Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 25, 2010 20:50 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

:ok: :ok:
:ok: :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob wrz 25, 2010 20:51 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

Mereth pisze:
kalair pisze: :mrgreen: Powiedz, jak smakowało Asia! :ryk:

Ciotki się teraz będą nabijać, no!! :mrgreen:

Hi hi.. Było nie jeść suchego.. :ryk:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob wrz 25, 2010 21:28 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

Mój TŻ próbuje wszystkie chrupki dla kotów. Nawet jak jesteśmy u kogoś. Może się fachowo wypowiadać na temat ich smaków :-) O Hilsie mówi że dobra :-) Acana np. mu nie smakowała :-)

Mam nadzieję że Pulpecik lepiej. U Bazyla połączenie Hillsa i Royala dobrze działa. Trzymam kciuki żeby Pulpiemu też pomogło :ok:

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Nie wrz 26, 2010 12:23 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

Asiu, a nie powinien jeść raczej Hills'a s/d?? z tego co wiem, c/d jest dla kotów już zdrowych, po rozpuszczeniu struwitów. w trakcie leczenia podaje się s/d.

szkoda, że króliczek już nie żyje... fajny był.
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Nie wrz 26, 2010 14:33 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

Witajcie :D

My po wizycie u weta - Pulpi dostał antybiotyki na kolejny tydzień :roll: szczerze mówiąc miałam nadzieję, że wystarczy 1 tydzień.
Będę podawała je w domu - zdecydowanie wolę tak niż codziennie go wozić do weta.
W tygodniu muszę mu złapać siooo do badania - no i znowu będzie to mój pierwszy raz :oops: :oops:

Haniu, pytałam się wetki o karmę - stwierdziła, że albo karma na struwity, nawet profilaktycznie teraz, albo zwykła dla kastratów ale wtedy Uropet - no i teraz sama nie wiem co będzie lepsze.

A niektórym panom stróżującym koło UP to chyba dziś czasami nudzi :evil: Wjechałyśmy do środka i siostra zatrzymało auto, żeby poczekać aż podejdę do bankomatu PKO - to przyczepił się do niej pan z budki, że tam zaparkowała ( tylko coś znaku zakazu tam zabrakło :evil: ) i że wjechała bezpodstawnie, bo co z tego, że szlaban był otwarty, ale powinna się zatrzymać i powiedzieć dokąd jedzie i że zapisał nr rej i już więcej tu nie wjedzie :evil: Co za ....
Nie pierwszy raz ktoś tam wjeżdża gdy szlaban jest podniesiony, a ten się musiał przyczepić - naprawdę chyba się nudziło :evil:

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

Post » Nie wrz 26, 2010 15:04 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

Jak masz jakiekolwiek problemy z wjazdem, zgłaszaj wetkom - to nie pierwszy raz, a to ich obowiązek wpuścić pacjentów lecznicy. Wiem, ze już opr dostali parę razy ;)
Teraz za to jest problem z zaparkowaniem przy klinice, bo dotychczasowe miejsce zatarasowali betonowymi "babami" :evil:

Też jutro jadę po jakiś antybiotyk dla mendy, tak dłużej nie może funkcjonowac ...
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Nie wrz 26, 2010 15:21 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

Hej kochane! Oj, Pulpuniu kochany, zdrowiej nam słoneczko! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie wrz 26, 2010 18:57 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

Avian pisze:Jak masz jakiekolwiek problemy z wjazdem, zgłaszaj wetkom - to nie pierwszy raz, a to ich obowiązek wpuścić pacjentów lecznicy. Wiem, ze już opr dostali parę razy ;)
Teraz za to jest problem z zaparkowaniem przy klinice, bo dotychczasowe miejsce zatarasowali betonowymi "babami" :evil:

Też jutro jadę po jakiś antybiotyk dla mendy, tak dłużej nie może funkcjonowac ...

