Herman ['] List do kota - do widzenia!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 16, 2010 13:09 Re: Herman ['] List do kota/Tajemnica koloru i plażowo :)

A dziękuję - jakoś :roll:

Obroża antystresowa siedzi sobie wątku oddam za darmo a pewnie skończy w koszu :roll: Niestety Mietek bardzo się denerwował mając ją na sobie, drapał aż sierść fruwała, albo miał szyję całą mokrą od śliny. Raczej nie alergia bo skóra czysta - po prostu go wkurzała. Po kilku dniach zrezygnowałam, nie zauważyłam żadnej pozytywnej reakcji na zawarte w niej feromony. Jestem zła za zmarnowane, nie małe pieniądze. Ale chciałam dobrze...

Sytuacja między chłopakami - jakoś bez zmian, przyjaźni nie będzie. Akceptacji i pokoju raczej też nie. Muszą się znosić - sama nie wiem jak to nazwać :roll: Szkoda :(
Zaczynają się tłuc ale na szczęście niezbyt niebezpiecznie - w każdym razie nie robią sobie krzywdy.

Maluch rośnie, zrobił się czarny ale tylko na pierwszy rzut oka, bo przy ostrym świetle widać taką szarzyznę ;) Poza tym ma ADHD, jest małą brojącą cholerą, wszędzie go pełno. Włazi mi do umywalki jak myję zęby, ze mną pod prysznic - tylko się trzyma z dala od strumienia wody, zawsze jest gdzieś obok, bez przerwy miałkoli -a to jeść, a to pokaż, a to daj, a to co tam się dzieje?, a to gdzie jesteś? Wszystko musi sprawdzić, zobaczyć, pacłapnąć. Je za trzech choć trochę się wybredny zrobił - drób tak sobie...tylko łosoś pyszny ;)
Nadal ma grube łapki ale ja mam wrażenie, że jest trochę mały jak na swój wiek. Za to me mega długi ogon ;) I jest pluszowy w dotyku - tak sobie wyobrażam futerko brytka tylko nie szeleści ;)
Ciumka mniej - ale nadal uparcie mnie śliniaczy rano i wieczorem głośno mrucząc ;) Poza tymi okresami to raczej nie chce być miziany. W nocy w nogach mam Mietka, a koło poduszki Mefista.
Za tydzień jedziemy na drugie szczepienie :)

Zdjątka będą później :)
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Czw lut 18, 2010 19:10 Re: Herman ['] List do kota/Tak sobie powolutku...

edit: dubel
Ostatnio edytowano Czw lut 18, 2010 19:21 przez Sin, łącznie edytowano 1 raz

Sin

Post » Czw lut 18, 2010 19:12 Re: Herman ['] List do kota/Tak sobie powolutku...

Dla dzidzi obiecane zdjątka:

Obrazek -> tu trochę wyraźniej widać kolor jasno-czarny :mrgreen:
Obrazek
ObrazekObrazek

Mietek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Sin

Post » Czw lut 18, 2010 19:17 Re: Herman ['] List do kota/Tak sobie powolutku...

Alez on juz duzy,długi przede wszystkim 8O .
Śliczny Mefisto :D
Mietek tez :1luvu:

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Czw lut 18, 2010 21:35 Re: Herman ['] List do kota/Tak sobie powolutku...

ale ślicznoty :1luvu:

Mefisto całkiem podobny do Ciucha :D się zrobił
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Pt lut 19, 2010 16:42 Re: Herman ['] List do kota/Tak sobie powolutku...

Bliźniaki :ryk:

Sin

Post » Pt lut 19, 2010 17:26 Re: Herman ['] List do kota/Tak sobie powolutku...

Jak były takie tycie-tycie to tylko Mefisto mozna było odróżnić po kolorku, pozostała trojka była identyczna :D
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Śro lut 24, 2010 13:49 Re: Herman ['] List do kota/Tak sobie powolutku...

Zdjęcia :1luvu:
Jak sZczepienia, wszystko ok
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Czw lut 25, 2010 9:19 Re: Herman ['] List do kota/Tak sobie powolutku...

Ok , ok :)
Nawet już się źle nie poczuł jak za pierwszym razem.
I nadal ciumka :1luvu:
Mietek niestety od czasu do czasu leje :( Wróciłam do Kalm Aidu...

Sin

Post » Czw lut 25, 2010 11:48 Re: Herman ['] List do kota/Tak sobie powolutku...

śliczności :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ElaKW

Od: Śro mar 05, 2003 15:50

Post » Czw lut 25, 2010 14:44 Re: Herman ['] List do kota/Tak sobie powolutku...

No to super :ok: Mieciu - Ty lejku :mrgreen:
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Czw lut 25, 2010 17:43 Re: Herman ['] List do kota/Tak sobie powolutku...

Jestem załamana tym wszystkim - mam dość tego, że nigdy do cholery nie może być dobrze, lepiej a przynajmniej normalnie...

Sin

Post » Sob lut 27, 2010 1:24 Re: Herman ['] List do kota/Tak sobie powolutku...

trzymaj się Sin - nie dawaj się ..my zasikani musimy się trzymać razem (po to żeby w końcu nie być zasikanym) :wink:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pt mar 05, 2010 11:37 Re: Herman ['] List do kota/Tak sobie powolutku...

Czekamy na krople Bacha dla Mietka.
Nie oczekuję cudów ale próbować trzeba. W zasadzie to jakoś po tym, jak nie pomogły Pelasi, przestałam w to wierzyć ale to chyba nie ma znaczenia. Albo zadziałają albo znowu wywaliłam pieniądze i uskuteczniam bankructwo :? :(
Do tego połamał mi się drapak :? i teraz jest chwiejny. Musiałam zamówić nowe wałki. Drapak darowany więc nie marudzę ale nigdy bym nie kupiła drapaka z leolandu - straszny badziew... chyba, że ma się koty flegmatyki ;)

Thorka miała przegląd techniczny coroczny i jest zdrowa jak byk :D
Poza tym to anioł - przy pobieraniu krwi nawet nie drgnęła - w zasadzie to jakby nie zauważyła co jej z tą łapką robią ;)
Za miesiąc jadę z kotami na badania kontrolne.
Mam nadzieję, że też będzie w porządku.

Zapomniałam napisać - Mefisto przy drugim szczepieniu był ważony - 2,7 kg :)
To teraz pewnie już ze 3 :mrgreen:

Sin

Post » Pt mar 05, 2010 13:13 Re: Herman ['] List do kota/Tak sobie powolutku...

Kawał kota sie zrobił z tego maluszka :ok:

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

[poprzednia][następna]