Ptachu ['] 3. Żegnaj wspaniały kocie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 01, 2011 8:11 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

Biedna maleńka Calineczka. Oczko mało ciekawie wygląda.
Bardzo sie z Duża martwimy o jej zdrowie.
Ptachu pozdrów ja od nas
Haker

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

Post » Śro cze 01, 2011 9:11 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

My też czekamy niecierpliwie na wieści
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Czw cze 02, 2011 8:27 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

Calineczki oczko pękło :(
Na razie dostaje inny zestaw kropli, może uda się je osuszyć tak jak kiedyś udało się u innej naszej tymczasowej koleżanki i oczko zostanie, jeśli nie to trzeba je będzie usunąć, jednak na pewno maleńka nic nie widzi na to oczko, walczymy też o drugie oczko by mała, choć odrobinę widziała, choć kontury.
Calineczkę bardzo musiało boleć to oczko, bo teraz, gdy pękło widać, że jej ulżyło, zrobiła się weselsza i biega wraz z braćmi, gania i bawi się niewidocznymi zabawkami, jest z niej straszna wazeliniarka, przytula się do Dużych i głośno mruczy.
Czarnemu chłopakowi się poszczęściło zamieszkał wczoraj w swoim nowym domu z kocia koleżanką, która była adoptowana od koleżanki Dużej. Ponieważ tamta kotka jest bura to wybór padł na afroamerykańca, aby można było je łatwo odróżnić jak będą już duże. Afroamerykaniec to był ulubieniec Dużego, Duży mówi, że mały wygląda jak gremlin, ma okrągłą główkę, skierowane na boki uszy, małe oczka, ale zawsze zdziwione i tylko czubka na głowie mu brakowało ;)

Angielka biega po całym domu, chyba pogodziła się już z tym, że ją oddali. Duża mówi, że to jedyny kot, który porządnie biega, znaczy cichutko a nie jak stado słoni, czyli my :evil: . Angielka jak biegnie to wygląda jakby biegała na samych paluszkach taki lecący kurzyk, wpada w poślizgi na płytkach i sunie jak kupka kurzu, Duzi siedzą i śmieją się z niej :roll: .

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw cze 02, 2011 9:42 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

Biedna Calineczka :cry: Proszę Ją ode mnie wymiziać i wycałować! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ogryzek

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Czw cze 02, 2011 10:06 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

Witaj Ptachu!
Angelika, arystokratka, na paluszkach chodzi, co za gracja :oops:
Biedna Calineczka :( Mam nadzieję, że uda się maleńkiej oczko uratować :(

Badylek
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Czw cze 02, 2011 16:48 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

iwcia pisze:Calineczki oczko pękło :(
Na razie dostaje inny zestaw kropli, może uda się je osuszyć tak jak kiedyś udało się u innej naszej tymczasowej koleżanki i oczko zostanie, jeśli nie to trzeba je będzie usunąć, jednak na pewno maleńka nic nie widzi na to oczko, walczymy też o drugie oczko by mała, choć odrobinę widziała, choć kontury.
Calineczkę bardzo musiało boleć to oczko, bo teraz, gdy pękło widać, że jej ulżyło, zrobiła się weselsza i biega wraz z braćmi, gania i bawi się niewidocznymi zabawkami, jest z niej straszna wazeliniarka, przytula się do Dużych i głośno mruczy.
Czarnemu chłopakowi się poszczęściło zamieszkał wczoraj w swoim nowym domu z kocia koleżanką, która była adoptowana od koleżanki Dużej. Ponieważ tamta kotka jest bura to wybór padł na afroamerykańca, aby można było je łatwo odróżnić jak będą już duże. Afroamerykaniec to był ulubieniec Dużego, Duży mówi, że mały wygląda jak gremlin, ma okrągłą główkę, skierowane na boki uszy, małe oczka, ale zawsze zdziwione i tylko czubka na głowie mu brakowało ;)

Angielka biega po całym domu, chyba pogodziła się już z tym, że ją oddali. Duża mówi, że to jedyny kot, który porządnie biega, znaczy cichutko a nie jak stado słoni, czyli my :evil: . Angielka jak biegnie to wygląda jakby biegała na samych paluszkach taki lecący kurzyk, wpada w poślizgi na płytkach i sunie jak kupka kurzu, Duzi siedzą i śmieją się z niej :roll: .

