"I tak człowiek trafił na kota..." II

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 26, 2013 22:47 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Villentretenmerth pisze:8O A dzieci się go nie boją? Toż On wygląda jak Darth Vader wierzchem na Batmanie.

Teraaa`z dopiero z/rozum/i/ała/m wysublimowany żart. :mrgreen:
Jeju - lubię ten wątek, nawet przemęczony człek z późnym zapłonem - zawsze zamiau/ł/czy . :ok:

http://www.youtube.com/watch?v=6rE6x-PkZaM :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pon maja 27, 2013 16:51 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Villenie, ratuj Smoku nieszczęsną "błądynkę"! Przebrzydłe Footra spacerują mi po klawiaturze, coś mi przycisnęły łapcią lub doopskiem i od kilku dni walczę z kompem i forum. Ty sprawiasz wrażenie bardziej kumatego komputerowo. Dopiero jak wyjdę z działu to pokazuje moje napisane posty i "odhacza" co przeczytałam. Nie wiesz może, co koty mogły "nacisknąć" i jak to odkręcić? Help, plesae!!!
I sorki za OT, ale już mnie "cuś" trafia z tym kompem... :crying:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon maja 27, 2013 16:55 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

MB&Ofelia pisze:VDopiero jak wyjdę z działu to pokazuje moje napisane posty i "odhacza" co przeczytałam. Nie wiesz może, co koty mogły "nacisknąć" i jak to odkręcić?

MB, opisz dokładniej, w czym problem. jak dodasz posta, to nie pokazuje Ci się, dopóki nie wyjdziesz z tematu? czy o co chodzi?
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Pon maja 27, 2013 17:01 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Nie tylko z tematu, ja muszę wyjść z działu - np. z działu "koty", żeby pokazały się moje posty i odhaczyły tematy które przeczytałam (czyli znika to pomarańczowe co oznacza nieprzeczytane posty w danym temacie). Dopóki nie wyjdę z działu to pomarańczowe przy tematach się świeci, a moich postów nie widzę.
Nie umiem lepiej wytłumaczyć, sorki, ja naprawdę blondynką jestem :oops:
A przed chwilą Ofelia przetuptała mi się po klawiaturze :evil: . mam nadzieję że jeszcze czegoś innego nie poprzestawiała :?
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon maja 27, 2013 17:15 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

MB&Ofelia pisze:Nie tylko z tematu, ja muszę wyjść z działu - np. z działu "koty", żeby pokazały się moje posty i odhaczyły tematy które przeczytałam (czyli znika to pomarańczowe co oznacza nieprzeczytane posty w danym temacie). Dopóki nie wyjdę z działu to pomarańczowe przy tematach się świeci, a moich postów nie widzę.
A przed chwilą Ofelia przetuptała mi się po klawiaturze :evil: . mam nadzieję że jeszcze czegoś innego nie poprzestawiała :?

Jezusie... znaczy Villentretenmerth... "mamy smoka i nie zawahamy się go użyć" ...
Ofelio &MB - ja też dooopa komputerowa jezedem. Ja tylko umiem pisać i wklejać obrazki...
Smoku - HELP.Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pon maja 27, 2013 17:36 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

MB&Ofelia pisze:Nie tylko z tematu, ja muszę wyjść z działu - np. z działu "koty", żeby pokazały się moje posty i odhaczyły tematy które przeczytałam (czyli znika to pomarańczowe co oznacza nieprzeczytane posty w danym temacie). Dopóki nie wyjdę z działu to pomarańczowe przy tematach się świeci, a moich postów nie widzę.

to nie powinno mieć nic wspólnego z Twoim komputerem, tylko z samym forum - lub z przeglądarką.
1. spróbuj się wylogować i zalogować ponownie.
2. jakiej używasz przeglądarki? podam Ci instrukcję krok po kroku, jak wyczyścić ciasteczka.
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Pon maja 27, 2013 19:26 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Maupeczko, ja już się zalogowywałam i wylogowywałam kilka razy i gu... A to badziewie robi się tylko na moim domowym laptopiku, u rodziców jest wszystko ok.
Myślisz że to ciasteczka? (jak tak to niech to będą eklerki :ryk: ).
Przegladarka to chyba internet explorer (tzn. jak chcę otworzyć internet to klikan na niebieskie "e". O to chodzi?
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon maja 27, 2013 19:46 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Villentretenmerth pisze:Przy okazji - może ktoś wie jak zlikwidować zapach kocich sików z siedzenia? Któryś biedaczek zestresował się ostatnią podróżą i w aucie, po nagrzaniu, wali jak w małpiarni. :evil:

