Mój kocio-psi świat.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 29, 2012 8:18 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Oj, niestety - zima to straszny czas dla bezdomnych ludzi i zwierząt, szczególnie tych ostatnich.
Pozdrawiamy cieplutko!

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lis 01, 2012 19:42 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Wczoraj byłyśmy z siostrą i małą, kolorową koteczką u weta. W mieście był taki korek, że nie zdążyłybyśmy dojechać do naszego weta więc musiałyśmy skorzystać z innego. Pan ogólnie ok, nawet nie policzył dużo za wizytę (15 zł). Mała ma kk, ale na szczęście niezbyt zaawansowany. Dostała 2 zastrzyki (Amoksycylina + coś jeszcze, ale oczywiście nie pamiętam nazwy :oops: ) i odrobaczacz również w zastrzyku. Dostałam też Synergal w tabletce, który mam podawać codziennie przez 4 dni i standardowo - przemywamy i grzejemy. Mała jest w piwnicy, dogrzewamy termoforkiem. Ładnie je i ciągle o jedzenie się upomina :) . Kupkę ma brzydką, ale myślę, że to kwestia czasu i się poprawi. Z pewnością jej się nudzi i czasem słyszę na klatce jak pomiałkuje :( . Jedno co jest pewne - KOCHA CZŁOWIEKA. Mogłaby nie jeść żeby ją tylko głaskać, brać na ręce i przytulać. Jest przesłodka :1luvu:
I jak ja mam ją zanieść z powrotem do garażu... :(
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pon lis 05, 2012 9:16 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Mała, kolorowa dostała imię robocze - Kropka. Mam przygotowany tekst do ogłoszenia, wczoraj zrobiłam troszkę zdjęć (ciężko robi się je w piwnicy ze względu na światło). Jeśli znajdę chwilę to spróbuję zrobić też wydarzenie na FB z konta siostry.
Kropeczka czuje się już dobrze, nie ma wycieku z oczek, z noska poleci coś czasami. Bawi się, ma apetyt i co najważniejsze kupal już jest w porządku :) Skończyła antybiotyk i teraz będzie dostawać beta glukan. Mój tata ją uwielbia, schodzi do piwnicy i nosi ją na rękach :D Zauważyłam, że potrafi owijać sobie facetów wokół pazurka, mój TŻ też nie może się od niej oderwać :D Jest przesłodka, fajnie zaczepia do zabawy i bawi się praktycznie wszystkim. W piwnicy może zostać do czasu znalezienia domu.

A teraz mam prośbę - trzymajcie kciuki, być może dziś dostanie szansę na DT :ok:
Obrazek

nelka83

Post » Pon lis 05, 2012 9:19 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Pozdrawiamy i mocno trzymamy :ok:
U nas pogoda łóżkowo - barowa, od rana leje jak z cebra.

Erin

Post » Pon lis 05, 2012 9:55 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Kciuki są, mocne :ok: :ok: :ok: . Kurka, dlaczego tak ciężko o dobre domki dla kotów?
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon lis 05, 2012 19:04 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Nici z DT :(
Nie ukrywam, trochę mnie to podłamało :(
Obrazek

nelka83

Post » Pon lis 05, 2012 20:29 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Założyłam małej wątek: viewtopic.php?f=13&t=147803
Obrazek

nelka83

Post » Wto lis 06, 2012 8:33 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Pół nocy dziś nie spałam :| Aronik miał bóle żołądka. Od małego co jakiś czas tak ma, niczego nigdy nie wykryto. On ma strasznie wrażliwy żołądek, ale wczoraj nie zjadł nic co mogłoby mu zaszkodzić. Może będąc na spacerze coś chapnął :roll: W każdym razie rano było już dobrze, zjadł chrupki i zachowywał się normalnie.
Obrazek

nelka83

Post » Wto lis 06, 2012 8:50 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Zapraszam na bazarek dla Kropki :)
viewtopic.php?f=20&t=147810
Obrazek

nelka83

Post » Wto lis 06, 2012 9:09 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Biedactwo :(
Mam nadzieję, że już będzie dobrze :ok:

