Moje koty XIV. Piękni dwudziestoletni :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob gru 14, 2013 15:39 Re: Moje koty XIV. Dla każdego cos miłego s.19

Nie, stanowczo protestuję :twisted: Nie jestem pedofilem, nie chcę młodych chłopców, chcę faceta :x
Nigdy mnie nie wzruszała tzw "chłopięcość" u dorosłego człowieka, wieczny chłopiec to chyba nawet gorzej niż dzidzia piernik. Gorzej bo to poza, obliczona na litość :evil:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Sob gru 14, 2013 18:18 Re: Moje koty XIV. Dla każdego cos miłego s.19

casica pisze:Nie, stanowczo protestuję :twisted: Nie jestem pedofilem, nie chcę młodych chłopców, chcę faceta :x
Nigdy mnie nie wzruszała tzw "chłopięcość" u dorosłego człowieka, wieczny chłopiec to chyba nawet gorzej niż dzidzia piernik. Gorzej bo to poza, obliczona na litość :evil:

Ależ Jj to też nie dzidzia piernik, daleko mu ale w srodku no..oni tacy sa, szczególnie w tym wieku :wink:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob gru 14, 2013 19:15 Re: Moje koty XIV. Dla każdego cos miłego s.19

moś pisze:
casica pisze:Nie, stanowczo protestuję :twisted: Nie jestem pedofilem, nie chcę młodych chłopców, chcę faceta :x

Ależ Jj to też nie dzidzia piernik, daleko mu ale w srodku no..oni tacy sa, szczególnie w tym wieku :wink:

O widać skrót był zbyt skrótowy :)
"Dzidzia piernik" odnosi się wyłącznie do kobiet.
Facet-chłopię to zupełnie inna kategoria, inaczej też z reguły odbierana, bardziej pozytywnie, z takim wiecznym pobłażaniem - och, no przecież każdy mężczyzna to chłopiec. Ejże! :evil:
To ma wszystko tłumaczyć? Nie. Absolutnie nie. Chłopców tolerowałam gdy byłam dziewczynką, gdy jestem kobietą, oczekuję mężczyzn.
Dziwna sprawa jest taka, że poza typami z gruntu infantylnymi (no ale to ułomność), pozostali postawieni do pionu chłopców udawać nie usiłują :wink:
Ja myślę, że co bardziej przebiegli osobnicy kreują taki swój obrazek, który ma wszystko albo wiele usprawiedliwić. Na wieczną chłopięcość nabierać się nie należy :twisted:

casica

Post » Sob gru 14, 2013 19:49 Re: Moje koty XIV. Dla każdego cos miłego s.19

Moja mam ma zwyczaj doprowadzać do szału niektórych facetów twierdzeniem, że oni przeważnie z dzieciństwa w zdziecinnienie, bez fazy pośredniej :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob gru 14, 2013 20:00 Re: Moje koty XIV. Dla każdego cos miłego s.19

felin pisze:Moja mam ma zwyczaj doprowadzać do szału niektórych facetów twierdzeniem, że oni przeważnie z dzieciństwa w zdziecinnienie, bez fazy pośredniej :mrgreen:

:ryk:
Mama dobrze mówi :ok:

casica

Post » Sob gru 14, 2013 20:09 Re: Moje koty XIV. Dla każdego cos miłego s.19

Do tego kiedyś spowodowała potężny bulwers kolegów z oddziału użalających się na fakt, że faceci żyją krócej niż kobiety.
Komentarz brzmiał:"Pan Bóg łaskaw, rozumie, że kobieta na stare lata musi trochę odpocząć." :s3:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob gru 14, 2013 20:18 Re: Moje koty XIV. Dla każdego cos miłego s.19

casica pisze:
felin pisze:Moja mam ma zwyczaj doprowadzać do szału niektórych facetów twierdzeniem, że oni przeważnie z dzieciństwa w zdziecinnienie, bez fazy pośredniej :mrgreen:

:ryk:
Mama dobrze mówi :ok:

No też o tym mówiłam przecież :lol:
Ide na film 8)

moś

Post » Sob gru 14, 2013 20:20 Re: Moje koty XIV. Dla każdego cos miłego s.19

Sama prawda :lol:
Nie upłynął miesiąc od śmierci taty, a mama już miała dwie poważne propozycje matrymonialne.
No widzisz, powiedziała, faceci :roll: myślą o tym jak się opiekowałam Gieniem przez 4 lata choroby, i wyciągają wnioski, szukają pielęgniarki na starość :twisted:

casica

Post » Nie gru 15, 2013 17:24 Re: Moje koty XIV. Dla każdego cos miłego s.19

Kupa czysta :dance:
rozmawiałam przed chwila z doktorem, glist ani larw nie stwierdzono :)

Niestety katar jest cały czas, a zielona wydzielina gęstnieje. Dłubiemy więc regularnie w nosie, czego mniejszy nie lubi.

casica

Post » Nie gru 15, 2013 17:30 Re: Moje koty XIV. Dla każdego cos miłego s.19

:ok:

moś

Post » Nie gru 15, 2013 18:02 Re: Moje koty XIV. Dla każdego cos miłego s.19

casica pisze:Kupa czysta

Chociaż jedno!
casica pisze:Dłubiemy więc regularnie w nosie, czego mniejszy nie lubi.

