koty po P.Basi-maja swój dom

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 24, 2014 21:17 Re: Białaczki"Basine" Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt

Bardzo mi przykro to najgorsza rzecz jaka nas spotyka ......
Obrazek

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto cze 24, 2014 21:30 Re: Białaczki"Basine" Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt

O ile dobrze zrozumiałam, koty są w stanie wykluczającym adopcję.
Przenoszę wątek na Koty.

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Śro cze 25, 2014 10:00 Re: Białaczki"Basine" Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt

Marynia [*] :(
Przykro... :cry:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro cze 25, 2014 10:16 Re: Białaczki"Basine" Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt

Szkoda koteczki Maryni :cry:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Śro cze 25, 2014 13:16 Re: Białaczki"Basine" Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt

NITKA/KARINKA pisze:O ile dobrze zrozumiałam, koty są w stanie wykluczającym adopcję.
Przenoszę wątek na Koty.

Koty sa w DT, wiec chyba trzeba na Kociarnię wrócic.Napisałam "dożywocie" bo sa bardzo chore.,ale Żuczek jest najmłodszy i jesli dom jakis go pokocha to powinien taką szansę dostać...Ogłoszenia sa,wiec jest szansa, że KTOS go wypatrzy
Jesli do listopada nic się nie zmieni to wtedy zdecyduje się "moze"na DS...w domu mam swoich rezydentów tez starych i chorych, kilka musze liczyć siły na zamiary...

Kotka Serafinka na prosbę jej wirualnego opiekuna P.Asi L.zostaje dosłownie u mnie na dożywociu.P.Asia podtrzymuje swoja deklaracje wsparcia co miesiac Serafinki w kwocie100zł.

Jesli ktos chce się wycofac z pomocy prosze napisac...

Moje osądy na pewne sprawy budza pewne hm..kontrowersje,ale jak każdy mam prawodo swoich przekonań.Uwazam,ż ekoty powinny byc razem...tyle,że ja mam dom,a nie"umieralnię" i jesli biore kota na DT to po to ,żeby o niego zadbac i poprawić stan,a nIe czekac,az zejdzie....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro cze 25, 2014 13:54 Re: BiałaczkiP.Basi Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt?

Dopóki będę mogła, będę wpłacać tyle co zadeklarowałam. :201461
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Śro cze 25, 2014 14:14 Re: BiałaczkiP.Basi Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt?

meg11 pisze:Dopóki będę mogła, będę wpłacać tyle co zadeklarowałam. :201461

dziekuję

własnie zajrzałam na konto i jest do Ciebie 20zł na kastracje Żuczka :kotek:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro cze 25, 2014 14:21 Re: BiałaczkiP.Basi Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt?

BOZENAZWISNIEWA pisze:
meg11 pisze:Dopóki będę mogła, będę wpłacać tyle co zadeklarowałam. :201461

dziekuję

własnie zajrzałam na konto i jest do Ciebie 20zł na kastracje Żuczka :kotek:

Tradycyjnie myląc koty napisałam Zajączka :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Śro cze 25, 2014 18:26 Re: BiałaczkiP.Basi Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt?

Czekam na przelew (od ponad miesiąca) - ma być max do tygodnia (jak nie to 10 wypłata): wtedy przeleję 100.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Śro cze 25, 2014 19:02 Re: BiałaczkiP.Basi Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt?

gpolomska pisze:Czekam na przelew (od ponad miesiąca) - ma być max do tygodnia (jak nie to 10 wypłata): wtedy przeleję 100.

dziękuję...to juz zawsze stówa mniej do oddania jest....najwazniejsze, ze wiemy na czym stoimyi juz Blondi i Serafka dostaja leki....
apetyty maja,wszystko zjadaja i oprócz podawania leków dwóm"bestiom"w anielskich białych nakrapianych futerkach wszystko po staremu.

Marynia lezy z Deniskiem i Burasiem pod orzechem...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw cze 26, 2014 9:03 Re: BiałaczkiP.Basi Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt?

