Jadzia i Ernest - już w DS!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 25, 2010 18:05 Re: 8 letnia Jadzia - KTOŚ ją pokochał :) Pakujemy plecaczek!

Sama to nawet zaproponowała :) Tylko tak, jak pisałam - ona będzie pewna, czy przyjedzie dopiero w dniu wyjazdu.

No i nie wiem, co ze sterylką, jak sama po nią przyjedzie :(
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pon paź 25, 2010 18:06 Re: 8 letnia Jadzia - KTOŚ ją pokochał :) Pakujemy plecaczek!

Znaczy: jak tą sterylkę wtedy zorganizować - bo to chyba bez sensu, żeby swojego kota najpierw wiozła do Smarti, a dopiero potem zabierała do siebie.
Obrazek

Kruszyna

Post » Pon paź 25, 2010 18:19 Re: 8 letnia Jadzia - KTOŚ ją pokochał :) Pakujemy plecaczek!

to rzeczywiście bez sensu.
Ale w takim razie musi wcześniej(najlepiej na tydzień przed) zadzwonić do Koterii,do p. dr.(podam tel) i umówić się na sterylkę na dzień po powrocie (jak nie będzie jeszcze Jadzi to zadzwoni i odwoła)
musi powiedzieć że kotka przyjeżdża do niej ze schronu itd. (i że ona ją bierze na DT-wtedy zrobią to gratis,ważne że kotka "nie jest jej prywatną kotką")
Kotkę na czczo musi zawieżć chyba ok 9-tej,a odebrać do 16-tej,16.30.
musi tylko wymóc na lekarce aby obiecała jej że założy Jadzi kaftan zaraz po sterylce ,jeszcze podczas narkozy(kaftan można u nich kupić za 20zł)bo potem nie ma żadnych szans załozyć.

ja nie przewidziałam że nie załozą 8O i Julka ganiała bez :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

no i warto żeby im powiedziała żeby nie odpchlali i nie odrobaczali bo to samo zrobią Jadzi we Wrocku dzień wcześniej ,jak widzę po ksiązeczce Juleńki.
Inaczej zrobią to standardowo i nie dość że kota męczą to jeszcze kasę w błoto wyrzucają. :oops:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon paź 25, 2010 18:38 Re: 8 letnia Jadzia - KTOŚ ją pokochał :) Pakujemy plecaczek!

Ech, gdyby schronisko sterylizowało wszystkie koty... my też z Kruszyną kombinujemy jakby tu wysterylizować schroniskowego kota przed oddaniem do domu :(

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon paź 25, 2010 18:45 Re: 8 letnia Jadzia - KTOŚ ją pokochał :) Pakujemy plecaczek!

u nas na szczęście jest Koteria..dla wszystkich "wolnożyjących"
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pon paź 25, 2010 18:59 Re: 8 letnia Jadzia - KTOŚ ją pokochał :) Pakujemy plecaczek!

smarti pisze:u nas na szczęście jest Koteria..dla wszystkich "wolnożyjących"

A nowy domek Jadzi nie może sobie pozwolić na sterylkę?
Bo wykorzystywanie Koterii jest takie trochę...
Porównywarka cen karmy dla kotów i psów https://felicana.pl/

feryenne

Od: Nie sty 25, 2009 13:01

Post » Pon paź 25, 2010 19:31 Re: 8 letnia Jadzia - KTOŚ ją pokochał :) Pakujemy plecaczek!

nie mam pojęcia.
ja tymczaski tam sterylizuję(trudno żebym to robila na własny koszt 8O ) i gdybym ja miała robić sterylkę Jadzi to tam bym jej,jako mojemu tymczaskowi,robiła...
Mialam to robić ja tuż przed oddaniem Jadzi pani bo zrozumiałam że pani nie jest ,z jakichś względów w stanie tego zrobić, i to jest jedyna szansa dla Jadzi aby wreszcie miała dom-dlatego ja się zaoferowałam pomóc.
Nic wiecej nie wiem.

smarti

Post » Wto paź 26, 2010 10:01 Re: 8 letnia Jadzia - KTOŚ ją pokochał :) Pakujemy plecaczek!

Z góry przepraszam za dla Was pewnie głupie pytanie , bo ja zawsze sterylizowałam młode kotki. Czy w wieku Jadzi , operacja nie jest dla niej niebezpieczna?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Wto paź 26, 2010 10:06 Re: 8 letnia Jadzia - KTOŚ ją pokochał :) Pakujemy plecaczek!

edii pisze:Z góry przepraszam za dla Was pewnie głupie pytanie , bo ja zawsze sterylizowałam młode kotki. Czy w wieku Jadzi , operacja nie jest dla niej niebezpieczna?

Nie, jeśli robi ją dobry wet. Bardziej niebezpieczne jest w jej wieku ropomacicze, które może się już po cichutku rozwijać - dlatego chcemy Jadzię wyciąć całkowicie, żeby się tam nic nie przyplątało.

Smarti, Kruszyna - ja myślę tak, że jak się transport do czasu przyjazdu domku nie znajdzie to bym tylko Ciebie Smarti prosiła o dopilnowanie sterylki Jadzi (dobry wet, sterylka całkowita itp. - wiesz o co chodzi ;) ). Transportu jak na lekarstwo, najwyżej będziemy działać "na wariackich papierach" z przewozem Julki i Jadzi.

EDIT: Kruszynko "skontaktuj" Smarti z DS Jadzi, w razie tego transportu i "na potem".
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto paź 26, 2010 10:18 Re: 8 letnia Jadzia - KTOŚ ją pokochał :) Pakujemy plecaczek!

Gibutkowa pisze:EDIT: Kruszynko "skontaktuj" Smarti z DS Jadzi, w razie tego transportu i "na potem".

Smarti, wysyłam pw :ok:
Obrazek

Kruszyna

Post » Wto paź 26, 2010 13:06 Re: 8 letnia Jadzia - KTOŚ ją pokochał :) Pakujemy plecaczek!

dzielnie kibicuje!!!
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto paź 26, 2010 14:02 Re: 8 letnia Jadzia - KTOŚ ją pokochał :) Pakujemy plecaczek!

Kruszyna ,napisałam Ci 2 PW :)

smarti

Post » Wto paź 26, 2010 22:08 Re: 8 letnia Jadzia - KTOŚ ją pokochał :) Pakujemy plecaczek!

Za sprawną akcję "TRANSPORT" obu dziewczynek :) :ok:
magdajedral

Post » Śro paź 27, 2010 1:51 Re: 8 letnia Jadzia - KTOŚ ją pokochał :) Pakujemy plecaczek!

Milej i bezstresowej podróży Jadziu :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Emilka 77

Od: Nie wrz 26, 2010 18:53

[poprzednia][następna]