Margo vs FurKot. A na doczepkę Hadron.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 11, 2010 11:37 Re: Margo vs FurKot: wiosna!

Kocisko ma nowe ulubione miejsce do zabaw - piwnicę (graciarnię, gdzie nie ma nawet podłogi tylko klepisko) :roll:
Wraca stamtąd cała w pajęczynach i nimi obwieszona pakuje się do łóżka...

ptaszydło

Od: Czw paź 22, 2009 16:33

Post » Wto maja 11, 2010 11:43 Re: Margo vs FurKot: wiosna!

Ale to szczęście! Bezcenne! :ryk:

KAsia Amy

Od: Nie sty 03, 2010 21:17

Post » Wto maja 11, 2010 11:49 Re: Margo vs FurKot: wiosna!

Ale ja nie cierpię pająków i pajęczyn :strach:

ptaszydło

Post » Wto maja 11, 2010 12:15 Re: Margo vs FurKot: wiosna!

Ja też nie... :?

KAsia Amy

Post » Śro maja 12, 2010 11:32 Re: Margo vs FurKot: wiosna!

Mam w domu pchły :evil: Właśnie jedną przydybałam na moim kolanie. Nie wiem jeszcze które bydle złapało. Dwa dni temu jedną złapałam na kocim łbie ale przejrzałam jej futro i żadnych podejrzanych śladów nie było (kiedy ją przynieśliśmy do domu miała w futrze odchody pcheł i sprawa była jasna, ale teraz ani śladu) więc myślałam, że to taka jedna zabłąkana sztuka. Oglądanie psa nic nie da, bo to ładnie widać tylko na białym futrze ale jakoś częściej niż normalnie się nie drapie.
No cóż - czeka nas wizyta u weta. Dobrze, że akurat jedziemy w pn do Gliwic to przy okazji się to załatwi. A było tak pięknie i bezproblemowo...

ptaszydło

Post » Czw maja 13, 2010 15:36 Re: Margo vs FurKot: wiosna!

A ja mam za to mole spożywcze :( Jednak nie wybieram się z nimi do veta :wink: - na razie bezskutecznie szukam gniazda...
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Czw maja 13, 2010 19:36 Re: Margo vs FurKot: wiosna!

Arsnova pisze:A ja mam za to mole spożywcze :( Jednak nie wybieram się z nimi do veta :wink: - na razie bezskutecznie szukam gniazda...

Przeżywałam taką inwazję na studiach. Przekopałam wszystko (łącznie z przesiewaniem bułki tartej) i gdy traciłam już wszelką nadzieję współlokatorka wyciągnęła jakąś zapomnianą zupkę chińską... z gniazdem moli! Cywilizacja dopadła nawet mole :roll: Życzę owocnych poszukiwań.

ptaszydło

Post » Czw maja 13, 2010 21:28 Re: Margo vs FurKot: wiosna!

kurcze...to już nawet mole są made in china :| :mrgreen:
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pt maja 14, 2010 11:41 Re: Margo vs FurKot: wiosna!

Ty się Berni nie śmiej, bo jeszcze chwila i trafisz na kotka z taką małą meteczką z adekwatnym napisem :wink:

Pogoda dalej do bani i zwierzaki głównie śpią. Wcale im się nie dziwię. Czasem trafi się jakaś mucha i jest rozrywka. Ostatnio FurKotka goniła taką delikwentkę po oknie i niespodziewanie do pierwszej muchy dołączyła druga. W pierwszej chwili kocisko dostało przyspieszenia o 100% ale po chwili zorientowała się, że ktoś ją robi w balona. Znieruchomiała, usiadła, policzyła te muchy, stwierdziła, że takie zagrywki nie są fair i poszła sobie.

ptaszydło

Post » Pt maja 14, 2010 20:08 Re: Margo vs FurKot: wiosna!

Pogoda do bani, zgodzę się.
Kocie też się zgadza.ją.. i łapką tylko po kropli jadą.. bo tak kap, kap na okno.. Irytują je strasznie..

KAsia Amy

Post » Pon maja 17, 2010 10:11 Re: Margo vs FurKot: wiosna!

Pada w Bystrej i pada w Gliwicach. Nie da się uciec od tego deszczu. Absurdalnie pocieszający jest dla mnie fakt, że z tą moją złamaną nogą i tak siedzę głównie w domu (prawdopodobnie jeszcze do 15 czerwca), bo siedzenie na tyłku przy ładnej pogodzie doprowadziłoby mnie chyba do szału...

ptaszydło

Post » Wto maja 18, 2010 19:03 Re: Margo vs FurKot: wiosna!

Kraków prawie zalany :( Nadal leje. Moją pracę zamknęli, bo leży tuż nad wodą. Nie powiem, ma to swój urok :roll:
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Czw maja 20, 2010 20:38 Re: Margo vs FurKot: wiosna!

Zwiedzam sobie zalany Śląsk. W tym tygodniu zaliczyłam już Gliwice, Zabrze, Bytom, Tarnowskie Góry, Rybnik, Cieszyn, Bielsko i oczywiście Bystrą (po naszej górce woda spłynęła jak po kaczce nie czyniąc większych szkód). A wszystko to przez jedną fuchę i pozamykane drogi. Najgorzej chyba było w Zabrzu. Niesamowite jak natura potrafi pokazać kto tu rządzi...

Tymczasem FurKotka żyje sobie w błogiej nieświadomości kataklizmu. Hitem ostatnich dni są zabawy laserkiem - niekończące się gonitwy, bo gdy tylko światełko znika kocisko z takim żalem się rozgląda, że nie można jej tak zostawić i wszystko zaczyna się od nowa.

ptaszydło

Post » Wto maja 25, 2010 20:51 Re: Margo vs FurKot: wiosna!

Dawno nie było fotek więc trzeba to zaniedbanie nadrobić:

Obrazek

W taką ponurą pogodę to pies grzeje najlepiej :mrgreen: Ale żeby nie było, że się dziewczyny zbyt spouchwalają to każda zwinięta w swoją stronę.

ptaszydło

Post » Śro maja 26, 2010 10:20 Re: Margo vs FurKot: wiosna!

Kochane :1luvu:
Ślicznie się razem komponują.. :D

KAsia Amy

[poprzednia][następna]