Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt gru 24, 2010 11:24 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Znalazł się Cukiereczek?

Życzenia chciałam złożyć - zdrowych, w miarę możności pogodnych Świat życzę ja i mój zwierzostan (Bandido, Zidane, Gołąbka i Trawis) :s3:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt gru 24, 2010 11:35 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Znalazł nową kryjówkę - w szafie, w zawiniętej, niewykorzystanej (na szczęście) sukni ślubnej :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pt gru 24, 2010 18:04 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

I my już po kolacji.... Mój zwierzostan zgodnie jadł ze mną rybkę z jednego talerza - wyłamał się tylko Cukiereczek, który nadal ma opory przed zbyt bliskim i szybkim kontaktem. Usiedliśmy wszyscy jednak blisko siebie tzn. ja po jednej stronie stołu, naprzeciwko talerza w kolejności; Ryś, Puszek, Rademenes i Garfildosek, a Cukiereczek siedział w bliskim sąsiedztwie łóżka, gdzie rzucałam mu kawałeczki rybki, którymi kociak najpierw się bawił, a potem pożerał z wyraźną przyjemnością. na deser dostały jeszcze gournet gold (każde inne) i teraz zawiązują tłuszczyk wylegując się w różnych miejscach....

joarkadia

Post » Pt gru 24, 2010 23:17 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Hehe, moje dostały ekologiczną wołowinkę dla dzieci (po cenie sądząc z dodatkiem sproszkowanych diamentów :twisted: ), z apetytem pojadły, oczywiście Trawis zmiótł resztki :lol:
Gołąbek rozmruczany, Trawis łagodny, Bandido szalał dziś z myszką a Zidane ją właśnie aportuje - normalnie czas cudów :ryk: . Idę spać, zanim się rozgadają

alix76

Post » Sob gru 25, 2010 9:39 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Dziś się budzę i próbuje przeciągać w pieleszach i za bardzo nie ma jak 8O
Rademenes z lewej strony, tuż przy głowie. Garfildek po lewej na wysokości kolan, Ryś z prawej strony wyżej, a Puszek niżej. A na środku mojej klatki piersiowej Cukiereczek :D A jak próbowałam się ruszyć to miauknął niezbyt zadowolony. :twisted: i zwiał do kuchni w oczekiwaniu na jedzonko :mrgreen:

joarkadia

Post » Sob gru 25, 2010 9:43 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

No bo kto to widział wiercić się w łóżku, jak się śpi z kotkami :twisted: ?

alix76

Post » Sob gru 25, 2010 9:49 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

alix76 pisze:No bo kto to widział wiercić się w łóżku, jak się śpi z kotkami :twisted: ?

Ja wiem, że koty mają pierwszeństwo, ale same sobie nie nałożą smakołyków do miseczki :twisted: Musiałam wstać, ale Cukierek lekko się przestraszył - jak zwykle zresztą, niestety :? Za to teraz czyszczą miseczki lepiej niż zmywarka do naczyń :twisted:

joarkadia

Post » Sob gru 25, 2010 10:53 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Pan Wielki Kot Cukierek morduje mysz - podrzucił ją tak do góry, że wylądowała na lampie :mrgreen: Kociak stał pod lampą i miauczał niezadowolony, z rozpaczą i stanowczym żądaniem - LAmpo, oddaj mi zabawkę :D Chcąc nie chcąc wlazłam na krzesło i wydostałam kocią zabawkę, z której już smętne szczątki futerka zwisają, a przy okazji wyczyściłam klosz (jakoś zawsze o tym zapominam w ferworze świątecznych porządków :oops: ). Ryś leży sobie na mojej poduszce i drzemie, Garfildos i Rademenes leżąc na łóżku w drugim pokoju obserwują zabawy Cukierka z takim wyrazem pyszczków, z takim politowaniem dla takich niegodnych dla nich zabaw (a sami też się tak bawią, zdecydowanie przy Cukierku odmłodnieli :mrgreen: ), a Puszek przez okno próbuje złapać ptaszki latające, gruchające i siedzące na parapecie - na co Puszek reaguje z pasją :ryk:
Kociaki żyją w pełnej zgodzie :1luvu: Nawet początkowo niezadowolony z nowego domownika Garfildosek ustępuje miejsca do spania na mnie Cukierkowi, Rademenes przejął rolę dobrego wujaszka i nauczyciela Cukierka co do wskakiwania na firanki, wywracania kubeczków i generalnie psocenia :aniolek: Puszek ostatnio wymościł małemu miejsce i ustąpił już wygrzane, a Ryś wylizuje mu łepek przy każdej możliwej okazji. Prawdziwie świątęczna atmosfera zapanowała w tym naszym domku :ryk:

