Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Bazyliszkowa pisze:Kupy Dyzia wróciły do normy. Ale dostawał wyłącznie RC Intestinal w saszetkach. Po suchym Intestinalu kupy były brzydkie.
Tak sobie myślę o kupalowych problemach Dyzia i zaczynam podejrzewać jakąś nietolerancję pokarmową. Tak jakby w suchych karmach, nawet typu Intestinal, było coś, z czym organizm sobie nie radzi. Tylko nie wiem, co to może być? Zboża? Kurak raczej odpada, bo jest też w saszetkach. Metodą prób i błędów (bo inaczej chyba się nie da) będziemy do tego dochodzić.
Poza tym kupa pojechała na badanie, żeby wykluczyć pasożyty (głównie lamblie, bo raczej innych żyjątek nie podejrzewam).
Śmieję się (choć szczerze mówiąc, nie jest za bardzo do śmiechu), że Dyzio jest moim najbardziej drogocennym tymczasem. Sama jego obecna dzienna stawka żywieniowa to ok. 15 zł.
Senior Klakier postanowił dowieść, że jest w świetnej formie i szaleje dziś z "młodzieżą" od (bardzo) bladego świtu.
nelka83 pisze:Kitka ma alergię pokarmową na zboża, której objawem była biegunka. Niestety chyba najlepszą metodą jest dieta eliminacyjna. Kupiłam wszystkie możliwe suche karmy w opakowaniach po 400 g i studiując składy podawałam Kitce (oczywiści wprowadzając stopniowo), co gorsze od razu odrzucałam. W końcu doszłyśmy do karm bez zbóż i to był strzał w dziesiątkę. Już prawie rok je wcina i ani razu żadnych rewolucji czy brzydko pachnących kupek nie było.
Trzymaj się Dyziolku
MalgWroclaw pisze:nelka83 pisze:Kitka ma alergię pokarmową na zboża, której objawem była biegunka. Niestety chyba najlepszą metodą jest dieta eliminacyjna. Kupiłam wszystkie możliwe suche karmy w opakowaniach po 400 g i studiując składy podawałam Kitce (oczywiści wprowadzając stopniowo), co gorsze od razu odrzucałam. W końcu doszłyśmy do karm bez zbóż i to był strzał w dziesiątkę. Już prawie rok je wcina i ani razu żadnych rewolucji czy brzydko pachnących kupek nie było.
Trzymaj się Dyziolku
A które to są? Pytam dla wiedzy ogólnej.
Dyziuniu, zlituj się nad Dużą i nie choruj.
Użytkownicy przeglądający ten dział: pibon, puszatek i 22 gości