Moja gromadka. 10 lat z Klocusiem! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 08, 2013 8:39 Re: Moja gromadka. Antoś [']. Balkonowanie na całego.

O kurczaczek; a ja się jakoś tych schodów bałam właśnie. Jak Pola łazi po poręczy to dostaję zawału, a gdyby to zrobił niewidomy kot to chyba bym z miejsca umarła :D
Ale widać jeszcze wielu rzeczy nie wiem :ok:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Sob mar 09, 2013 16:51 Re: Moja gromadka. Antoś [']. Balkonowanie na całego.

carmella pisze::ok:

Fajnie piszesz o Milusi. Tak sobie myślałam, czy taki kot musi mieć poukładaną przestrzeń, zamkniętą; tak trochę "na przyszłość", bo u mnie to się o różne rzeczy można potknąć :oops:, no i koty chodzą między piętrem i parterem. Ale skoro Milusia umie wyjść drzwiami, a wrócić oknem to chyba schody też by nie były problemem dla takiego ślepego kota ?

Mila nie ma z niczym problemu, a nawet czasem specjalnie jej przestawiam sprzęty, bo to dla niej rozrywka. Teraz np. przestawiłam taki mini drapaczek z pokoju do przedpokoju, i kto był na nim pierwszy? Ona. Wszędzie wlezie.
Gapcio natomiast, który stracił wzrok niedawno, jest bardzo ostrożny i uważny, choć trzeba przyznać, że zrobił ogromne postępy i jest znacznie odważniejszy niż rok temu. A przeprowadzka nie była dla niego żadnym problemem.
Ogólnie to ślepaczki są cudne.

Za oknem mam jakieś szaleństwo ptasie.

Wczoraj byłam na "Drogówce", rewelacja, to nie jest film, o którym się przestaje myśleć w momencie wychodzenia z kina, świetny. Dziś "Supermarket", ciekawe, co to będzie.
Oczywiście koty nie biorą pod uwagę faktu, że mogłam dziś pospać do 7.00, gdzie tam. Szalały już od wczesnych godzin porannych :)
Wczoraj, jak wracałam z kina, pod blokiem spotkałam burego, dużego kota, który miauczał i przytulał się do mnie, jakby mnie znał wieki. Przypomniało mi się, że widziałam go na balkonie w klatce obok - uf uf, tam mieszka...

Aha, i chciałam ogromnie podziękować asi_81, a właściwie Bamboszkowi :D , za pomoc. :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Sob mar 09, 2013 17:29 Re: Moja gromadka. Antoś [']. Balkonowanie na całego.

Anita, siódma rano to są wczesne godziny poranne...
:twisted:

Ślepaczka na stanie nie posiadam, ale te pochodzące ze stajni anita5 są absolutnie rewelacyjne: Mila - to marka sama w sobie, no i jeszcze warto wspomnieć o takiej np. yyy... nie pamietam imienia, kotuniec - ślepaczek, który se dla joj poluje na motyle. Skutecznie :D To w sumie chyba najmniejsze z jego osiągnięć :mrgreen:

* stajnia - w sensie ze jak wyścigówy czy araby... No.
Ostatnio edytowano Sob mar 09, 2013 17:54 przez EwKo, łącznie edytowano 1 raz

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Sob mar 09, 2013 17:32 Re: Moja gromadka. Antoś [']. Balkonowanie na całego.

Tania!
To dopiero jest czort. Ale to u katgral roznosi chatę... :D I koniki polne w sezonie pożera...
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Sob mar 09, 2013 17:33 Re: Moja gromadka. Antoś [']. Balkonowanie na całego.

O!
Tania!

Zapomniałam imienia :oops:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Sob mar 09, 2013 17:51 Re: Moja gromadka. Antoś [']. Balkonowanie na całego.