Nie lubi ale jak sobie pozwala dłubać, to już jest dobrze chociaż

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie gru 15, 2013 18:08 Re: Moje koty XIV. Dla każdego cos miłego s.19

Z tym pozwoleniem to tak wcale prosto nie jest. On już pewnie jest zmęczony, zniecierpliwiony tymi wszystkimi zabiegami wokół siebie.
Trzeba mu trzymać łapeczki i uważać na mordkę bo kąsa, tzn usiłuje, Świerszczyk drapieżny :twisted:

casica

Post » Nie gru 15, 2013 18:19 Re: Moje koty XIV. Dla każdego cos miłego s.19

No cóż - ciesz się, że to jeszcze mały koteczek i ma kto trzymać mu łapeczki :twisted:
A że kąsa... No cóż, sama bym kąsała, nawet, jakby ktoś mi mówił, że to dla mojego dobra...

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pon gru 16, 2013 18:37 Re: Moje koty XIV. Dla każdego cos miłego s.19

casica pisze:
zabers pisze:
casica pisze:...Nie rozumiem w ogóle, tak na marginesie, tego bzika na punkcie rudzielców.
...

I ja nie rozumiem. Fakt, mniej mi się zlewa z podłożem, ale nic poza tym. Żadnej erupcji intelektu (akcelerator do dziś nie powiedziała), ani przebłysku myśli technicznej (przypominam, że Kulka umie obsługiwać ksero 8) ).

Ale być może zauważyłaś jaka jest Kulka?
Bura :idea:
Inteligencja wpisana w paseczki :lol:

A tak serio, to jakaś chyba moda jest na rude. Rude jest argumentem na tak, zupełnie nie wiem czemu :roll:

Ja wiem, ja, ja!!!! Bo otóż, no bo, ponieważ- rudy był Garfield. A ludzie chcą mieć takiego Garfielda w domu- bo taki pluszowy, flegmatyczny ale jednocześnie z jajem....

Nie wiem czy kojarzycie Miodzia- był pomarańczowy jak pomarańcza- aż nieprawdopodobnie intensywnie. To jedyny kot, który po narkozie miał przez dobę hipotermię i ledwo go odratowaliśmy. Rozmawiałam z dwojgiem wetów. Oboje twierdzą, że rude koty zupełnie inaczej reagują nie tylko na narkozę ale też na leki- nie wszystko można im podawać, inne są dawki, gorzej się goją. W życiu bym rudego nie wybrała...

casica pisze:
ezzme pisze:jak wszystkie dzieci

Bo co małe to jakoś dziwnie słodkie, dopiero z wiekiem gorzknieje :lol:

Tradycyjnie zgłaszam votum separatum :twisted:
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Pon gru 16, 2013 19:46 Re: Moje koty XIV. Dla każdego cos miłego s.19

Slonko_Łódź pisze:
casica pisze:
zabers pisze:
casica pisze:...Nie rozumiem w ogóle, tak na marginesie, tego bzika na punkcie rudzielców.
...

I ja nie rozumiem. Fakt, mniej mi się zlewa z podłożem, ale nic poza tym. Żadnej erupcji intelektu (akcelerator do dziś nie powiedziała), ani przebłysku myśli technicznej (przypominam, że Kulka umie obsługiwać ksero 8) ).

Ale być może zauważyłaś jaka jest Kulka?
Bura :idea:
Inteligencja wpisana w paseczki :lol:

A tak serio, to jakaś chyba moda jest na rude. Rude jest argumentem na tak, zupełnie nie wiem czemu :roll:

Ja wiem, ja, ja!!!! Bo otóż, no bo, ponieważ- rudy był Garfield. A ludzie chcą mieć takiego Garfielda w domu- bo taki pluszowy, flegmatyczny ale jednocześnie z jajem....

:idea: Tak, no oczywiście, że tak :)
Jako nie fance Garfielda zupełnie mi ten motyw umknął, no jasne :)
Slonko_Łódź pisze:Bo co małe to jakoś dziwnie słodkie, dopiero z wiekiem gorzknieje :lol:

Tradycyjnie zgłaszam votum separatum :twisted:

Tak się zastanawiam czy resocjalizacja w tym przypadku w ogole coś da? Warto się starać? :twisted:

casica

[poprzednia][następna]