joarkadia

Post » Sob gru 25, 2010 10:56 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Urocze są takie widoki, opiekuńcze "stare koty" wobec młodziaka ... pokój i miłość na Ziemi :lol:

alix76

Post » Sob gru 25, 2010 11:02 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

alix76 pisze:Urocze są takie widoki, opiekuńcze "stare koty" wobec młodziaka ... pokój i miłość na Ziemi :lol:

Oby jeszcze Cukierek przestał się mnie tak bać..... o ile z kociakami jest pełna zgoda, to mnie nadal - choć już trochę mniej - boi się i zwiewa :cry: To moje najnowsze życzenie noworoczne... :twisted:

joarkadia

Post » Sob gru 25, 2010 17:15 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Złapałam Cukiereczka jak przechodził koło mnie - nawet tak bardzo się nie wyrywał.... Przekupiłam go kawałkiem gournet gold z królikiem, aby grzecznie siedział mi na kolanach. :mrgreen: Widocznie kociak zmarzł, bo wlazł mi pod sweter (ja się zaraz ugotuję :evil: ), ułożył się wygodnie i od 35 minut śpi i pochrapuje lekko :D NIE UCIEKAJĄC). Ja się czuję jak w saunie, ale przecież nie zabiorę kociakowi wygodnego legowiska, zwłąscza że jest ono na mnie :ryk:

joarkadia

Post » Sob gru 25, 2010 17:18 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

No, nie mam mowy, trzeba kośkać kocie dziecko ... chyba aż tak bardzo to się Ciebie nie boi :twisted:

alix76

Post » Sob gru 25, 2010 17:35 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

On się boi wszystkich ludzi... mnie już trochę mniej, ale niestety również :cry: Mój lokator dopiero za drugim podejściu zdołał go pogłaskać i tylko dlatego, że mały był zakopany w pościeli koło Rademenesa

joarkadia

Post » Sob gru 25, 2010 18:11 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Wstyd się przyznać.... wielki wstyd :oops: ale dopiero dziś, po prawie 45 minutowej drzemce Cukiereczka na mnie dokładnie mogłam obejrzeć jakie ten kociak wogóle ma umaszczenie :oops: :mrgreen:
Śpieszę donieść - nie jest prawie czarny!!!
Na szyjce ma jakby biały żabocik - o tym już pisałam i wiedziałam wcześniej.... ale również po stronie brzuszka przy przednich łapkach ma jakby takie małe pojedyncze kreseczki białego...
I na brzuszku kawałeczek białego...
Ten kociak jest u mnie od trzech tygodni, a ja dopiero dokładniej go obejrzałam :oops: :oops: :oops: Nie mogłam przecież na siłę go przewracać do góry brzuszkiem i oglądać przez lupę :twisted:
Poza tym jest ślicznym, kochanym, ciekawskim kociaczkiem, który jak zwykle zwiał jak poczuł że za dużo tej mojej miłości... :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Sob gru 25, 2010 21:55 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Wesołych i spokojnych Świąt :s2:
Obrazek
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

[poprzednia][następna]