Morelowo-Migdałowo ; niespotykanie spokojne koty..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 22, 2013 8:54 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Robi się tak samo jak każde inne mufiny nadziewane - w tym przypadku nadziewa się masą serową :mrgreen:
Napisać dokładny przepis?

Kociaste piękne :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon kwi 22, 2013 8:57 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Zachwycają sie kotami uprawiającymi parapeting :wink: I proszą o więcej zdjęć kotów :mrgreen: .
morelowa pisze:Ta zielona plama na zdjeciu to kto/co?

Nie wiem. Jakaś pani sobie szła :mrgreen:
Zielona plama została zrobiona przy użyciu programu polecanego mi kiedyś przez Broszkę :ok:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pon kwi 22, 2013 9:24 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Revontulet - Myślałam, że zielona plama to moze ... Ty?
Koty są na podłodze pod drzwiami balkonowymi. Na zmianę, z dużym zacięciem włażą do tego pomarańczowego.

Broszka - nie, nie trzeba. Jak tylko nadziadź to pewnie sobie poradzę :mrgreen:
Albo nie - napisz w jakiej formie ser. Kawłeczków, rozrobiony jak na sernik...?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon kwi 22, 2013 9:43 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Może być jak na sernik, ale mi się zwykle nie chce ucierać i tylko mieszam ser (jak gruby twaróg to nie mielę tylko podziabany widelcem), żółtko, cukier, kasza manna lub budyń, wanilia, bakalie. W muffince nie musi być bardzo puszysty ;) Czasem nie nadziewam muffin tylko mieszam masę serową z odrobiną ciasta mufinowego - wychodzą właściwie takie pyszne babeczki sernikowe :mrgreen:
Ach, idę zaraz do kuchni bo cała się zaśliniłam :lol:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon kwi 22, 2013 9:46 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

A ja właśnie zjadłam pyszny sernik z brzoskwinią :wink: .
Kupny, ale przepyszny :ok:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pon kwi 22, 2013 12:18 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Morelowa :evil: Ty znów o serniku :evil: Ty się doigrasz, zobaczysz :evil: .
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pon kwi 22, 2013 12:39 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Broszka pisze:Robi się tak samo jak każde inne mufiny nadziewane - w tym przypadku nadziewa się masą serową :mrgreen:
Napisać dokładny przepis?

Kociaste piękne :mrgreen:

Ja chcę przepis. Co prawda dziś robię (bo wczoraj nie dałam rady) magiczne ciasto czekoladowe (tak je nazwali) - ale chętnie zjem. A "diabeł tkwi w szczegółach więc poproszę z ilościami, temperaturą etc. Może być na pw, żeby nie śmiecić.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon kwi 22, 2013 13:20 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Dzięki. POstaram sie wytrzymać do weekendu :roll:
Napisz tu ten przepis dla Alienora - to nie śmiecenie :mrgreen:

Kinnia pisze:Morelowa :evil: Ty znów o serniku :evil: Ty się doigrasz, zobaczysz :evil: .

Ciekawostka :lol: Co mi zrobisz [jak mnie złapiesz] ? :mrgreen: :mrgreen:
Ale ładny ten sernik, co? :wink: to jest problem z tym prodiżowym pieczeniem, bo taki sernik - co widać na zdjęciu, gdzie jest już po opadnięciu - chce wyłązić i dotyka ciałem pokrywy...no, i potem jest taki pomarszczony :lol:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon kwi 22, 2013 15:43 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Machnęłam muffinki serowe :mrgreen:
Przepis podrzucę jutro :ok:

Poproszę o przepis na magiczne ciasto czekoladowe :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon kwi 22, 2013 16:35 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Broszka pisze:Poproszę o przepis na magiczne ciasto czekoladowe :wink:

Ja też! Choć mi nie wolno czekolady :cry:

Obrazek

morelowa

Post » Pon kwi 22, 2013 20:03 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Takie: http://bakeandtaste.blogspot.com/2013/0 ... 6444915102
Jak wystygnie powiem jak wyszło.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Wto kwi 23, 2013 9:16 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

O, dzięki za przepis :ok:
Piekłam już coś podobnego - trzeba będzie wypróbować :mrgreen:

Najbardziej zbliżony do mojego przepis na muffinki serowe jest ten:
http://www.mojewypieki.com/przepis/muff ... alym-serem
Tylko te ilości są b.spore - ja robię na raz mniej więcej z połowy składników i wychodzi dużo muffinek. Oczywiście jeszcze zależy od wielkości papierków czy formy.
I do sera dodaję bakalie i budyń lub kaszę manną tak jak do sernika.
Jogurtowe są super - właśnie wczoraj robiłam z jogurtem greckim :ok:

Jeszcze pyszne i błyskawiczne są serowe placki (naleśniki amerykańskie): do ciasta naleśnikowego z proszkiem do pieczenia dodać ser, wanilię itd. i smażyć na patelni placuszki :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto kwi 23, 2013 13:03 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Ale kawiarenka ! :D
Pytałam Alienora jak ciasto na Alienorowym wątku... chyba cały czas je, bo nie odpowiada..

Do sernika nie dodaję żadnej kaszy, budyniu i innych takich. Jak mam w domu to 1 [jedną] łyżkę mąki ziemniaczanej. I bakalie, jasne.

Obrazek

morelowa

Post » Wto kwi 23, 2013 13:14 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:Ale kawiarenka ! :D
Pytałam Alienora jak ciasto na Alienorowym wątku... chyba cały czas je, bo nie odpowiada..

Do sernika nie dodaję żadnej kaszy, budyniu i innych takich. Jak mam w domu to 1 [jedną] łyżkę mąki ziemniaczanej. I bakalie, jasne.

Ty niedobra kobieto - od razu odpowiedziałam że pyszne. Nie czytasz i się zasłaniasz moim jedzeniem (albo i nie) :evil: . Zrobiłam normalnie w formie plus resztka wyszła do kokilek jak magdalenki - i pyszne są, choć magdalenki nie maja 3 tylko 2 warstwy.

Alienor

Post » Wto kwi 23, 2013 13:25 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

8O :D :smokin:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

[poprzednia][następna]