Mru
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Agn pisze:Radzę dokształcić się z epidemiologii koronawirusa. I przetestować swoje koty. Być może - w myśl Waszej wiedzy - są zagrożeniem same dla siebie.
Nie będę nauczać, bo mam poczucie jałowości takich działań w tych okolicznościach.
aga9955 pisze: Bo nic Ci Agn do tej sprawy.
Agn pisze:aga9955 pisze: Bo nic Ci Agn do tej sprawy.
Tu się niestety mylisz i to grubo.
A to, że nie dostrzegasz powiązań...
Good FCoV antibody tests are incredibly useful in the diagnosis of FIP, most FIP cases have very high titres and a negative test can often rule out a diagnosis of FIP (Addie et al, 2009; Hartmann et al, 2003)
iwcia pisze:Nosicielem fiv była Mała Mi i to ona spędziła dłuższy czas w klatce, zanim pojechała do Agn.
Stella była przez krótki czas w klatce, gdy dr Ewa podejrzewała białaczkę, o czym pisałam Etce, nie mogłam narażać innego kota, który z nią mieszkał w pokoju.
Zaraz po zrobieniu testu została wypuszczona z klatki.
aga9955 pisze:...
Super. Ale to nie wasz watek. Wiec Agn proponuje zajmij sie swoja robota.
mirka_t pisze:aga9955 pisze:...
Super. Ale to nie wasz watek. Wiec Agn proponuje zajmij sie swoja robota.
Propozycja odrzucona.
galla pisze:Aga9955 w swoim poście też odnosiła się do eliminacji FCoV. Zresztą w odpowiedzi na to wasnie padła Wasza propozycja dokształcania się.
aga9955 pisze:Zastanowilas sie kiedys nad tym ,zeby przystopowac z braniem nowych kotow jak masz koronawirusa w domu. Myslalas kiedys o tym? Czy majac dwa umierajace koty zglaszasz sie po nastepnego kota ktoremu chcesz dac szanse?
galla pisze:Kwestie związane z mutacją korony do FIP są mi akurat znane (bardziej niż bym sobie życzyła), więc info, które wrzuciłaś, to akurat nie do mnie chyba
galla pisze:I są publikacje naukowe mówiące o tym, że przy wysokim mianie FCoV prawdopodobieństwo mutacji do FIP jest większe.
galla pisze:Natomiast na stronie Dr Addie podane jest, że:Good FCoV antibody tests are incredibly useful in the diagnosis of FIP, most FIP cases have very high titres and a negative test can often rule out a diagnosis of FIP (Addie et al, 2009; Hartmann et al, 2003)
Użytkownicy przeglądający ten dział: EmiEmi, raiya, zuza i 402 gości