Lajla ...Kacper morf.+bioch.b.d. tylko te oczy.......

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 03, 2011 20:40 Re: Uraz Lajli przedawniony.Chyba będzie niepełnosprawna !!!

Erin pisze:Współczuję przeżyć :(
Ale na pewno będzie lepiej :ok:
W końcu, po burzy zawsze wychodzi słońce :)

Czekam na to słońce,ale dla Lajli ,bo ja lubię zimno :mrgreen:

Nie bardzo podoba mi się zachowanie Lajli.Dziś zauważyłam,że szykuje się zrobić siusiu,pokręci i odchodzi.Dopiero za drugim,lub trzecim razem zrobi.Trwa to nawet pół godziny,albo i dłużej. :roll:Zacznę ją obserwować.

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Sob wrz 03, 2011 21:07 Re: Uraz Lajli przedawniony.Chyba będzie niepełnosprawna !!!

ehh, koteczko :?
Obrazek Obrazek Obrazek

lanua

Od: Pt lis 06, 2009 9:29

Post » Nie wrz 04, 2011 0:18 Re: Uraz Lajli przedawniony.Chyba będzie niepełnosprawna !!!

Lajla, nie wyglupiaj się :x

Danzig

Od: Pt sty 15, 2010 16:09

Post » Nie wrz 04, 2011 7:05 Re: Uraz Lajli przedawniony.Chyba będzie niepełnosprawna !!!

Welino może to byc problem z nerkami.Kiedys spotkałam się z takim objawem u mojego kota,wchodził do kuwety przykucał,zmieniał pozycje przykucał efektu nie było,wychodził za chwilę wchodził znów i to trwało.Weci w Szczytnie nic nie stwierdzili ,na następny dzień pojawił się krwiomocz wiec pojechałam do Olsztyna.Miał duże problemy z nerkami lecz było to powikłanie leczenia wirusówki i błędów weta ze Szczytna.Myślę ,że wet musi ją znów zobaczyć niestety.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie wrz 04, 2011 7:49 Re: Uraz Lajli przedawniony.Chyba będzie niepełnosprawna !!!

Takie objawy daje raczej zapalenie pęcherza. Może koteczkę przewiało?
Myślę że trzeba by złapać mocz do badania i pójść do weta.
Tymczasem możesz podać jej nospę żeby mogła się załatwić.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Nie wrz 04, 2011 10:09 Re: Uraz Lajli przedawniony.Chyba będzie niepełnosprawna !!!

Dziś już załatwiła się normalnie-będę obserwować.Jakby się to powtórzyło jutro do WETA.

welina

Post » Nie wrz 04, 2011 12:16 Re: Uraz Lajli przedawniony.Chyba będzie niepełnosprawna !!!

Kochana welinko, z całego serca trzymam kciuki. PW po powrocie ze skansenu. Trzymaj się , kochana! :1luvu:

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Nie wrz 04, 2011 20:45 Re: Uraz Lajli przedawniony.Chyba będzie niepełnosprawna !!!

Podczytuję i trzymam kciuki za Lajlunię i jej pańcię :1luvu: :ok: :1luvu:
Biedna kocinka,ciągle coś... :(

BUSIO

Od: Śro cze 30, 2010 22:53

Post » Pon wrz 05, 2011 7:35 Re: Uraz Lajli przedawniony.Chyba będzie niepełnosprawna !!!

jak Lajlunia? problemy z siusianiem nie wróciły?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon wrz 05, 2011 8:04 Re: Uraz Lajli przedawniony.Chyba będzie niepełnosprawna !!!

jak dziś malutka?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon wrz 05, 2011 8:32 Re: Uraz Lajli przedawniony.Chyba będzie niepełnosprawna !!!