CO TU ZROBIĆ :?: :?: :?:

Blondysia,żeby zyc musi pzryjmowac leki nasercowe...musi miec spokój i miłosc ,pełna miseczkę i kolanka na jakie chce wejsc...Tak tez BYŁO...do czasu wizyty u weta,badań i diagnozy...

3 dzień podawania leku to jakis koszmar :( Na mój widok zaczeła gonitwy z wrzaskiem jakby ja ktos ze skóry obdzierał.Oczywiście dopiero od momentu jak zobaczyła,że mam cos w ręku i ide do niej.Rzuciłam jej miesko,zjadła,potem tabletkę w mięsku-juz była nastroszona i nie"łykneła"...głupia nie jest...
Kiedy ja w końcu złapałam w kącie na jej posłanku w szafeczce siusiała pod siebie ze strachu :cry: Boże jak mam ja ratowac jak ja wykańczam podawaniem leków... :roll: ONA MI ZAUFAŁA, A JA TERAZ SIĘ CZUJĘ JAKBYM JA DOBIJAŁA....CO ZROBIĆ-?

Od wizyty u weta wcale do mnie juz nie podchodzi,nie mizia się,nie wchodzi na kolanka...zawsze stała pzry drzwiach,bo inne koty juz czekały i ona z nimi..z podniesionym ogonkiem,barankiem...a teraz czuje się jak zdrajca normalnie :cry: Lekmusibrać w jednym czasie codziennie,rano...Nerwicy nabawi się ona i ja...

Serafinka leki wcina i pieknie znosi zabiegi wszelakie...nie ma kłopotu zadnego...dzisiaj to i pół saszetki Renala wcieła od razu bez grymaszenia jak wczoraj...siuski ładne były,wieć ...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw cze 26, 2014 11:33 Re: BiałaczkiP.Basi Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt?

A jest coś, za co Blondi da się pokroić? Pamiętam jak na Kociej była kicia, która też musiała brać nasercowe - podawałyśmy w kabanoskach z rossmana, bo to były malutkie pastyleczki więc wystarczyło przekroić, nafaszerować i połykała kawałek ani nie gryząc. Inne koty też dostawały, ale tylko po jednym, nienafaszerowanym, więc nic nie budziło jej podejrzeń.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw cze 26, 2014 11:44 Re: BiałaczkiP.Basi Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt?

Alienor pisze:A jest coś, za co Blondi da się pokroić? Pamiętam jak na Kociej była kicia, która też musiała brać nasercowe - podawałyśmy w kabanoskach z rossmana, bo to były malutkie pastyleczki więc wystarczyło przekroić, nafaszerować i połykała kawałek ani nie gryząc. Inne koty też dostawały, ale tylko po jednym, nienafaszerowanym, więc nic nie budziło jej podejrzeń.

Ona jak spi i nie wie,że pzryszłam (bo nie słyszy )to bez problemu ja złapię i podam,ale jak mnie namierzy to nie daje się do siebie zblizyć...zaczyna dziczyc i skakać...boi się jakich kolwiek zabiegów... :roll: (Kropka tez na marginesie odwala...
)Wiedzą,że jak pzrychodza smakołyki rano to cos podejrzane jest...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw cze 26, 2014 11:46 Re: BiałaczkiP.Basi Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt?

ja biorę serek topiony z makrelą i mieszam ze sproszkowaną tabletką. Potem smaruję delikwenta po ramionkach. Musi zlizać żeby być czysty :201485

britta

Od: Śro sie 03, 2011 21:30

Post » Czw cze 26, 2014 11:56 Re: BiałaczkiP.Basi Denis i Marynia zaTM,dozywocie w dt?

Myśmy tego nie dawały do paszczy, tylko kontrolnie tuż przed w miejsce zalegania. I reszta też dostawała po kawałeczku - a ona 3 (pusty, nadziany, pusty). I zawsze (przynajmniej ja) z dziamgotaniem, "bo ty jesteś królewna, to specjalne traktowanie musi być" :wink: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]