Hyhy - Tania to jest diablątko :twisted: Katgral od czasu do czasu zdaje relacje co też ta niewidoma koteczka wyprawia - czasami włosy stają dęba :strach: :wink: W każdym razie Milusia przy niej wysiada. A Anita zawsze zachwala te swoje kotki, że takie grzeczne i wogóle... taaaa - ja też ma takiego jednego grzecznego inaczej z tej stajni :lol:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Sob mar 09, 2013 20:15 Re: Moja gromadka. Antoś [']. Balkonowanie na całego.

Wczoraj, jak wracałam z kina, pod blokiem spotkałam burego, dużego kota, który miauczał i przytulał się do mnie, jakby mnie znał wieki. Przypomniało mi się, że widziałam go na balkonie w klatce obok - uf uf, tam mieszka...

Nie znam tu żadnego bezdomnego przytulającego się (poza jednym burym, ale on się tylko do mnie przytula, przed Tobą by uciekł, no i widać, że bezdomny). Podrzucać będą dopiero latem, tak że na razie spoko ;)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Nie mar 10, 2013 9:28 Re: Moja gromadka. Antoś [']. Balkonowanie na całego.

mahob pisze:Hyhy - Tania to jest diablątko :twisted: Katgral od czasu do czasu zdaje relacje co też ta niewidoma koteczka wyprawia - czasami włosy stają dęba :strach: :wink: W każdym razie Milusia przy niej wysiada. A Anita zawsze zachwala te swoje kotki, że takie grzeczne i wogóle... taaaa - ja też ma takiego jednego grzecznego inaczej z tej stajni :lol:

:placz:
Tak się mnie tu oczernia... 8)
A Tania to egzemplarz niepowtarzalny. :D
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie mar 10, 2013 9:29 Re: Moja gromadka. Antoś [']. Balkonowanie na całego.

Axa76 pisze:

Nie znam tu żadnego bezdomnego przytulającego się (poza jednym burym, ale on się tylko do mnie przytula, przed Tobą by uciekł, no i widać, że bezdomny). Podrzucać będą dopiero latem, tak że na razie spoko ;)

Tak przypuszczam...

Wolę nie myśleć, bo moje możliwości tymczasowania są żadne.

A to bure co się przytula do Ciebie to TA kotka? Czy jeszcze inne bure jest?
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie mar 10, 2013 9:34 Re: Moja gromadka. Antoś [']. Balkonowanie na całego.

A teraz fotki. Mam dziś trochę roboty na kompie, to i zdjęcia za jednym zamachem powklejam. :D

Obrazek Ala opiekuje się Elfikiem, a buzię umyć trzeba! :D

Obrazek Lucek w nowym koszyczku

Obrazek Agacia

Obrazek Gucio i Leoś w starciu pt. odejdź, to mój koszyk! Ja tu bede leżał!
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie mar 10, 2013 9:42 Re: Moja gromadka. Antoś ['].

Obrazek Gucio na oknie w pozie zwycięzcy :wink:

Obrazek Pucuś, moje maleństwo :D

Obrazek Klocuś rozkoszniaczek

Obrazek Zafrasowany Gapcio Barszczyk

A tak się Gapcio bawi:

Obrazek Obrazek Obrazek

Brzuszek ma imponujący, prawda?

I z Balbisią Obrazek
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie mar 10, 2013 10:03 Re: Moja gromadka. Antoś ['].

Super te Twoje kotki :1luvu:
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Nie mar 10, 2013 10:05 Re: Moja gromadka. Antoś ['].

Ale im tam u Ciebie dobrze :D :1luvu: :D
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie mar 10, 2013 18:35 Re: Moja gromadka. Antoś ['].

A to bure co się przytula do Ciebie to TA kotka? Czy jeszcze inne bure jest?

Nie, niestety kocur, kotka jest nietykalna - gdyby była, próbowałabym złapać "ręcznie". Jutro mam zamiar zrobić to klatką ;)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon mar 11, 2013 7:57 Re: Moja gromadka. Antoś ['].

Agacia :1luvu:
I Pucuś - maleństwo :wink: :lol:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

[poprzednia][następna]