Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
W 2006 roku wprowadzono jednak na polski rynek szczepionkę Purevax RCPch FelV Recombinant Leukemia (firmy Merial), która nie powoduje poszczepiennych powikłań (ryzyka wystąpienia mięsaka poszczepiennego u kotów), dzięki unikalnej technologii produkcji oraz odmiennemu sposobowi aplikacji (śródskórnie).
galla pisze:[...]Szczepionka Purevax z białaczką jest jednak o tyle bezpieczne, że zaszczepienie kota-nosiciela białaczki nie powoduje negatywnych skutków, a jedynie nie przynosi oczekiwanego efektu. Dodatkowo ta szczepionka ta nie niesie ze sobą dużego ryzyka wystąpienia mięsaka poszczepiennego[...]
jozefina1970 pisze:A Mrusię zaszczepił czymś takim: Quadricat-HC i druga: Quadricat-Panl. I to w tej tabelce, gdzie nakleił naklejki stoi: wirusowe zapalenia nosa i tchawicy, kaliciwiroza, panleukopemia, białaczka, grzybica skórana. To czyli zaszczepił na wszystko, co jest w tej tabelce, bo tam naklejki naklejone są, więc i na białaczkę wygląda, ze też
To dobrze, że nic się nie stałoim więcej w ogóle czytam tym jestem bardziej przerażona tymi choróbskami. A jeszcze jak nie ma informacji od lekarzy to już w ogóle
jozefina1970 pisze:Hm, to kiedyś skoczę do niego (bo to na miejscu ten pan doktor jest) i zapytam - to były dwie szczepionki i on mówił, że na wszystko ale ja wtedy byłam kompletnie zielona (dalej jestem, ale już mniej trochę)
sunshine pisze:Papugo-kot
elu pisze:sunshine pisze:Papugo-kot
Psotek też był takim papugo-kotem. I Migotka robi dokładnie to samo co robił Psotek, a nikt jej nie pokazywał, a mianowicie jak robię coś w kuchni to z blatu za moimi plecami wskakuje mi na ramię i z tego ramienia obserwuje co robię
shalom pisze:Po nas koty nie spacerują. A co do szczepień, moje były szczepione jakimś tri, w każdym razie na pewno nie było tam szczepienia na białaczkę, bo są niewychodzące a po tej szczepionce są duże szanse że kot zachoruje na raka, chyba mięsaka, ale mogę się mylić. Wet odradzał, odradzała Pani z fundacji. Wolałam nie ryzykować.
W 2006 roku wprowadzono jednak na polski rynek szczepionkę Purevax RCPch FelV Recombinant Leukemia (firmy Merial), która nie powoduje poszczepiennych powikłań (ryzyka wystąpienia mięsaka poszczepiennego u kotów), dzięki unikalnej technologii produkcji oraz odmiennemu sposobowi aplikacji (śródskórnie).
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Google Adsense [Bot] i 1421 gości