Ja osobiście wypróbowałam taki preparat i jestem bardzo zadowolona.
http://germapol.istore.pl/pl,product,13 ... aczem.html
ponadto to koncentrat, który starcza naprawdę na długo
Obrazek Obrazek ObrazekTymoteusz [*]17.08.2019 r.

magdalena99

Od: Sob mar 27, 2010 15:20

Post » Pon maja 27, 2013 19:56 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

MB&Ofelia pisze:Maupeczko, ja już się zalogowywałam i wylogowywałam kilka razy i gu... A to badziewie robi się tylko na moim domowym laptopiku, u rodziców jest wszystko ok.
Myślisz że to ciasteczka? (jak tak to niech to będą eklerki :ryk: ).
Przegladarka to chyba internet explorer (tzn. jak chcę otworzyć internet to klikan na niebieskie "e". O to chodzi?

1. ściągnij sobie firefoxa ( http://www.mozilla.org/pl/firefox/fx/ ) lub chrome'a ( http://www.google.com/intl/pl/chrome/browser/ ). explorer to badziewie, dziurawe okno na świat, przez które łatwo się włamać do Twojego komputera, zainstalować wirusy, sprawdzać, co robisz w internecie i tak dalej.
2. ciasteczka usuwasz tak:
narzędzia (lewy górny róg przeglądarki, pasek z przyciskami menu) -> wybierasz Opcje Przeglądarki (lub Internet Options, jeśli masz angielską wersję) -> Ustawienia Główne (pierwsza zakładka) -> Przeglądanie Historii: przycisk Usuń -> ODZNACZ pierwsze okienko, ZAZNACZ kolejne dwa -> kliknij usuń.

to jest instrukcja na Internet Explorer 8. jeśli masz inną wersję, musisz to sprawdzić (powiem Ci, jak) i wtedy podam Ci inną instrukcję.
a w ogóle to zainstaluj sobie lepszą przeglądarkę. ;p
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Pon maja 27, 2013 20:16 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

No i gu... To chyba jednak nie ciasteczka :(
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon maja 27, 2013 20:17 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Hm Dziewczyny, obawiam się że zbyt wiele wymagacie od Smoka. Moje doświadczenie komputerowe jest niedługie. Jak mi się wydaje - Siostra Maupa dobrze się porusza po forum. Czy w ogóle coś innego poza "miau" też oszalało? Inna strona, jakiś blog, inne forum? Jeśli nie - tak jak mówi Maupa:
1.Wyczyścic przegladarkę "IE". (ewentualnie przeinstalować)
2.Zainstalować dodatkowo drugą, inną przeglądarkę na próbę. (może być kilka równolegle - nie kłócą się)
3.Sprawdzić ustawienia własne w profilu.
4.W ostateczności można wykonać tzw. "przywrócenie systemu", bo możliwe, że koty włączyły jakąś specyficzną opcję działania kompa.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pon maja 27, 2013 20:18 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

zrób jeszcze tak:

Narzędzia -> Narzędzia Programisty -> zakładka Cache (może się to nazywać Pamięć podręczna, jest między Narzędziami a Obrazami) -> Wyczyść pamięć podręczną przeglądarki. no i potwierdź, oczywiście.

a jak ściągniesz inną przeglądarkę, sprawdź, czy tam też występuje ten błąd - moim zdaniem nie powinien.

Villenie - nie może chodzić o opcje profilu na forum, bo jak by to miało wyglądać? opcje dodatkowe - wyłącz widzenie własnych postów przed opuszczeniem działu? ;)
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Pon maja 27, 2013 20:39 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

:rudolf:
Za mądre to wszystko dla mnie.
Jutro poproszę jakiegoś kumpla, względnie kumpelę nie-blondynkę, pokażę wasze instrukcje i niech robi. Ja się poddaję. Wyczyszczenie tych ciasteczek według instrukcji Maupy było szczytem moich umiejętności.
:rudolf: :rudolf:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon maja 27, 2013 21:09 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

wiesz, że instalacja nowej przeglądarki polega na kliknięciu "zainstaluj" (masz na tych stronach, które Ci wysłałam), klikaniu "dalej" przez cały czas i na koniec na otworzeniu forum, by sprawdzić, czy dalej powtarza się problem? ;)
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Pon maja 27, 2013 21:21 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Maupa pisze:wiesz, że instalacja nowej przeglądarki polega na kliknięciu "zainstaluj" (masz na tych stronach, które Ci wysłałam), klikaniu "dalej" przez cały czas i na koniec na otworzeniu forum, by sprawdzić, czy dalej powtarza się problem? ;)

Maupo a może będzie łatwiej jak MB&Ofelia zainstaluje teamViewera i po prostu wejdziesz na jej kompa i sama sprawdzisz ?
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

[poprzednia][następna]