Odnaleziony po 7 miesiącach Gucio - nasza codzienność :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 07, 2011 21:14 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Po zmroku nawet sympatycznie było spacerować po cmentarzu,na nasze cicianie wyszło duże bure za pomnika :mrgreen: ale niestety nie był to Gutek :(
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Wto lut 08, 2011 9:53 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Skupiłabym się tylko na prawej stronie Powsińskiej, czyli wrzuciłabym ulotki do wszystkich możliwych skrzynek na ulicach:
Bernardyńska, Grzesiuka, Koronowska, św.Bonifacego( do miejsca przecięcia z Powsińską), Woziwody, Batalionu Oaza, Sobolewska, Jodłowa, Czyżewska, Juraty, Jeziorna, Kąkolewska, Zwardońska, Zakręt, Zaciszna, Goraszewska, Godebskiego, Rabczańska, Zielona, Domowa, aż do Morszyńskiej, która przechodzi dalej w Okrężną do placu Rembowskiego. - w większości miejsc wiszą plakaty i już część ulotek jest powrzucana.
Grzesiuka, Koronowska, św.Bonifacego( do miejsca przecięcia z Powsińską), Woziwody, Batalionu Oaza, Sobolewska, Jodłowa, Kąkolewska, Zakręt, Godebskiego - powrzucane ulotki do skrzynek. Ktoś jednak napisał, że ludzie w większości mają tam psy i nie widać kotów, ale ja sama widziałam kilka burasków :) Zwłaszcza na Woziwody, tam jest taki opuszczony zakład i tam siedzą czasem koty. Chodzimy w miarę możliwości, po pracy i dorzucamy ulotki.

Na Okrężnej i Morszyńskiej jest jakiś pan, co dokarmia koty. Nie widziałam go, ale koleżanka go poinformowała, dała ulotkę z telefonami itp. Na cmentarzu, tak jak pisała Renatka, jest karmicielka. Też niestety nigdy jej nie zastałam, ale położyłam jej w koszulce kilka razy ulotkę z telefonami.

Pani Ewa z Bernardyńskiej Wody też porozdawała ulotki karmicielkom po tamtej stronie, jak coś, żeby mieć oczy wszędzie i uszy wszędzie...

Tylko NIKT Gugu nie widział! :( Tak jakby zapadł się pod ziemię...
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Od: Sob lis 20, 2010 10:14

Post » Wto lut 08, 2011 10:12 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

:1luvu:

Trzymam kciuki z całych sił :love:

Amelia Poulain

Od: Nie sty 16, 2011 13:58

Post » Wto lut 08, 2011 11:24 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Ech... dziwna ta sprawa. Nikt nic nie wie, nikt go nie widział.
a okolice Bernardyńskiej były przeczesywane? i krzaczory przy jeziorku czerniakowskim? Może w tych miejscach mógł gdzieś się schować i ktoś go karmi...
http://www.otwock.toz.pl
Oficjalna strona internetowa Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Otwocku. Serdecznie zapraszamy!

AnnaM

Od: Nie wrz 05, 2010 21:32

Post » Wto lut 08, 2011 14:06 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Aniu, dziwna...
Pewnie, że łaziłam nad jeziorkiem od strony Bernardyńskiej, tam jest jedna karmicielka na działkach przy ostatnim bloku (Bernardyńska 1), łaziłam tam i w deszczu i nad ranem, kilka razy. I obeszłam osobiście działki przy tej budowie przy jeziorku. :( no nie wiem, gdzie on mógł się ukryć... a może ktoś go od razu zgarnął, albo zgarnął jak tylko mały się ujawnił?
Tyle niewiadomych...
mój kochany Gugu, chyba nigdy się nie poddam!
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Post » Śro lut 09, 2011 0:04 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

wzeszłym roku o tej porze nosiliśmy Gucia w kieszeni kurtki :) Ciekawski wyglądał sobie i oglądał świat... ;(
Teraz jest gdzieś, nie wiadomo gdzie... mój mały Gugu...

nurmi

Post » Śro lut 09, 2011 13:32 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Gutek, wracaj do domu!!

Trzymamy kciuki - puściłam info do swoich znajomych, kto wie, gdzie się znajdzie!
I purr, therefore I am

Kaś79

Od: Czw paź 14, 2010 11:44

Post » Pt lut 11, 2011 15:29 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

I jak idą poszukiwania? Wrzucacie jeszcze ulotki do skrzynek? Zdecydowaliście się jeszcze bardziej rozszerzyć obszar poszukiwań?
Cały czas myślę o Guciu i wierzę, że przyjdzie taki dzień, że Gucio się odnajdzie.
http://www.otwock.toz.pl
Oficjalna strona internetowa Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Otwocku. Serdecznie zapraszamy!

AnnaM

Od: Nie wrz 05, 2010 21:32

Post » Pt lut 11, 2011 17:17 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Aniu dziękuję.
Niestety narazie nie wrzucamy, choć mamy przygotowane ulotki... nie mam w ogóle czasu, pracuję prawie od rana do nocy ;( masakra jakaś... spróbuję znaleźć czas w weekend, choć też zapowiada się pracowicie. Niestety w tym feralnym momencie gdy zaginął Gucio, zmieniłam pracę i zaczęłam nową... i nie mogę nie dać rady i się nie wykazać na początku i zawalić coś.. bo zostanę bez pracy, na co nie mogę sobie pozwolić.
Zła jestem ;(
Liczę, że Gugu jednak się odnajdzie...
Licze też na Delfinkę...

nurmi

Post » Pon lut 21, 2011 20:31 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Kasiu nic nie piszesz :(
Próbowałaś ostatnio kontaktować się z delfinką? Widziałam jej wpisy na wątkach,to może ma teraz trochę więcej czasu i się odezwie :)
Obrazek

renatab

Post » Pon lut 21, 2011 21:31 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Renatko, nie piszę, ale moje serce krwawi. Codziennie śni mi się Gugu..
Tak, jestem w kontakcie z Delfinką, próbuje namierzyć Gucia, ale nie jest to proste, bo ślady się rozmywają.. Obie stwierdziłyśmy - jakby zapadł się pod ziemię... ale nie tracę nadziei!!!

W piatek idzie ogłoszenie Gugu ze zdjęciem do Wyborczej! Piatek - bo największy nakład :) Może ktoś go zauważy?...

nurmi

Post » Pon lut 21, 2011 23:02 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Kasiu, za tydzień ma zrobić się cieplutko.Będziemy go szukali ,do skutku :D
Obrazek

renatab

Post » Wto lut 22, 2011 18:48 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Delfinka twierdzi, że ktoś go przygarnął... napewno lepiej, że w domu spędza takie mrozy niż miałby być na dworze... w okolicy zaginięcia go nie ma.. gdzie mamy szukać? Licze już na ogłoszenia i informaje na jak najszerszą skalę...

nurmi

Post » Czw lut 24, 2011 17:01 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Znalazłam ten wątek przez fb:
viewtopic.php?f=1&t=117088&start=150
Obym się myliła, ale ten znaleziony kotek bardzo przypomina Gucia...
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Czw lut 24, 2011 17:07 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Efcia1 pisze:Znalazłam ten wątek przez fb:
viewtopic.php?f=1&t=117088&start=150
Obym się myliła, ale ten znaleziony kotek bardzo przypomina Gucia...

Nie Efciu to nie on :( także podawałam ten link :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]