Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 41

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 31, 2017 10:01 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

Ja zawsze miałam kłopoty ze snem w szpitalu. Za pierwszym razem jak do niego trafiłam na salę z księżną która myślała ,że wszyscy koło niej będą skakać. W dzień babsko spało bo zabraniała nam włączać telewizora bo ją w oczy razi, o 16 nie mogłyśmy włączyć lampek nad łóżkami by poczytać bo jej przeszkadzało za to w nocy szopki odstawiała dzwoniąc po pielęgniarki całą noc . Ode mnie też wiecznie coś chciała aż w końcu powiedziałam dość. Ja też powinnam z nogą leżeć ( leżałam w szpitalu z zapaleniem żył ) a nie latać i usługiwać starej wariatce. Ja kazała mi za którymś razem umyć jej spluwaczkę powiedziałam ,żeby zawołała salową bo ja jestem pacjentkom tak jak ona i nie bedę w okół niej skakać. Zaczęłam włączać telewizor , zapalać światło . Oczywiście protestowała i dzwoniła na pielęgniarki aż w końcu przenieśli ją na inną salę gdzie leżała sama.Łóżka tam były koszmarne , pozarywane ,ze musiałam sobie koc pod tyłek kłaść by w miarę wyrównać poziom.
Za drugim razem jak mnie przyjmowali na oddział to na obiad się już nie załapałam bo szykowali mnie na rano na operację. W domu zjadłam tylko śniadanie o 6 bo na 8 miałam być w szpitalu a na oddział trafiłam po 13 . Z głodu rozbolała mnie głowa i pół nocy wymiotowałam . Po zabiegu nie było lepiej bo znów mnie zaczęła głowa boleć. Mama poprosiła pielęgniarkę o coś przeciwbólowego bo tak mnie boli głowa. Pielęgniarka zadzwoniła do lekarza zapytać co mi może po zabiegu podać. Przyszła z zastrzykiem pyralginy. Jak mi rąbnęła w ramię zastrzyk to myślałam ,że mi pół ręki odpadnie i od rzau głowa przestała mnie boleć bo bolała mnie ręka po zastrzyku.Na wymioty które zawsze towarzyszą u mnie bólowi głowy niezawodne okazały się biszkopty. Po zjedzeniu dwóch nudności ustąpiły.
Podczas trzeciej wizyty w szpitalu od razu położyli mnie na salę pooperacyjną więc o śnie też mogłam zapomnieć bo przywieźli dziewczynę po wypadku którą w nocy operowali i jęczała i rzucała się całą noc.Na szczęście na zabieg trafiłam jako pierwsza na 8 rano. Po zabiegu gdzie miałam znieczulenie miejscowe i głupiego jasia na dwie godziny udało mi się usnąć. Na szczęście po południu wypisali mnie do domu.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt mar 31, 2017 10:12 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

A ja dziś do pracy na 13 do 22,30 i przyznam ,że wcale a wcale mi to nie pasuje.Wczoraj po 8 godz. ledwo doszłam do domu a dziś po 9,5 a raczek 10 bo na pewno o 22,30 nie wyjdziemy to już nawet nie chcę myśleć.
Oby panu doktorowi udało się coś załatwić w tym szpitalu, żeby znalazł dla mnie miejsce i przyjął mnie na oddziała bo nie wiem ile jeszcze dam radę tak przełazić.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt mar 31, 2017 11:37 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

Ja już prawie gotowa. Buty na nogi , kurtka na grzbiet ......żebym tylko o antybiotyku nie zapomniała .......i mogę iść. Obym dzisiaj dała radę.
Miłego dnia wszystkim życzę i przypominam ,że dziś do 24,00 trwa głosowanie na kocie pyszczki. Zapraszam wszystkich którzy jeszcze nie oddali głosów.
Do wieczorka ! :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt mar 31, 2017 12:38 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

Niefajne przeżycia ze szpitala. Też swoje takie mam. Ale mieszkam teraz w Bytomiu i wiem, że tutaj służba zdrowia to zupełnie inna bajka - słyną z tego, a też miałam okazje się o tym przekonać jak ciocia leżała w szpitalu, który mam niedaleko domu. Czyli da się...
Współczuję Ci. Mnie nie raz rwą nogi jak za dużo stoję w niewygodnych butach czy za dużo w nich chodzę, to ból, że aż zęby zaciskam, a co Ty czujesz to pewnie jakieś apogeum.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt mar 31, 2017 16:35 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

Dyktatura pisze:Niby też spałam w szpitalu ale po przyjściu do domu zasnęłam długim błogim i głębokim snem. Jak nigdy przespałam ciągiem ponad 15 godzin.

Swoje łóżko najwygodniejsze :1luvu:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt mar 31, 2017 23:25 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

Hej Basiu - spóźniłaś się na głosowanie :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 01, 2017 0:21 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

W ogóle to ten tydzień miałam szalony . Wychodziłam ok 9 , leciałam do staruszki albo pozałatwiac sprawy , wracałam przed 13 , na biegu z Kajtkiem , potem obiadek smrodkom . I jeszcze szybciej do pracy . I ciesze się , że ten młyn się juz skończył :roll:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob kwi 01, 2017 2:50 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

A ja próbuję usnąć bez rezultatu. Męczę się tak już ze 3 godz.
Na szczęście do pracy idę dopiero na 15 ale mimo wszystko to męczące. :(
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 01, 2017 4:36 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

Może w końcu uda mi się zasnąć :(
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 01, 2017 5:43 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

Dzien dobry :) ja tez nie zdazylam zasnac a juz musialam wstawac :/
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob kwi 01, 2017 6:39 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

Mam nadzieję, że Ewa śpi
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob kwi 01, 2017 10:02 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

Witajcie ! :)
Udało mi się usnąć dopiero koło 6 rano by o 8 wstać na antybiotyk. Czuję się jakby mnie walec drogowy przejechał i nadal noga rwie. :(
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 01, 2017 11:05 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

Ewa L. pisze:Witajcie ! :)
Udało mi się usnąć dopiero koło 6 rano by o 8 wstać na antybiotyk. Czuję się jakby mnie walec drogowy przejechał i nadal noga rwie. :(

Jutro niedziela, więc trzymam kciuki bardzo mocno
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob kwi 01, 2017 11:34 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

MalgWroclaw pisze:
Ewa L. pisze:Witajcie ! :)

Jutro niedziela, więc trzymam kciuki bardzo mocno

Nie dziękuję żeby nie zapeszyć . Oby się wszystko dobrze ułożyło :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]