Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
galla pisze:Aga, ładny wzrost parametrów krwi nie wskazywał raczej na to, że to była anemia nieregeneratywna. Te wyniki były już prawie w normie i wtedy poszły znów kroplówki dożylne.
AlkaM pisze:galla pisze:Aga, ładny wzrost parametrów krwi nie wskazywał raczej na to, że to była anemia nieregeneratywna. Te wyniki były już prawie w normie i wtedy poszły znów kroplówki dożylne.
Kroplowki dozylne nie spowoduja spadku hematokrytu z 25% na 10% w ciagu kilu dni.
Ja zapytalam na kocim forum kocim poswieconym anemii, ktore prowdzi Helen ta od http://www.felinecrf.org/ o kroplowki dozylne po transfuzji i przy anemi. Odpowiedz byla jedna i zgodna: podawac jezeli mocznik i kreatynina sa wysokie. Krolowki dozylne tylko nieznacznie obnizaja ilosc czerwonych cialek i hematokrytu w wynikach morfologii, ale w rzeczywistosci ilosc fizyczna czerwonych cialek nie zmniejsza.
aga9955 pisze:Tylko ze moj kot epo dostał tylko raz i to chyba za pozno......stymulowany organizm moze rzeczywiscie lepiej sobie radzi....a my nic nie zrobilismy tylko wczoraj jak juz wszystko leciało na łeb podalismy epo. Sama nie wiem co robic.....pocieszam sie troche na siłe....moze tam jest nowotwor i krwawi i to ja zabija:( zrobie jeszcze dzisiaj USG zanim podam krew......
powinien dzisiaj ale tak sie pokreciło ze na efekt działania epo nie mamy czasu czekac. Musimy podac krew:( a co dalej to ja juz sama nie wiem:(AlkaM pisze:aga9955 pisze:Tylko ze moj kot epo dostał tylko raz i to chyba za pozno......stymulowany organizm moze rzeczywiscie lepiej sobie radzi....a my nic nie zrobilismy tylko wczoraj jak juz wszystko leciało na łeb podalismy epo. Sama nie wiem co robic.....pocieszam sie troche na siłe....moze tam jest nowotwor i krwawi i to ja zabija:( zrobie jeszcze dzisiaj USG zanim podam krew......
Kiedy dotaje drugi zatrzyk EPO?
AlkaM pisze:Napisala do mnie dziewczyna, ktora ma kota w takiej samej sytuacji jak Twoj. Kot jest po transfuzji i EPO. Dostaje krolowki dozylne aby wyplukac toksyny i odciazyc nerki pozwolic zaczac pracowac
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016 i 47 gości