Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 10, 2024 22:55 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Katarzynka01 pisze:
MaryLux pisze:
Katarzynka01 pisze:
MaryLux pisze:
Katarzynka01 pisze:Piorunek bardzo zdolny jest, po mnie to ma :) :)

:ryk: :ryk: :ryk:

Masz wątpliwości? :twisted:

Może mieć po Felku :wink:

Mentalny ojciec? :20147
Bo rodzony to chyba nie?

Mentalny jest ważniejszy!

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto gru 10, 2024 22:57 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Czyżby dowód na telepatię? :idea:
Ale na wszelki wypadek - masz absolutny zakaz dopuszczania Felka do monitora, cholera wie czego on jeszcze zechce Piorunka nauczyć :)
PODFORUM MEDIÓW PRAWICOWYCH, ZAPYTAJ POPRZEZ PW

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Wto gru 10, 2024 22:58 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Katarzynka01 pisze:Czyżby dowód na telepatię? :idea:
Ale na wszelki wypadek - masz absolutny zakaz dopuszczania Felka do monitora, cholera wie czego on jeszcze zechce Piorunka nauczyć :)

On to zrobi telepatycznie!

MaryLux

Post » Wto gru 10, 2024 22:59 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

A znasz jakieś kajdanki mentalne czy "cóś"?

Katarzynka01

Post » Wto gru 10, 2024 23:02 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Katarzynka01 pisze:A znasz jakieś kajdanki mentalne czy "cóś"?

Niestety (a może właśnie stety) nie

MaryLux

Post » Śro gru 11, 2024 0:23 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

O, widzę że masz chyba takie roletki jak ja, że można je zasłonić w dowolnym miiejscu, od góry, od dołu czy tam środek. Tylko u mnie okna mniejsze, takie połówki, więc część Miciowa była odsłonięta od dołu. Dalej jest w sumie. Ale Piorunek sam to sobie opanował jak widać :D
Ciekawe to Wasze układanie kocich relacji przy jedzeniu, pewnie że trzeba Piorunka wychować i starszaki się za to wzięły. :ok: A drabinek najlepiej kupić więcej, żeby Justyn był z każdej strony obwieszony. Na okres świąteczny można dodatkowo obwiesić drabinki bombkami. 8)

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Śro gru 11, 2024 8:43 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro gru 11, 2024 13:03 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Gosiagosia pisze:Obrazek

Dzień dobry Gosiu :1luvu:
U nas śnieg, teraz ju\\\\\\\\\\\\\\\(Piorunek też pozdrawia) już tylko po śniegu wspomnienie.

Katarzynka01

Post » Śro gru 11, 2024 13:10 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Silverblue pisze:O, widzę że masz chyba takie roletki jak ja, że można je zasłonić w dowolnym miiejscu, od góry, od dołu czy tam środek. Tylko u mnie okna mniejsze, takie połówki, więc część Miciowa była odsłonięta od dołu. Dalej jest w sumie. Ale Piorunek sam to sobie opanował jak widać :D
Ciekawe to Wasze układanie kocich relacji przy jedzeniu, pewnie że trzeba Piorunka wychować i starszaki się za to wzięły. :ok: A drabinek najlepiej kupić więcej, żeby Justyn był z każdej strony obwieszony. Na okres świąteczny można dodatkowo obwiesić drabinki bombkami. 8)

Tam, mam takie rolety :) Niestety ze względu na pomysły/wymysły dewelopera nie mogłam zamontować klasycznych, takich jakie miałam w poprzednim mieszkaniu, świetnych. Ale zamontowanie ich tutaj wymagałoby kucia ścian, a nie zorientowaliśmy się w trakcie remontu.
Te rolety mam tzw zaciemniające. G... to warte i g... prawda. Wzdłuż nich są dwa rządki małych wrednych otworków :evil: Przez te otworki wpada ostre światło słoneczne, a ja mam pokój od wschodu. No nie da się spać, zwłaszcza latem. Musiałam zamontować dodatkową roletę, coś w stylu tzw weneckiej, opuszczaną na noc.

Piorunek szybko rozpracował zasadę ich opuszczania :) Generalnie robię tak, jak Ty przy Mici <3, podnoszę od dołu na mniejszych oknach.

Chyba muszę zacząć ograniczać żarcie małemu, dzisiaj zjadł tylko trzy śniadanka :)

Katarzynka01

Post » Śro gru 11, 2024 13:10 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Silverblue pisze:O, widzę że masz chyba takie roletki jak ja, że można je zasłonić w dowolnym miiejscu, od góry, od dołu czy tam środek. Tylko u mnie okna mniejsze, takie połówki, więc część Miciowa była odsłonięta od dołu. Dalej jest w sumie. Ale Piorunek sam to sobie opanował jak widać :D

Tam, mam takie rolety :) Niestety ze względu na pomysły/wymysły dewelopera nie mogłam zamontować klasycznych, takich jakie miałam w poprzednim mieszkaniu, świetnych. Ale zamontowanie ich tutaj wymagałoby kucia ścian, a nie zorientowaliśmy się w trakcie remontu.
Te rolety mam tzw zaciemniające. G... to warte i g... prawda. Wzdłuż nich są dwa rządki małych wrednych otworków :evil: Przez te otworki wpada ostre światło słoneczne, a ja mam pokój od wschodu. No nie da się spać, zwłaszcza latem. Musiałam zamontować dodatkową roletę, coś w stylu tzw weneckiej, opuszczaną na noc.

Piorunek szybko rozpracował zasadę ich opuszczania :) Generalnie robię tak, jak Ty przy Mici <3, podnoszę od dołu na mniejszych oknach.

Chyba muszę zacząć ograniczać żarcie małemu, dzisiaj zjadł tylko trzy śniadanka :)

Katarzynka01

Post » Śro gru 11, 2024 14:31 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Nie można głodzić kotka :lol:
Moje starsze a też jedzą częściej niż latem.
Może tak zimno na nich działa.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro gru 11, 2024 14:38 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Gosiagosia pisze:Nie można głodzić kotka :lol:
Moje starsze a też jedzą częściej niż latem.
Może tak zimno na nich działa.

Nie można, poszłam precz do kuchni więc będzie kolejne śniadanko :) A nie, teraz już obiad, pierwszy obiad.
Obiad, przekąska obiadowa należy się też starszakom, będzie więc wielkie żarcie :)
Starszaki bardzo ograniczam bo grube, że strach :strach:

Katarzynka01

Post » Śro gru 11, 2024 15:21 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Ja to nawet nie liczę - śniadanie, czy obiad, po prostu - kolejny posiłek :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro gru 11, 2024 15:57 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Ja rozliczam wydawane posiłki, ze względu na małego, żeby mieć pod kontrolą jego żarłoczność.

Mam pod tym względem uraz i ogromną nauczkę - kiedyś omal zabiłam maleńkiego kotka, którego karmiłam butelką. Dałam mu za dużo i tylko szczęście nas uratowało (i dobra wetka w Rawie M.), było już bardzo cienko. Od tamtej pory bardzo uważam, żeby nie przekarmić :)

Katarzynka01

Post » Czw gru 12, 2024 0:31 Re: Moje koty I/XX coup de foudre. Miesięcznica

Ja też mam właśnie dodatkową roletę opuszczaną z góry.
Piorunek dużo biega i bryka, więc chce uzupełniać energię, ale oczywiście lepiej żeby się nie przejadł.
Ale jak to zrobić skoro nie wolno głodzić kotka, a on ciągle głodny?? :strach:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

[poprzednia][następna]