Erin

Post » Wto lis 06, 2012 9:40 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Cieszę się, że już mu lepiej :D :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto lis 06, 2012 11:59 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Dzięki Dziewczyny, z Gadzinką wszystko w porządku :)
Gdzieś kiedyś wyczytałam, że duże, wilczurowate lubią mieć jakieś przypadłości żołądkowe, ale ile w tym prawdy to nie wiem :roll: Dobrze, że nie "haftował" bo zazwyczaj tak to się kończyło :(
Nawet Kitka położyła się naprzeciwko jego nochala i tylko patrzała na niego leciutko wyciągając do niego łapki. On się strasznie denerwuje gdy ona go zaczepia, ale dziś w nocy nawet jej chyba nie zauważył.
Obrazek

nelka83

Post » Śro lis 07, 2012 10:35 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Garażowe codziennie grzeją doopki przy piecyku :) Mają już nawet taki rytuał - po jedzeniu siadają w półkolu przed piecykiem lub każdy zajmuje strategiczne miejsce (czytaj: im wyżej tym cieplej :wink: ) i czekają aż rozpalę :D Czasem wygląda to przekomicznie :) Spróbuję zrobić im zdjęcie gdy tak siedzą.

Wczoraj moja mama zapytała mnie co by było gdyby Kropkę wziąć do domu 8O Ja wiem co by było, ale na razie delikatnie zbyłam mamę aby mieć czas na ewentualne zaplanowanie całej przeprowadzki z piwnicy. Na początek musiałabym przetestować Kitę i gdyby była czysta to ją zaszczepić. Później przetestować Kropkę i też zaszczepić. Oczywiście szczepienie Kropki miałam w planach, ale ciężko z kasą i tak odkładam to szczepienie :( . Podejrzewam, że koszt "obróbki" obu panienek byłby w granicach 200,00 :? Gdyby obie były już gotowe to zostaje kwestia ponownej przeprowadzki Arona do drugiego pokoju i chęć zaakceptowania małej przez Kitę co może być trudne. Mała musiałaby mieszkać w naszym pokoju gdzie Kita ma swój azyl i boję się, że na amen mogłaby się obrazić co z pewnością odbiłoby się na Kropce. Arona, mimo że na początku kotożerny, jakoś dałoby się ogarnąć. Kurcze, brakuje w tym naszym małym mieszkaniu jeszcze jednego zamykanego pomieszczenia :( Łazienka nie wchodzi w grę - 2 x 2 m gdzie mieści się jedna osoba i tylko obrócić się może :| , kuchnia niezamykana. Szkoda Kropeczki, że sama musi w tej piwnicy siedzieć, nawet nie mam jak jej odizolować od moich zwierzaków bo nie mam klatki. A tak to mimo, że byłaby w klatce (oczywiście wypuszczana) to jednak w domu.
Obrazek

nelka83

Post » Śro lis 07, 2012 10:38 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

No to faktycznie trochę kiepsko. Ale na pewno się ułoży.
Ja kiedyś i łazienkę miałam zajętą, jak Pirat do mnie trafił, a potem się jakoś ułożyło.

Erin

Post » Śro lis 07, 2012 14:07 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Znam ten ból. Mi by się też przydało pomieszczenie odizolowane od mojej Ofelii. Niby mieszkanie spore, a zostaje tylko łazienka, z kocimi drzwiczkami. Ale mam zamiar przejść się dokładniej po blokowej piwnicy - gdyby tam było jakieś nieużywane pomieszczenie, z okienkiem, to mogłabym spróbować pogadać ze spółdzielnią w sprawie czasowego umieszczania tam kotów np. po kastracji, lub czekających na domek. Wiadomo, do piwnicy można zejść kilka razy dziennie, a doglądanie kota umieszczonego gdzieś parę ulic dalej jest bardziej problematyczne, więcej niż dwa razy dziennie się nie da, a i to z trudem, jeżeli się pracuje.
Moja spółdzielnia jest ponoć problematyczna w takich sprawach, ale spróbować nie zawadzi. Skoro na siatke balkonową dali zgodę, to może i z pomieszczeniem piwnicznym się uda. O ile takowe znajdę...
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

[poprzednia][następna]