Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 28, 2015 22:25 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

:) Ale moje Dziewczynki lubią suche :) TOTW znika bez marudzenia do ostatniej kulki z wielkim smakiem :) czasem wybrzydzają przy mokrym jedzonku, ale dzisiaj mięcho zniknęło ;) Pytanie w którym brzuszku :D Na pewno każda zjadła trochę, ale czy po równo... :)

aannee99 pisze:Ja nigdy siebie na zdjęciach nie lubiłam, ale kilka lat temu koleżanka zapytała się czy nie chciałabym pojechać z Nią na sesję zdjęciową do Jej kolegi, który fotografuje z pasji. Oj,miałam chwile zwątpienia oczywiście, no bo jak to,ja i sesja zdjęciowa?. Dziewczyny,jak Jacek mi przysłał zdjęcia z sesji, to naprawdę nie mogłam słowa wydobyć z siebie.. Mam naprawdę piękną pamiątkę :ok:
No i super :ok: :ok:

Ja twierdzę, że każda kobieta jest piękna tylko nie każdą dobrze sfotografowano ;)

Ja lubię sobie robić zdj tel kom, wtedy mam tak jak ja chcę ;) :)

Jutro jadę na foty, mam pomysł na autoportret i na fotografowanie starego cmentarza póki liści nie ma :ryk:

Na tV6 Duchole lecą :mrgreen:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob lut 28, 2015 23:31 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Klaudia moja malizna dopiero od nie dawna suche je, całe życie tylko mokre i mięsko, a tu się okazuje ze za suchym przepada :ok:

O, zdjęcia jutro robisz?:) mam nadzieje ze pokażesz np e z cmentarza, bardzo lubię na twoje zdjęcia patrzeć :ok:

Duchole;) ?;) fajne było ? :)
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Sob lut 28, 2015 23:43 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Fajne!!:) cmentarze fotografuje od jakiegos czasu - mieszkam posrodku 6sciu dlatego zawsze mowie ze okolica spokojna ;)
Mam na fb te cmentarze - jak cos to zapraszam Kasiu :) ale jutro postaram sie tez cos pokazac :)

Fajnie ze Lolunia lubi chrupki - chrupki dobra rzecz ! Ja mam chrupkowe potwory :)

klaudiafj

Post » Sob lut 28, 2015 23:48 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Super :piwa: Ja musze to TOTW w końcu kupić na sprobowanie :ok:

Klaudia niby fajnie ze suche lubi, ale z drugiej strony jest mocno odwodnienia, wiec staram się troszkę ograniczyć :ryk: :ok:
Obrazek

sistersy25

Post » Nie mar 01, 2015 0:33 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

No chociaż na jednym wątku nie śpią :ok:
bo na innych to już towarzystwo się pospało :evil:
cześć Dziewczynki :piwa: :piwa:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Nie mar 01, 2015 10:00 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Cześć nocne marki !
Moje nadal jedzą TOTW zmieszane z na RC jedzą chętnie, zobaczę czy też będą jadły same TOTW (coraz więcej dokładam TOTW do RC). Uwielbiają za to zsiadłe mleczko takie z pojemniczka tylko czekają jak im postawię. :201461 Klaudia czekam na zdjęcia, uwielbiam je oglądać. :piwa:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie mar 01, 2015 10:26 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Hej Dziewczynki :)

Taki ze mnie nocny marek, że już wczoraj nie widziałam nic na oczy, więc tamten post był moim ostatnim ;p Wstałam wczoraj o 6 rano i to dlatego :)

Kasiu moje nie mają problemu z piciem, ale Kitusia ma problem z brakiem tłuszczy w diecie i to mnie martwi. Dlatego gotuje jej rosołek, bo zawsze go wypija z mięsa a Marysia uwielbiam z ryby. Może też tak spróbuj, aby zwiększyć ilość płynu. Dziś gotuję nogę - w sumie dobrze, że babka źle mnie zrozumiała. W noce są kości i inne to na niej rosołek będzie chyba bardzo tłusty, bo na piersi z kurczaka jest marny. Kitusia nie zawsze zjada surowe mięso :/ Więc wydaje mi się, że tłusty rosół jest idealny na jej jelitka, a z piersi kurczaka rosół jest za chudy. Masła polizała troszkę i to raczej za mało na jej problem.

Kitusia teraz się budzi i marudzi. Poskakała po meblach bardzo żwawo :) Ale jutro będzie paczka, więc będzie miała zabawki :) Już nie mogę się doczekać!

Agusiu, wybacz że i ja padłam :D Miałam długi dzień i już nie widziałam Twojej odpowiedzi ;)

Gosiu :) Dziękuję za miłe słowa. Zdjęcia się pojawią na pewno - jutro z otwierania paczek a dziś może z cmentarza, choć to raczej nie wesołe..

Zauważyłam w pewnym momencie, że są drzewa, które mnie fascynują. Wiem, gdzie są moje ulubione drzewa i postanowiłam zrobić projekt i je sfotografować. I na tym cmentarzu jest takie jedno. Mam też drugą stronę tego medalu, ale jeszcze jest nieprzemyślana :) Potrzebuję temat na pracę zaliczeniową. Mam w sumie dwa, ale ten z drzewami jest całkiem ciekawy. Chciałam zrobić o kotach, ale ciężko, bo miało być tak, że w czerni widać tylko np noc, wąsy, w artystyczny sposób pokazane... przemyślę to jeszcze. Temat powinien mieć drugie dno, bo to Związek Polskich Artystów Fotografików :)

klaudiafj

Post » Nie mar 01, 2015 10:33 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Trzymamy kciuki za temat i zdjęcia do zaliczenia. Na pewno będą fascynujące! :ok: :ok: :ok:

Gosiagosia

Post » Nie mar 01, 2015 10:42 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Cześć duszku :D :ok: Ty to masz zdrowie Klaudia, ja bym chyba o tych duchach tak nie oglądała :lol:
Przebrnelam przez wątek i oczekuje na zdjęcia oczywiście cmentarza, tam można na prawdę uchwycić niezle "momenty". Rzadko kiedy można pooglądać zdjecia" tak mroczne"
Moja Moli tez lubi rosolek :1luvu:
Gotuje jej mięsko, zawsze jakaś marchewkę wrzucę itd a później kroje i daje z mięsem :1luvu:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie mar 01, 2015 11:01 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Cześć Dziewczyny! :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie mar 01, 2015 11:06 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Ja nie mogę zbytnio szaleć z dodatkami w rosole, bo potem jest bunt i nie jedzą. Zauważyłam, że nowych smaków nie lubią moje koty. Kituś szczególnie - kiedyś musiałam ją karmić mięsem, bo nie chciała go jeść, a kiedy zjadła parę kąsków to potem jej smakowało.

Jak lubicie takie tematy to upubliczniłam chwilowo album na fb https://www.facebook.com/k.faferek.jaworska/media_set?set=a.508800815843362.1073741829.100001403433542&type=3 zostawię go na dziś także śpieszcie się oglądać ;) To są zdjęcia różne, dobre i mniej dobre z przeciągu 2 lat, z kilku cmentarzy pośrodku których mieszkam. Lubię je za to, że są stare :) W temacie jest piosenka do tego albumu, więc zdjęcia ogląda się z podkładem muzycznym :D Muszę tam jeszcze dołożyć cmentarz żydowski, zamknięty na którym nie wolno fotografować - ale podczas wszystkich świętych weszłam i porobiłam zdjęcia mówiąc panu, że to do mnie do szuflady :) Ale mogę chyba pokazać niektórym co mam w szufladzie, prawda? ;)

klaudiafj

Post » Nie mar 01, 2015 13:34 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

[quote="klaudiafj"]Hej :)
Ucałuję Marysie zaraz :) Dopiero wróciłam do domu. Kupiłam kotom zapas mięsa i dałam im kawałek wołowiny świeży, który będąc w woreczku budził zainteresowanie a na talerzu jak zwykle nie :/ Z porcji wołowego w kawałkach 400 gr i jednej piersi mam zrobione aż 16 porcji na dwa koty plus małe udko pomyłkowo kupione, ale za to będzie dobry i tłusty rosół z tego dla Kitusi. Za to wszystko zapłaciłam 13 zł maksymalnie, a jedzenia dla kotków mam na miesiąc, bo jeszcze jest ryba no i saszetki. Ładną saszetki mają przebitkę ;)

ciekawe czy będą jadły mięsko, bo moje takiego, które było zamrożone nie ruszą, jest wg nich stare i niedobre :evil:
jedzą tylko świeże , więc kupuję im co kilka dni tyle , zeby mogły zjeść na raz lub na drugi dzień bez mrozenia
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie mar 01, 2015 14:33 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Klaudia zgodnie z życzeniem próbuję z naszym wątkiem pt. Happy End czyli Pusia w swoim domu cd i jej przyjaciele. Nie wiem jak podawać linki ale dzięki Wam na pewno się nauczę. Zapraszam gorąco :piwa:

Gosiagosia

Post » Nie mar 01, 2015 14:59 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Klaudia boskie zdjęcia - bardzo klimatyczne :piwa: :piwa:

Oo spróbuje zrobic tak Lolce, o faktycznie patrząc na badania bardzo mocno było odwodniona 8O Od wczoraj więcej wody chlipie, spróbuje zwiększyć w posiłkach :ok:
Ja też padłam :ryk: Dzisiaj z rana pobudka, bo zjazd w szkole miałam :evil:
Obrazek

sistersy25

Post » Nie mar 01, 2015 18:04 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Mireczko, lubią rozmrożone :) Nawet bardzo! A dziś dałam im i nie zjadły :/ wieczorem pewnie by zniknęło, ale w dzień leży :)
Gosiu super, że wreszcie masz swój wątek - bardzo się cieszę :)
Kasiu dzięki za dobre słowo w sprawie zdjęć :) Temat będzie kontynuowany :)

Dziś wybraliśmy się nad zalew, ale ledwo wyszłam z auta to było tak zimno, że nie umiałam wytrzymać. Chciałam pojechać nad drugi zalew i jak wyszliśmy z auta musieliśmy długo iść i po niecałym kilometrze znowu powiedziałam, że wracamy. Ogólnie tak zmarzłam jak nigdy! Ale mamy grzaniec na rozgrzewkę na wieczór. Pogoda była mało klimatyczna i wściekle zimno brrrr

Zrobiłam mało zdjęć - żadnego z planowanych. Na cmentarz już nie dałam rady iść - normalnie cierpiałam katusze, takie wiatrzysko i mróz, ale chociaż pokaże Wam kilka ujęć gł dla tych, które siedziały w ciepłym domku :D

Zalew Nakło-Chechło
Obrazek

Potem pojechaliśmy na Świerklaniec, ale po drodze był taki oto zamek:
Obrazek
Obrazek

A potem był klucz kaczy :)
Obrazek

I Marysia, która siedzi na moim nowym krześle, entym w kolekcji, załatwionym przez mamę ku wkurzeniu małża - znowu muszę kupować farby Annie Sloan i malować, mam już super pomysł na to cudne krzesło :)
Obrazek

I to tyle zdjęć na dziś. Jutro przychodzi paczka :) Cieszy mnie to, że kotki gonią się codziennie ostatnio :ok:

klaudiafj

[poprzednia][następna]