BUBU 2 MA CUDOWNY DS U KATARZYNY1207 [*]ŻEGNAJ BUBU:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 21, 2010 18:54 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Ja mam nadzieję, że to się wszystko uspokoi, tylko potrzeba czasu ( w tym i mojego), a ja go jeszcze nie miałam... przyjechaliśmy wczoraj w nocy, o 6 rano musiałam już wyjechać do Zamościa... Bubuś przy ludziu jest bardzo spokojnym kotkiem..., właśnie zażyczył sobie wyjść z pokoju... ale go gady obstąpiły, próbował więc wyjąc wycofać się z godnością przełażąc pomiędzy szczebelkami w balustradzie ... i się zaklinował :roll: brzucho za grube... musiałam wyciągać... i nici z kociej godności. Cudny ma nochal - z taką ciemną obwódką, w ogóle śliczny będzie jak odzyska proporcje :mrgreen:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Pon cze 21, 2010 18:58 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Hannah12 pisze:Za pogodzenie koteczków :ok: A szyneczka szczególnie z indyka jest pyszna, to opinia moich koteczków - kradziejków .

I jeszcze paróweczka z indyka też jest pyszna :mrgreen: wciągnął calutką ...
Obrazek

katarzyna1207

Post » Pon cze 21, 2010 19:12 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Sorry, ale zdjęć dzisiaj nie wstawię... Idę dopieszczać moją wyjąco - lamentującą watahę gadów futerkowych... :mrgreen:
Obrazek

katarzyna1207

Post » Pon cze 21, 2010 22:33 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Gady dopieszczone ... atmosfera się trochę poprawiła... :P Idziemy spać ...
Obrazek

katarzyna1207

Post » Pon cze 21, 2010 22:34 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

A Bubuś to ma pełno buziaków od cioteczki kociary.
Kasiu ,jak będziesz Cudaka pieścić,to od nas też po całości
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon cze 21, 2010 22:38 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

kociczka39 pisze:A Bubuś to ma pełno buziaków od cioteczki kociary.
Kasiu ,jak będziesz Cudaka pieścić,to od nas też po całości

:mrgreen: No to mi trochę czasu zajmie... :ryk: bo ta całość Bubusia to dosyć duża jest... :mrgreen: To idę teraz wypieszczać od Was... (i posprzątać mu w kuwecie :wink: bo słyszę że coś ostro w niej pracuje...).
Obrazek

katarzyna1207

Post » Wto cze 22, 2010 6:51 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

No to nie za wesoło masz, Kasiu :(
Na początek może Feliwey by pomógł, bo krople Bacha to by trzeba każdemu z osobna mieszankę przygotować.
Głaskanie naprzemienne też może pomóc, a może wspólna zabawa, sama nie wiem.
Czasem początki dokocenia są rzeczywiście trudne, kciuki za unormowanie stosunków śródkocich :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto cze 22, 2010 8:14 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Potrzebuję pomocy ... podpowiedzi, co jeszcze można Bubusiowi podstawić do jedzenia ... Dzisiaj szyneczka już jest bleee, parówka też...i w ogóle jedzenie jest bleee, tylko skubnął co nieco... Skończyły mi się miski ...i pomysły ... :( Macie większe doświadczenie - co on mógł dostawać do jedzenia z domowego ludzkiego, bo jestem na 99 % przekonana, że jadł ludzkie... Przynajmniej na początek muszę mu dawać to samo ..., a już nie wiem co... I kupy nadal nie było ... "napasł" się owsem na balkonie, to może go ruszy, a jak nie to po pracy spróbuję parafiny...Zaczynam się martwić... :?
Obrazek

katarzyna1207

Post » Wto cze 22, 2010 8:19 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

mar9 pisze:No to nie za wesoło masz, Kasiu :(
Na początek może Feliwey by pomógł, bo krople Bacha to by trzeba każdemu z osobna mieszankę przygotować.
Głaskanie naprzemienne też może pomóc, a może wspólna zabawa, sama nie wiem.
Czasem początki dokocenia są rzeczywiście trudne, kciuki za unormowanie stosunków śródkocich :ok: :ok: :ok:

Krople Bacha raczej odpadają, nie jestem w stanie podawać wszystkim 3 razy dziennie (pracuję kilkadziesiąt kilometrów od domu). Głaskane są wszystkie w różnych konfiguracjach...Qrczę ... Kropencjusz błyskawicznie się ustawił po przyjeździe do mnie ...
Obrazek

katarzyna1207

Post » Wto cze 22, 2010 8:27 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

katarzyna1207 pisze:Potrzebuję pomocy ... podpowiedzi, co jeszcze można Bubusiowi podstawić do jedzenia ... Dzisiaj szyneczka już jest bleee, parówka też...i w ogóle jedzenie jest bleee, tylko skubnął co nieco... Skończyły mi się miski ...i pomysły ... :( Macie większe doświadczenie - co on mógł dostawać do jedzenia z domowego ludzkiego, bo jestem na 99 % przekonana, że jadł ludzkie... Przynajmniej na początek muszę mu dawać to samo ..., a już nie wiem co... I kupy nadal nie było ... "napasł" się owsem na balkonie, to może go ruszy, a jak nie to po pracy spróbuję parafiny...Zaczynam się martwić... :?

biały serek, żółtko, zupka, gotowane mięsko, surowe mięsko, może chlebek
w ostateczności można rozrobić conva, dodać calopetu i próbować nakarmić strzykawką
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto cze 22, 2010 8:33 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

spróbuj ugotować kurczacze udo, ale tak jak na rosół, znaczy przypraw u mnie zazwyczaj przy niejadkach to działa
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Wto cze 22, 2010 8:34 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Twarozek, Joghurt, zwykla kielbase, albo kartofelki z sosem. Nie wie nikt, co on w schronisku jadl?

Jak go bedziesz odchudzac? Moj Emil tez by musial, ale razem z Lilly jakos nie wychodzi za bardzo.

Nie martw sie, on dopiero dwa nie cale dni jest u Ciebie. Moze sie ruszy do wieczora. Pierwsze dni Lilly przebywala prawie kompletnie pod lozkiem i kiedys sama wyszla. Jesc, jadla tylko w nocy i z zapachow tez padalam...

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Wto cze 22, 2010 8:39 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Ja bym na początek gotowanego kurczaka lub indyka dawała. Bidus pewnie nie je bo w stresie jest. Poza tym kto wie co jadł wczesniej ... Na sam początek to mozna i fioletowym whi... grzeszyć, byle by jadł, a czytam, że jednego pożarł :roll:
Na tsres u nas pomódł Feliway, ten w atomizerze, psikałam po 3-4 psiknięcia w skilku strategicznych miejscach. Dzika dzikość się uspokoiła, potem reszta stada ją oswoiła :D . Obkładaj się kotami kiedy możesz i miziaj wszystko co się rusza. Będzie dobrze ! Bybul wyjdzie na ludzi, bo miziak widze jest :D

Czasu trzeba, sfora się dogada :ok: :ok: :ok: Trzymam za Was mocno :ok: :ok: :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto cze 22, 2010 11:01 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

A ja bym na początek dała coś na qpkę, bo to może być przyczyna niejedzenia - kocio może być zwyczajnie zapchany. Zwykła pasta odkłaczająca na początek powinna dać poślizg albo trochę oliwy z oliwek lub dobrego oleju. Jak nie pomoże to parafinkę.
A z jedzenia to jak pamiętam moja Sibel jak była maluchem i jadła tylko domowe (puszki były be) to uwielbiała pomidorowa i pierogi z mięsem :D :mrgreen: Chyba najlepsze będą zupki, szczególnie jak qpki nie ma (tylko bez marchewki bo zagęszcza qpale i daje się ją przy biegunkach), może jakiś rosołek z kurczaczkiem.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto cze 22, 2010 11:34 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

może trzeba spróbować
różnych karm suchych- tych najgorszych
mój wieloryb niczego nie chciał ruszyć
na początku