Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw wrz 08, 2011 8:15 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

A jak to się stało, że mnie u Ciebie KotkoWodna nie było? :oops:
Doczytam i zdjęcia pooglądam sobie.

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw wrz 08, 2011 10:48 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

no właśnie też mnie to dziwi i można by rzec, że mam absmak :mrgreen:
witaj na wącie i rozgość się ;>

edit:
Wczoraj podczas wieczornego wyczesywania Stada odkryłam kolejne dziwactwo Nocnika.
Otóż mój "Eryk histeryk" - bo Nocny przy czesaniu wyczynia fochy jak dziewica, której zarzucono brak wianka, włącznie z wyciem i jękami a la wczesna Biała Dama - nieoczekiwanie spacyfikował się sam i był... hm, anielsko grzeczny podczas czesania, bo miał zajęcie... mianowicie...
...lizał szczotkę.
:roll:
Pracowicie, uczciwie wywijał różowym ozorem na włosiu szczotki, podczas gdy ja wyczesywałam mu grzbiet i nawet boczki.
I mruczał przy tym 8O
Zapewniam, że nic na szczotce nie było smacznego..
Poli podczas czesania nie da się obfocić, bo łazi jak nakręcona, ale z kolei Pikseczka - proszę uprzejmie: tu mnie wyczesz, i tu jeszcze, i tutaj, i o, na brzuszku też:
Obrazek

A drugie dziwactwo Nocusia polega na tym, że Kot odpowiednio rozmaślony, czyli włażący mi pod kołdrę, kładący się wzdłuż ciała i włączający donośny mruczoł, po paru minutach rozmaślania zaczyna mi ciumkać rękę. Jakby był małym kociakiem, a nie 3letnim bykiem.
I syćko byłoby piknie, hej, gdyby nie to, że ciumkając, gryzie!!...
KotkaWodna

Post » Sob wrz 10, 2011 23:11 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

KotkaWodna pisze:a tak z zupełnie innej beczki - ostatnio robię takie rzeczy (na sprzedaż) - podobają się Wam?
Obrazek

Obrazek

Po ile te cudeńka ???

A koty przepiękne :) UFO bardzo dostojna
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Sob wrz 10, 2011 23:21 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

świecznik 29, ta kompozycja w ceramice - 35.
bardzo mi miło, że się podobają..
KotkaWodna

Post » Nie wrz 11, 2011 14:14 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

Przepiękne te kompozycje, ale u nas długo by nie postały... Kociarstwo też by się zachwyciło i wyraziło swój zachwyt rozkładając poszczególne składniki na cząstki elementarne. :evil:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie wrz 11, 2011 14:18 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

vega013 pisze:Przepiękne te kompozycje, ale u nas długo by nie postały... Kociarstwo też by się zachwyciło i wyraziło swój zachwyt rozkładając poszczególne składniki na cząstki elementarne. :evil:

a to to nie są zabawki dla kotów? 8O

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Nie wrz 11, 2011 14:40 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

rrrotfl!!!! :ryk:
Kocuria, pódź, niech Cię uściskam :lol:
to są kompozycje typu "kurzołap", do wystroju wnętrz, do udekorowania stołu, biura itp.... :ryk:
jak to Koty potrafią wywinąć człeku optykę ;>
Vega, masz rację z tym rozmontowywaniem na części pierwsze :-/ - mój Nocnik już się usiłował za to zabrać, a że dla bezpieczeństwa postawiłam wytwory na szafie - nauczył się, huncwot jeden, włazić na ową...
KotkaWodna

Post » Nie wrz 11, 2011 14:53 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

znaczy ja wiem, że to są dekoracje teoretycznie :lol: ale w praktyce (aktualnie moje koty upolowały sobie gąbkę do naczyń i rozszarpują ją na części pierwsze, wcześniej ganiały się wokół suszarki na pranie) przecież wszystko co jest w zakoconym domu prędzej czy później staje się albo zabawką, albo legowiskiem... a na legowisko to toto chyba za małe i za kańciape 8)

zresztą, nie wmówisz mi, że robiłaś te stroiki bez przykładania uwagi do ich wartości zabawkowej :lol:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Nie wrz 11, 2011 14:56 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

a tu akurat wmówię, i to z pełną świadomością.
robione były pod "wymacanie" rynku, czy się coś takiego spodoba na szerszą skalę i z przeznaczeniem jak w poprzednim poście napisałam - dekoracja stołów na imprezy, biur, firm itp. Oczywiście, dla domu, zwyczajnie i do dekoracji - jak najbardziej też. Co w przypadku domów, hmm, zakociałych... może zaiste dać oryginalne aranżacyjne efekty ;>
KotkaWodna

Post » Nie wrz 11, 2011 18:38 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

vega013 pisze:Przepiękne te kompozycje, ale u nas długo by nie postały... Kociarstwo też by się zachwyciło i wyraziło swój zachwyt rozkładając poszczególne składniki na cząstki elementarne. :evil:

Tak mi się spodobały, że nie pomyślałam ... :mrgreen:

Kocurio, co tam gąbka - Bella kradnie buraczki czerwone albo fasolkę szparagową i albo traktuje jak najgroźniejszego wroga albo ucieka z "zabaweczką" w pysiu po całym mieszkaniu przed Rysią :ryk:
Widok kota z obustronnie wyglądającą z pysia fasolką - bezcenny :mrgreen:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Nie wrz 11, 2011 19:13 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

kompozycje naprawdę bardzo ładne :)
może wystaw je na bazarku albo na pchli targ
zbliża się sezon na stroiki, bo to i dekoracje imprezowe, "cmentarne", a w końcu świąteczne
a nie każdy ma czas latać i szukać czegoś ładnego
a coś takiego można dać np zamiast kwiatów

a tak swoją drogą bardzo podoba mi się brzuszek Piksy
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Nie wrz 11, 2011 19:42 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

Ech, też o tym myslałam, ale jak takie cacko przesłać?
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Nie wrz 11, 2011 21:19 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

Hańka pisze:Ech, też o tym myslałam, ale jak takie cacko przesłać?

Może w pudełku? Wymoszczone czymś?

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie wrz 11, 2011 21:29 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

Dziewczyny, na pewno w kartoniku i solidnie zabezpieczone.
Wysyłałam różne takie dupersztance - Basia potwierdzi, bo dostała na zeszłą Gwiazdkę mini choinkę klejoną z mchów, cynamonu itp rzeczy, na ceramicznej doniczce - zapakowane to było jak chochoł na zimę i doszło naszom kochanom pocztom polskom bez szwanku, co aż dziwne.
Także wysyłałam do dwóch pozostałych moich Babeczek choinki klejone z pędów derenia - i to ze światełkami na nich, wszystko dotarło elegancko. Więc jest to kwestia solidnego zapakowania i usztywnienia zawartości.Wysyłałam też kiedyś pocztą dużą bombkę szklaną - też w całości doszła.
Aczkolwiek (na pralkę sobie przyklej) sprzedaż takowych rzeczy via net ogranicza nieco ich formę - z powodu pakowania i przesyłania nie mogę zrobić żadnych przestrzennych kompozycji, podłużnych, łączonych, zwisających..
no, ale to co mogę, to zrobię.
Ostatnio edytowano Nie wrz 11, 2011 22:05 przez KotkaWodna, łącznie edytowano 1 raz
KotkaWodna

Post » Nie wrz 11, 2011 21:56 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

Killatha pisze:...
a tak swoją drogą bardzo podoba mi się brzuszek Piksy

Ale tego na phli targ nie wystawiaj - no way. :!:

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

[poprzednia][następna]