Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
karola7 pisze:Ale zrozum, że może się okazać, że antybiotyk nie jest jej wcale potrzebny. Ona może mieć zapalenie pęcherza, ale nie musi być to zapalenie bakteryjne ( szanse, że to zapalenie bakteryjne są naprawdę bardzo niewielkie ) naprawdę chcesz jej dawać antybiotyk w ciemno ? Jeśli zapalenie jest niebakteryjne to podawanie antybiotyku kompletnie mija się z celem, bo na co on miałby działać ?
Pobranie moczu z pęcherza wcale nie jest inwazyjne, nie boli bardziej niż zastrzyk, a jak wet ma wprawną rękę to kot nawet tego nie poczuje. Można też próbować łapać mocz w domu, tylko uważając by nie dotknąć futerka i najlepiej ze środkowego strumienia.
Zrób jak uważasz, ale Bejbi nabrała się już w swoim życiu tylu leków, że podawanie kolejnych antybiotyków to kolejne męki dla jej i tak słabego organizmu.
ruda32 pisze:vailet pisze:ruda32 pisze:a może na wątku dla nerkowcow coś ...
To nie nerki bo nic na USG nie ma.Jest silny stan zapalny pęcherza.Parametry nerkowe ok.
nie wiem mi się wydaje ,że nie jest bardzo źle-tylko odpowiednie leczenie,dobry wet i kasa
ale Bejbi to skomplikowany przypadek
karola7 pisze:Do posiewu wet pobiera mocz strzykawką z pęcherza - cała filozofia.Ludzie od kotów nerkowych posiewy robią bardzo często i właśnie w taki sposób.
Ja pobierałam mocz do posiewu w domu, jak kot sikał tylko ze środkowego strumienia i badanie nie wykazało zanieczyszczeń i wynik był jałowy - czyli jednak tak też się da.
Bejbi wcale nie miała mocno podwyższonych leukocytów, ich ilość nie świadczy o silnym stanie zapalnym.
Nieliczny osad w moczu jest naturalnym zjawiskiem i nie świadczy o chorobie.
Ja nie jestem bogaczem, moje koty też nie są okazami zdrowia, dokarmiam też bezdomniaki i nie mam majątku na koncie.![]()
Rób jak chcesz, to Twój kot, lepiej niczego nie radzić bo potem człowiek dostaje po głowie.
MonikaMroz pisze:Wiola ja nadal obstawiam na struwity lub kamienie skoro płacze i nie może siku zrobić. Nie jestem pewna ale z tego co wiem karma RC Urinary zakwasza mocz. Może powinnaś jej to podawać. Zapytaj weta i pisz na stronie RC o darmowe próbki albo pros w lecznicy. Powinni mieć i dać Ci za free.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 67 gości