Ptachu

Fajnie, że afroamerykaniec ma dom. I że Angielka lepiej. I że Calineczki przynajmniej nie boli. A jak się ma Ańdźka, Ptachu, dzwoniła może i mówiła?
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw cze 02, 2011 20:22 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

Biedna Calineczka, ale dobrze, że jest pod Waszą opieką.
Oby drugie oczko udało się uratować.
Haker

Haker1

Post » Czw cze 02, 2011 21:20 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

Biedna, biedna kotunia :(
Wysyłamy jak najmocniej myślokształty, żeby drugie oczko uratować
Ale staramy się pocieszać, że mniej boli
gremliny, twierdzi Duża, to najlepsze z kotów - podobno ten bandyta Duduś ma taki gremlinowaty zdziwiony wyraz mordki... wtedy, gdy nie broi
Ja tam wiem swoje :roll:
Principessa

PS. staramy sobie wyobrazić biegającą Angielkę :wink:
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Pt cze 03, 2011 22:10 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

Ptachu, jak się masz w tym zwariowanym świecie?
Fasolka pamiętająca o kumplu
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob cze 04, 2011 6:59 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

Bry Fasolko,
Dziękuję, że o mnie pamiętasz.
Mam się całkiem dobrze, tylko strasznie gorąco jest, prawie cały dzień leżę rozciągnięty na płytkach, wczoraj leżeliśmy we trójkę ja, Kurczak i Synusia, zajęliśmy prawie cały przedpokój :oops:
Duża jak na zobaczyła to powiedziała, że trzeba dzwonić po Greenpeace, aby przybyli ratować wieloryby :evil:

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Sob cze 04, 2011 7:40 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

Nasza Florka uprawiała wczoraj płytking w zacienionym miejscu na balkonie. Niektórzy ludzie uważają, że kot uwielbia upał. No, bez przesady, upał nas męczy.
:? Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob cze 04, 2011 8:26 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

iwcia pisze:Bry Fasolko,
Dziękuję, że o mnie pamiętasz.
Mam się całkiem dobrze, tylko strasznie gorąco jest, prawie cały dzień leżę rozciągnięty na płytkach, wczoraj leżeliśmy we trójkę ja, Kurczak i Synusia, zajęliśmy prawie cały przedpokój :oops:
Duża jak na zobaczyła to powiedziała, że trzeba dzwonić po Greenpeace, aby przybyli ratować wieloryby :evil:

Ptachu

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Duża Badyla

Jakie wieloryby!? Jakie wieloryby! :evil: Szykanują Ptacha!!!!!
zdenerwowany Badyl
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Sob cze 04, 2011 21:03 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

Wieloryba moja Duża jeszcze nie wymyśliła.
Ja tez poleguję rozciągnięty w różnych miejscach.
Teraz koło fotela Dużej.
Jak tam Calineczka?
Haker

Haker1

Post » Nie cze 05, 2011 17:30 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

Też byśmy uprawiali, ale nas Duża nie wypuszcza na swój balkon, a na naszym nam się jakoś nudzi
No to żeby było chłodniej wyłożyłam się na łóżku na jej jedwabnej kiecce :twisted:
Principessa

Jak Calineczka?
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Nie cze 05, 2011 17:43 Re: Ptachu3, Maleńkie biedy proszą o pomoc str 23

bagheera pisze:Też byśmy uprawiali, ale nas Duża nie wypuszcza na swój balkon, a na naszym nam się jakoś nudzi
No to żeby było chłodniej wyłożyłam się na łóżku na jej jedwabnej kiecce :twisted:
Principessa

Jak Calineczka?

To Ty masz swój własny balkon, a Duża swój?
U nas balkon jest nasz. Duża nie ma balkonu, po co jej :D . Czasem pożyczamy trochę miejsca na suszenie prania.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]