Poczekamy aż welina odpowie, ale ja mam nadzieję, że to tylko nadwrażliwość u mamusi ze zwględu na i tak chore dziecię.
Lajlunia rezeczywiście żywe srebro. Widziałam i mogę potwierdzić Sama zaczepia Kacperka... oby tylko się coś działo...
Łapeczka grubsza, sztywna... nie wiem co weci na to :roll:

Ale kotuńcia... miodzio :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pon wrz 05, 2011 8:33 Re: Uraz Lajli przedawniony.Chyba będzie niepełnosprawna !!!

Broszka pisze:Takie objawy daje raczej zapalenie pęcherza. Może koteczkę przewiało?
Myślę że trzeba by złapać mocz do badania i pójść do weta.
Tymczasem możesz podać jej nospę żeby mogła się załatwić.

Też mi się to bardziej z pęcherzem kojarzy.
Za zdrówko! :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon wrz 05, 2011 8:38 Re: Uraz Lajli przedawniony.Chyba będzie niepełnosprawna !!!

Dziewczyny na razie nie widzę żeby miała problemy ,ale jeszcze dziś będę ją cały dzień obserwować.
Profilaktycznie będę chciała jej zrobić morfologię i mocz,żeby sprawdzić czy wszystko jest :ok: po tak długim braniu antybiotyków.Tylko jak się pytałam to wcale badania nie są takie tanie.Boję się ,żeby mi nie zabrakło na inne badania jak coś nowego się stanie Jestem już przewrażliwiona :cry: .
Dzięki,że myślicie o nas :1luvu:

Broszka jeszcze nie widziałam tak podobnego kota do mojej Lajli.Normalnie jak bliźniaczki :lol: Identyczne spojrzenie i kształt buźki.Szok :lol: :1luvu:

Mała Broszka ( dużej Broszki ) po operacji przepony

Obrazek

welina

Post » Pon wrz 05, 2011 8:56 Re: Uraz Lajli przedawniony.Chyba będzie niepełnosprawna !!!

meksykanka pisze:Poczekamy aż welina odpowie, ale ja mam nadzieję, że to tylko nadwrażliwość u mamusi ze zwględu na i tak chore dziecię.
Lajlunia rezeczywiście żywe srebro. Widziałam i mogę potwierdzić Sama zaczepia Kacperka... oby tylko się coś działo...
Łapeczka grubsza, sztywna... nie wiem co weci na to :roll:

Ale kotuńcia... miodzio :1luvu:

Dzięki za wizytę ,prezenty i myszkę :1luvu: .Normalnie szaleństwo. :mrgreen: O trzeciej budzi mnie Kacper by wypuścić go z pokoju.Zawsze spał na szafie-teraz z zazdrości o lajlę pakuje mi się do łóżka.O czwartej obudziła mnie Lajla swoją ukochaną zabawką-myszką.Natomiast o piątej zaczyna się koncert mojej papugi Niuni.Czyli jestem nie wyspana :mrgreen: :roll: Mała zakochała się w Reniferze.Z wielkim wdziękiem leżała mu na kolanach. :lol: Boję się o jej nogę,bo czuję, że ją boli.Jak biega-często ją liże w łokciu. :(

welina

Post » Pon wrz 05, 2011 9:41 Re: Uraz Lajli przedawniony.Chyba będzie niepełnosprawna !!!

o, Brosieńka zagościła u Lajli w wątku :ok:

jest taki preparat:
http://www.e-karmy.com/p4521,dolfos-art ... -kota.html
Arthrofos Cat zawiera siarczan chondroityny i siarczan gluko0zaminy, które zapewniają ochronę stawów i pęcherza moczowego. Dodatek glikozaminoglikanów, manganu oraz niezbędnych kwasów tłuszczowych Omega-3 wzmacnia chrząstkę stawową i pomaga zachować prawidłową ruchomość stawów. Preparat wspomaga również leczenie schorzeń dolnych dróg moczowych u kotów.

Polecam - mojej kotce z problemami stawowymi i nawrotami zapalenia pęcherza bardzo pomogło.
To suplement, nie lekarstwo, ale może dopytaj najpierw u weta czy można podać malutkiej :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]