kolekcjonerstwie;nie chciałam ci zrobić przykrości - mój TŻ sie czasami ze mnie śmieje, że mam kult działania i jak on się czymś martwi to mu mówię, żeby się czymś zajął pożytecznym to nie będzie o tym myślał i się martwił :oops:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Sob mar 12, 2011 11:48 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

Kochana, tak czasem z adopcjami jest, że telefony milczą. Mam swoją teorię na ten temat :D uważam, że wszystko ma "swój czas" i te koty czekają na TYCH LUDZI. Czasem jest tak, że telefony się urywają, ale na 100% sensownych ludzi jest 2% a i tak nikt kota nie dostaje. A czasem jest tak, że telefon milczy i nagle dzwoni i jest to TEN CZŁOWIEK! Trzymam kciuki za całe towarzystwo i za telefony od najwspanialszych ludzi na świecie! :ok:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Sob mar 12, 2011 11:57 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

Patmol,rozumiem.Dziękuję!
Już kilka osób mi proponowało zrobienie ogłoszeń u Catangel, a moje koty, poza Czarusiem MAJĄ ogłoszenia.Nawet dzisiaj kilka podniosłam, bo spadają.
Biamila, ja to wiem, ale tak mi szkoda tych kotów.Są przemiłe,Tola i Boluś na pewno zdrowe.W styczniu poszły dwa na dokocenie i naprawdę odbyło się bezproblemowo, o czym Conchita i Maria.S piszą na wątkach.

Siostra dzisiaj zobaczyła Czarusia po mniej więcej tygodniu, wzięła go na ręce i oczy jej się zrobiły okrągłe."Ależ to jest już kawał kota!", to jej słowa.Cieszę się bardzo.Była z niego taka wydmuszka i miał nieproporcjonalne grube łapki.Teraz jest inaczej.Tak się cieszę,że wreszcie wiosna dała o sobie znać, koty mają możliwość wylegiwania się w słońcu.
Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Sob mar 12, 2011 13:20 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

miły i piękny :) w dodatku kudlaty i rudy ;) Kot-ideał.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Sob mar 12, 2011 13:33 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

On jest cudowny, ale nie wiem jeszcze jakiego domku mu szukać.Jeżeli jest zdrowy ( oby, oby) to przecież wolałabym domek zakocony, bo Czaruś lubi towarzystwo kotów, bawi się pięknie.Gdyby jednak było inaczej, nie mam wyjścia.Muszę więc czekać.

ewar

Post » Nie mar 13, 2011 8:37 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

Witam z rana.Dzisiaj zapowiada się piękny dzień, pościel i koty powędrują na balkon.Postaram się zrobić jakieś zdjęcia.Nie mogę przestać się zachwycać Czarusiem.Tyle jest w nim radości życia, jest taki kochany.Wszystkie moje koty mają ogromny apetyt, siostra wczoraj była świadkiem, jak im dawałam jedzonko.Wygląda to tak, jakby od tygodnia nic nie jadły.Suchą karmę traktują jak przekąskę, zamierzałam w ogóle ograniczyć mokre,ale chyba nie potrafię. :oops: Zamykam się, kiedy kroję mięso, bo włażą na blat, miauczą przeraźliwie.Jamochłony, nie koty.Rezydentkom, Guci i Meli zanoszę miski do pokoju, nie są zbyt zainteresowane jedzeniem.No, ale to dorosłe kotki, a tymczasy to maluchy.Ale napiszę jeszcze jedno o Czarusiu.To jest kotek, który kiedy zdecyduje,że pora spać, nic nie jest w stanie go obudzić.Inne koty bawią się czymś, biegają, a Czaruś śpi jak zabity.

ewar

Post » Nie mar 13, 2011 20:50 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

I jak, Towarzystwo leniuchowało pewnie całą słoneczną niedzielę na balkonie?
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pon mar 14, 2011 7:37 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

Owszem, z wyjątkiem Julci.Ona się boi, nie wiem.Czaruś kładzie się na macie, wykręca, łapie zabawkę zawieszoną na sznurku, jest przeszczęśliwy.

ewar

Post » Pon mar 14, 2011 8:03 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

Czaruś jest piękny i nie bardzo pasuje do mojego paskudnego balkonu ( będzie remont elewacji i na razie taki musi być).To słodki koci chłopczyk, wystarczy popatrzeć na niego,a on już mruczy.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pon mar 14, 2011 13:02 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

Jest prześliczny ;)

madziiiula

Od: Pon mar 14, 2011 12:45

Post » Pon mar 14, 2011 13:24 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

Nie mogę się na niego napatrzeć...
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pon mar 14, 2011 20:28 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.FeLV+.

Ewciu - faktycznie kociaków teraz u Ciebie sporo, ale przynajmniej wszystkie się tolerują, a nawet kochają! A u mnie tylko jeden tymczas i już jest dramat. I rzeczywiście - coś się zablokowało z adopcjami - zero zainteresowania... :(

Zazdroszczę Ci takiego pozytywnego nastawienia kotów do siebie nawzajem! Ale oczywiście trzymam :ok: :ok: :ok: za wspaniały dom dla każdego z nich! :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

[poprzednia][następna]