Cześć Basiu
Lotos2014, spokojnie

Nie zemdleje od takich wieści, że kot obgryza skrzydełko kurczaka

To i tak nic w porównaniu z tym czego się dziś nasłuchałam, że kot przynosił do domu żywe ptaszki i puszczał je po mieszkaniu, żeby na nie polować

to dopiero hardcore

Ale ja nie mogłabym na to patrzeć i uwolniłabym ptaszka

Poza tym moje koty też jedzą mięso i surowe też dawałam

Na święta idziemy do teściów i robię dania wegańskie. Ja dopiero dziś zaczęłam w końcu myśleć o tym co zrobić do jedzenia. Mam przepis na prawdziwe kiełbasiory wegańskie, ale jak to ja, olałam temat niczym Scarlet O'Hara stwierdziłam, że pomyślę o tym jutro. Nie umiem się tak zmobilizować, żeby zająć się przygotowywaniem kulinariów, choć rodzina m. już do 3 tygodni o tym myśli. Ja tkwie w moim świecie a potem jest już za późno

No, ale dziś poszukałam przepisów, które można zrobić na szybko: tatar wegański (nowość, jeszcze nie jadłam), pasta z tofu z zielonymi oliwkami i suszonymi pomidorami i czosnkiem do chleba, sałatka jarzynowo-porowa na majonezie wegańskim i wiadomo biała kiełbasa i szynka - to też wegańskie. Teściowa robi barszcz biały, a szwagierka właśnie jakiś pasztet warzywny. Na pewno będą jeszcze inne rzeczy jak sałatki i ciasta i jajka. Podejrzewam, że skosztuje coś niewegańskiego, ale nie wiem

Dla nabiału czy jajka mogę zrobić wyjątek, ale sama już tego nie jadłam miesiąc, ale jeżeli bym nawet skosztowała to symboliczną ilość.
Za to czytałam wczoraj o dziewczynie wegetariance, która ratuje kurczaki - ma dom, zagrodę i trzyma sobie kury. Mówi, że ona daje kurom dom i jedzonko a one jej jajka, a ponoć i tak by z jajek nie było kurczaków.. nie wiem, nie znam się

Na pewno nie ma szczęśliwych kur w marketach ani w wielu gospodarstwach.
I może zrobię wegańskie babeczki takie małe, na bananach bez jajek, które piecze się max 15 min to może mi się uda ich nie spalić, bo z tym moim piekarnikiem bywa ciężko, a ze mną jeszcze ciężej

Lotos2014 (jak masz na imię?

) a Babik też jest na Barfie? Ja się z tym zgadzam, że najpewniej najzdrowsza karma dla kotów to karma mokra i że wcale sucha nie jest najfajniejsza, ale moje lubią chrupać, a np Kitusia ma już 15 lat to nie będę jej zabierać przyjemności chrupania na starsze lata, no chyba że wetka tak zaleci z powodów zdrowotnych. Na szczęście i tak Kitusia je już sporo karmy mokrej.
Dlaczego ja nie byłam taka mądra jak miałam Maciusia
może by to go uchroniło od raka 
Kitusia błyszczy się jak Tosia odkąd mamy Naturee

Pięknieje w oczach i znowu młodo wygląda

Dziś był wujek od m.- miłośnik kotów - więc moje panny bardzo się chciały mu przypodobać, wszystkie przy nim siedziały

Lotos2014 powiedz mi jeszcze jaką masz wersje kolorystyczną tego Pentaxa
Ja się uczę właśnie też aparatu nowego - starego

Starszego ode mnie o 20 lat

Wszystko manualne i nic nie widać czy dobrze czy źle, ale dzięki temu nauczę się naprawdę fotografii, a nie tak jak na cyfrze, gdzie zawsze można poprawiać do woli. Tu musi być dokładność co do każdego zdjęcia, bo powtórek nie ma a kliszy mało

Najbardziej boje się wywoływania kliszy, że zepsuje całą kliszę

Ale chcę to zrobić sama, bo uważam, że fotograf powinien od początku do końca robić swoje zdjęcia sam, zarówno w cyfrze jak i w analogu