Rudy się na pewno męczy z tym sikaniem :roll: Trzymam kciuki :ok: :ok:

kalair pisze:Hej kochane! Oj, Pulpuniu kochany, zdrowiej nam słoneczko! :1luvu:

Teraz sobie smacznie śpi - dziś podam mu tylko pastę a od jutra znowu będę kłuła - dziś wetka to za mnie zrobiła 8)

Mereth

Post » Nie wrz 26, 2010 19:02 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

Wiedziałam, że jak tu zacznę wchodzić, to tak będzie.

Wypatrzyłam ją w wątku, który mam w podpisie i nie mogę przestać o niej myśleć :roll:
Obrazek

W takich chwilach żałuję jeszcze bardziej, że nie mam własnego mieszkania i obszerniejszego portfela :(

No i On..viewtopic.php?f=1&t=117705
przypomina mi to historię Karolka - domowego kota, który znalazł się w schronisku łódzkim. Karolka chciałam wziąć do siebie ( to jeszcze było przed Zorkiem ), ale nawet nie zdążyłam zareagować - odszedł w ciągu kilku dni :roll:

Mereth

Post » Pon wrz 27, 2010 7:32 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

Obrazek
Buziaki dla uroczej trójeczki!! :1luvu:

Ależ ta kicia cudna!!! :1luvu: :1luvu: Przepiękna!! Asiu, chcesz ją wziąć?
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon wrz 27, 2010 7:58 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

kalair pisze:Obrazek
Buziaki dla uroczej trójeczki!! :1luvu:

Dzięki Kalairku :D
Pada u nas i tak będzie przez kilka dni :twisted:

kalair pisze:Ależ ta kicia cudna!!! :1luvu: :1luvu: Przepiękna!! Asiu, chcesz ją wziąć?

No chciałabym, ale coś słabo to widzę :roll: :oops: :oops:

Mereth

Post » Pon wrz 27, 2010 7:59 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

Myślimy o tych samych kotach .... Baranek to taki mój Dresiarz i jednocześnie Kurczak 3łapek z wyglądu. Nie mogę o nim zapomnieć :(
Szkielecik też ... choć ona jest pod dobrą opieką teraz.

Edit : Kasia w kawalerce z gumy ma już piątkę :twisted: plus teraz tymczasik ;)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon wrz 27, 2010 8:01 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

Noooo, wypakowałam się z rzeczami, można zaczynać pracę w nowym miejscu :twisted:

Zastanawiam się jak ja złapię siooo Pulpka :roll: On tak nisko siada, że nie ma szans, wetka powiedziała, że powinnam z nim odbyć poważną rozmowę na ten temat, ale ja te rozmowy codziennie odbywam, gdy mam mu podać zastrzyk czy nospę - to już limit się powoli kończy :twisted:

Mereth

Post » Pon wrz 27, 2010 8:03 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

Avian pisze:Myślimy o tych samych kotach .... Baranek to taki mój Dresiarz i jednocześnie Kurczak 3łapek z wyglądu. Nie mogę o nim zapomnieć :(
Szkielecik też ... choć ona jest pod dobrą opieką teraz.

Edit : Kasia w kawalerce z gumy ma już piątkę :twisted: plus teraz tymczasik ;)

Baranek jest jak Karolek z Łodzi - nie potrafi przystosować się w schronisku i to widać...
Boję się o niego...
Szkielecik ma dobrą opiekę i szybko znajdzie domek - bo jest nieziemsko piękna :1luvu:

Ja oficjalnie mam 2 koty swoje a Pulp jest kotem siostry :twisted: Bo szukając mieszkania mówiłam, że mmam 2 koty, żeby nie przestraszyć ludzi a Pulp i tak się chowa zawsze do kanapy przed obcymi :twisted: I jak właścicielka była pierwszy raz u mnie, to kto wylazł pierwszy na spotkanie? :twisted: No kto?? :twisted: :twisted:

Mereth

Post » Pon wrz 27, 2010 8:06 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

Mereth pisze:
kalair pisze:Ależ ta kicia cudna!!! :1luvu: :1luvu: Przepiękna!! Asiu, chcesz ją wziąć?

No chciałabym, ale coś słabo to widzę :roll: :oops: :oops:

A czemu Asiulek? Przepraszam, nie znam wątku. :oops:
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]