Bazylek dziękuje za miłe słowa

Po wczorajszej ładnej pogodzie już nie ma śladu. Znowu jechałam do pracy autobusem bo pada deszcz. Koty oczywiście rano siedziały na balkonie. Im deszcz nie straszny.Bardzo się z tego cieszę.
Wczoraj zlikwidowaliśmy kawałek paneli w korytarzyku - rozkopaliśmy kolejne miejsce. Jeszcze trochę a pozbędziemy się tego wynalazku do końca.
Karol postanowił złożyć wymówienie w pracy. Jest umówiony na rozmowę w innej firmie z tej samej branży. Z tego co mówi nie powinien mieć problemów ze znalezieniem pracy bo ma komplet uprawnień i dużo znajomości bo się w windziarskim światku wrocławskim wszyscy znają. Jak nie tu to tam. Zawsze zostają jeszcze montaże wind, których chciał uniknąć ze względu na konieczność wyjazdów.
Jeśli jego firma wykaże dobrą wolę to jest skłonny zostać ale jak powiedział pewne rzeczy muszą się zmienić.
Denerwuję się co to będzie. Z jednej strony wiem, że wszystko będzie dobrze a i tak się denerwuję. Niestety prawda jest taka że jego zarobki są dla nas bardzo ważne. Zarabia zdecydowanie lepiej ode mnie. Chciałabym tylko żeby płacili mu w terminie. Karol ma dosyć proszenia się. Bo gdyby powiedzieli - przepraszamy kasa będzie np. 15 to ok. A oni zawsze zwodzą. Mówią że już wysłali albo jutro wyślą. A kasy nie ma i teraz już Karol się wkurzył. Do tej pory jeszcze takiego numeru mu nie wycieli - zawsze dostawał kasę w tym miesiącu co trzeba.
Chciałabym choć raz w życiu nie musieć martwić się o kasę i o inne rzeczy. A tu zawsze coś. Staram się pracować nad swoim myśleniem. Wyszukiwać pozytywne rzeczy i na nich się koncentrować. Za nie dziękować. Ale u mnie to zawsze jest świadoma praca. Bo naturalną tendencję mam raczej w stronę negatywnego myślenia. I tak teraz jest dużo lepiej niż kiedyś bo już wiem że mogę "poprawić się" w myśleniu - przekręcić na dobrą stronę. Chciałabym żeby przychodziło mi to tak naturalnie jak Karolowi. Wtedy łatwiej się żyje. Człowiek ma mniej stresu, więcej pewności siebie, przebicia i sił.
No nic, mam nadzieję ze sytuacja rozwiąże się w którąś stronę już niedługo.