Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
anka1515 pisze:Moze być przelany ,woda w płucach i kapie ślina
U mojej podali kroplówkę i tak kapało
Rtg czy usg wykazało zbierający płyn w płucach i nerki stawały
Drugi tez po kroplowce ślina tak kapała
Sekcja wykazała płyn w płucach i dalej
maczkowa pisze:to samo pomyślałam. A pytałaś o ten objaw weterynarza? Slinił się na wizycie?
maczkowa pisze:moment, ja nie to samo pomyślałam o przyczynie, tylko, że kurde! więc to nie zbiorowa opinia. Ja nie mam pojecia czemu może tak być, tylko się wystarczyłam tego, co napisała Anka
mziel52 pisze:Sika czy nie sika? Jest biegunka czy nie?
Miałam kotkę z płynem w płucach z powodu guza. U wetki dyszała przy pobieraniu krwi i wetka odstąpiła, bo to zagrażało życiu. Poza tym miała mocno zaczerwienione śluzówki i język a przy dusznościach sine - bo taki kot produkuje więcej czerwonych ciałek do transportu tlenu.
Wysikał tamtą kroplówkę czy nie?
Mój dorosły ponad 4 kilowy trzustkowiec też był leczony płynoterapią (podskórnie), dostawał 300 ml dziennie w dwóch porcjach. Twój stosownie do wagi dostał chyba dziś wystarczająco. Do jutra nic mu się nie stanie. Kot odwodniony po nawodnieniu prawie od razu zaczyna się czuć lepiej.
maczkowa pisze:o własnie! nie wiem, czy rzęził, ale przy zalanych płucach, to chyba są duże problemy z oddychaniem i chyba koty ustawiają się tak specyficznie, zeby sobie ułatwić oddychanie- na zdjeciach Feniksa tego nie widać. A to oddychanie, problemy, są naprawdę widoczne.oddychanie jest ciężkie, chrapliwe. To też przechodziłam, niestety tu skonczyło się źle
Anka, u Twojej kici nie było takich objawow oddechowych?
Bo mam wrażenie, że od naszych porad Bastet zaraz zwariuje i będzie się bała zrobić cokolwiek( Każda z nas coś ze swoich- pewnie nie najlepszych doświadczeń dorzuca i się robi schizowo
(
Użytkownicy przeglądający ten dział: pibon i 61 gości