Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - nasza słodka Rózia odeszła[']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 29, 2010 9:19 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - ogórkowy dramat ;-)

AgaPap pisze:Pewnie nudziło się kocince :mrgreen:

o nie nie - Łacia jest smakoszem ogórków, arbuzów, fasolki szparagowej, duszonej cukinii. Ogórki uwielbia i zawsze musi dostać swój kawałek. A jak się zapomni ogórka schować to kończy tak jak na zdjeciu - nie pierwszy to ogórek tak wygryziony :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Czw kwi 29, 2010 19:28 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - ogórkowy dramat ;-)

Skończyłam dziś pracę o 15. Ale fajnie się tak wcześnie wychodzi do domu. Tyle czasu, popołudnie takie długie. Zdążyłam pomalować szafki w kuchni (jeszcze wykończenie zostało), pozwiedzać okolicę na rowerze. Zjeść obiad na balkonie. Szkoda że na codzień kończę dopiero o 18 lub 20 - brakuje tych wolnych popołudni. No plus jest taki że nie trzeba bardzo wcześnie wstawać :-)
Koty się dziś balkonują:
Rózia mizia się o siatkę
Obrazek

Jovik wącha kwiatki
Obrazek

i nie tylko
Obrazek

ewung

Post » Czw kwi 29, 2010 19:34 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - ogórkowy dramat ;-)

Fajnie :)
W przyszłym tygodniu, jeżeli pogoda dopisze poprawiam siatkę na naszym balkonie. Bo już wisi jakiś czas i zaczyna nieładnie być. A Wy macie super zrobioną...

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw kwi 29, 2010 21:07 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - ogórkowy dramat ;-)

Bo nasza to świeżutka robota to się ładnie trzyma - choć mam nadzieję że tak jej zostanie :-)

ewung

Post » Pt kwi 30, 2010 7:57 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - ogórkowy dramat ;-)

Bazu dziś okropnie wymiotował. Aż się przestraszyłam. Kulkami i wodą. Łyka te kuli w całości głupek. Ale teraz znowu poleciał do michy. Humor ma i apetyt. Ugotowałam siemie lniane i podałam mu kroplomierzem bo sam nie chce pić. On nie znosi pasty odkłaczającej. Mam nadzieję że się nie zatkał. On tak mało się myje więc nie powinien.

ewung

Post » Pt kwi 30, 2010 16:05 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - ogórkowy dramat ;-)

Witam :)
Są różne pasty odkłaczające - żadnej nie lubi?

Sihaja

Post » Pt kwi 30, 2010 17:05 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - ogórkowy dramat ;-)

Przyznam że zawsze kupowałam jedną, muszę kupić na próbę jeszcze inne w takim razie bo ani Jovi ani Bazyl tej nie chcą.

ewung

Post » Pt kwi 30, 2010 17:26 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - ogórkowy dramat ;-)

Moje uwielbiają Bezo-pet.

Sihaja

Post » Pt kwi 30, 2010 19:36 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - ogórkowy dramat ;-)

Mir Murka nie zje dobrowolnie żadnej pasty odkłaczającej, muszę pchać strzykawką do pysia.
A 'glut' z siemienia dodaję do mokrej karmy i koty chętnie zjadają.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob maja 01, 2010 15:34 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - ogórkowy dramat ;-)

Ewo piękne zdjecia balkonowe!

andziula20

Od: Czw lip 26, 2007 22:03

Post » Pon maja 03, 2010 20:57 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - ogórkowy dramat ;-)

To był dla nas pracowity weekend. Sobotę wprawdzie leniuchowaliśmy ale wczoraj i dziś udało nam się trochę zrobić w domu. Ja walczę z korytarzem. To coś na ścianach przyprawia mnie o chęć płaczu. Męka żeby to oskrobać. Męczę się z tym okropnie. Miałam nadzieję że uda się zrobić dużo więcej. Cieszę się że chociaż pozbyłam się tego papieru z tapet i udało się oskrobać wiele tej odpadającej farby.
Obrazek

Za to w kuchni mamy taką ścianę z tynkiem strukturalnym. Karol zakleił wreszcie wielką dziurę i jak dobrze pójdzie będziemy mogli niedługo pomalować kuchnię to końca.
Obrazek

Udało nam się też wyskoczyć na spacer do lasku. Super jest mieć tak blisko zieleń. Byliśmy dziś też posłuchać żab w stawku. Ależ one koncertują. Coś niesamowitego!
Na zakończenie weekendu mieliśmy w planie ciepłą, miłą kąpiel. A tu nie ma ciepłej wody. Buuuuu
Szkoda że już trzeba wracać do pracy. Ale te trzy dni były mi bardzo potrzebne. Mimo że było sporo pracy to jakoś tak odpoczęłam psychicznie.

ewung

Post » Wto maja 04, 2010 15:11 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - ogórkowy dramat ;-)

tak, praca, która cieszy i którą chcesz zrobic - cieszy.
śliczny ten tynk.....
a oskrobana ściana jak dla mnie - artystyczna :-) ale wiem, że inny efekt Ci się marzy :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro maja 05, 2010 13:45 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - ogórkowy dramat ;-)

Ewuś ale się napracowaliście 8O
Niedługo może odpoczniecie,wszystko już będzie dopięte na ostatni guzik
życzę Wam tego z całego serca

Łacia to ma gusty smakowe jak nasza Sula
ogórki ,warzywka wszelakie

Fotki kociastych na balkonie cudne :1luvu:
ściskam Was mocno

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Śro maja 05, 2010 20:52 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - ogórkowy dramat ;-)

Do dopięcia na ostatni guzik jeszcze sporo nam brakuje ale nie szkodzi :-) Ostatnio tak patrzę na nasze mieszkanie i myślę jakie ono duże. Jak je oglądaliśmy przed kupnem to przy tamtym wystroju nie było tego widać. Bardzo się cieszę z tej przestrzeni.
Zapisałam się dziś do osiedlowej biblioteki. Prowadzi ją starszy pan który lekko zwariował bo powiedział że mu się kojarzę z Brzydulą (nie wiem do końca czy to komplement :evil: ) uwielbia ten serial i podoba mu się Brzydula bo jest taka naturalna. Ale się nasłuchałam. Ale w sumie sympatycznie się gadało.
W każdym razie dobrej nocy
Obrazek
i miłego dnia jutro
Obrazek

ewung

[poprzednia][następna]