Helcia i Grudzia - Grudzia po operacji

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 06, 2008 16:45

Ciekawe,uda się,czy będzie skucha...chcę wstawić zdjęcie porannego spotkania kotów z gołębiem
Obrazek

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Nie lip 06, 2008 16:49

Ja byłam wczoraj i choć twierdzisz, że Main coony mniejsze niz rok temu to ja widząc je po raz pierwszy i tak zdębiałam. Toć one są większe od niejednego psa 8O !!! A Bengal był śliczny-nawet mój niezbyt kociolubny mąż był nim zachwycony! Reszta czworołapych też piękna jak malowanie...

Ewutek

Od: Wto wrz 04, 2007 17:48

Post » Nie lip 06, 2008 16:58

A skoro się udało to dodamy konkurs w stylu audiotele.Przeanalizuj poniższe zdjęcia i odpowiedz jednym słowem,co zwierzęta najchętniej robią w upał
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Hańka

Post » Nie lip 06, 2008 17:35

No widzę obraz pełnej letniej sielanki :D choć do mojego stanu sielankowego brakuje ci jeszcze jednego kociaka, bo u mnie widoki podobne z tym, że trzy koty + sunia :D .
Na wystawie byłam kupiłam wspaniałe myszy wielkie z kocimiętką normalny hicior!!! koty rozanielone, kupiłam też na tym samym stoisku piękne posłanko i kocyki na parapecik, miałam ochotę na hamak, ale nijak nie miałabym go gdzie zawiesić, ale kupiliśmy karmę biomil, karmę bozita szwedzką i jedna i druga smakuje kociastym. No popłynęliśmy z kasą strasznie ale co tam, chodzimy na wystawę raz na rok. Co do kotów wystawowych, kurcze wszystkie piękne i zachwycające, ale moje znalezione pod śmietnikiem i tak są najpiękniejsze :D Aaaaa.... zdumiałam się tylko, że pani sprzedała panu kota, a pan poszedł po pudło po piwie i zapakował tam przy niej kota...choć wokół pełno możliwości zakupienia kontenerka nawet za 30 zł dla kociaczka... ja bym nie oddała mu mojego tymczasa do mnie muszą ludziska z własnym sprzętem przyjechać, bo inaczej nic z tego. Pozdrawiam.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Nie lip 06, 2008 21:56

moje footra w upał najchętniej śpią... na słońcu...

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Pon lip 07, 2008 7:50

Moje też są najpiękniejsze! 8)
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon lip 07, 2008 11:58

Haniaszaraf... mam nadzieję, że nie poczułaś się urażona? :( Dobrze rozumiem Twój problem, ja też ganiam kota żeby mu np. oczka przemyć. Odrobaczam u weta, bo tak jest mi wygodniej i mam pewność że połknie całą porcję.

delicate

Od: Czw kwi 24, 2008 16:55

Post » Pon lip 07, 2008 14:01

Delicate Rany boskie,urażona?Mła?Żame!Całej rodzinie czytałam i osmarkaliśmy się ze śmiechu.Przypomina on nieco przepis na pasztet z XIX wiecznej książki kucharskiej zaczynający się od słów "Najpierw złap zająca..."
Biamila he,he,argument o tym,że wystawa jest raz w roku też sobie powtarzałam...I tak żałuję,że nie kupiłam zabawnych kocich miseczek (dycha za sztukę),ale za to mięska z Bozity zażyczyłam sobie po pańsku,po jednym kartoniku z każdego rodzaju,a co!Raz się żyje!
Pan nabywający rasowego kociaka stracił pewnie płynność finansową i stąd opakowanie zastępcze :wink:
Matahari to juz wiem,skąd u Grudzi takie zamiłowanie...
Się pochwalę przy okazji,że metoda "mijając Grudzię-pogłaszcz" (i niech sobie zmyka,jeśli chce) przynosi rezultaty.Przestała zmykać :D Może to zresztą skutek upału a nie moich metod wychowawczych?Nawet zabawa wyglada teraz tak,że mysz na sznurku owszem lata,ale Grudzia sobie leży i tylko macha łapką,żadnych galopad.
Poza tym odkryłam,że lubi czesanie.Nowym grzebykiem z wystawy,zresztą.ma tak gęsto umieszczone zęby (grzebyk,nie Grudzia),że zawsze cos się wyczesze.
Generalnie letnie lenistwo,słodkie nieróbstwo,nic się nie dzieje,w spaniu przechodzimy powoli na zawodowstwo...

Hańka

Post » Pon lip 07, 2008 14:09

Hania... a Ty nie lubisz zalegnąć na słoneczku??? jak nie. to bierz przykład z kociastych... :twisted:

Matahari

Post » Pon lip 07, 2008 14:26

Nie lubię,nawet z Krety wracam no,może nie blada,ale tylko leciutko przybrązowiona.Widząc ciała smażące się w pełnym słońcu przy temp. nieustalonej,bo po minięciu 50st. termometr nam pękł,mam wrażenie,że słyszę skwierczenie palonej skóry.Kocham upały,ale wolę siedzieć w cieniu.Taaak,dlatego tak uwielbiam mój północny balkon.Niektóre brunetki tak mają (np.Helcia i Figa :) ).
Po samochwalstwie z poprzedniego postu na odmianę dowód porażki,czyli zerowy efekt odchudzania Grudzi:
Obrazek
Balonik na sznurku?

Hańka

Post » Pon lip 07, 2008 14:34

Ja to samo zrobiłam z bozitą choć teraz przeczytałam, że opakowanko powinno być zjedzone w dwa dni więc otwieram i dzielę się z moją przyszłą ewentualną bratową, bo ma ona dwa kociaste :D
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon lip 07, 2008 14:38

bozita to u nas hicior... mogą zjeść każdą ilość... zamawiam w necie... ilości prawie hurtowe przychodzą i jeszcze szybciej znikają... jak chcecie wiedzieć gdzie, to szczegóły na pw... wychodzi mi około 1 zł za 100g...

Matahari

Post » Pon lip 07, 2008 14:40

haniaszaraf pisze:Po samochwalstwie z poprzedniego postu na odmianę dowód porażki,czyli zerowy efekt odchudzania Grudzi:
Obrazek
Balonik na sznurku?

proszę mnie tu nie obmawiać Grudzi (imię wyjątkowo adekwatne - jestem z niego dumna)... toć to szczupła laska...

Matahari

Post » Pon lip 07, 2008 15:07

A chcemy wiedzieć Matahari chcemy...
Co do Grudzi to Haniu nie przesadzaj, że ona taka gruba-bo Ci wkleje zdjęcie mojej Rudej i Ci na monitorze miejsca zbraknie :lol:

Ewutek

Od: Wto wrz 04, 2007 17:48

Post » Pon lip 07, 2008 15:52

Ewutek... pw poszło...

Matahari

[poprzednia][następna]