BANDA KULAWEGO X - PROŚBA O ZAMKNIĘCIE WĄTKU

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 12, 2007 14:51

Ziemowit, powtarzasz się :roll:
Może inna potrawę zapodasz :twisted:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Śro gru 12, 2007 14:51

Femka pisze:
B-dur pisze:9
Dzien dobry :D Wpadlam tylko się zapisać :D jestem strasznie zawalona robotą :? :evil:
/.../

10
Dzien dobry :D Wpadlam tylko się zapisać :D jestem strasznie zawalona robotą :? :evil:

zo
'pozyczajac' bezczelnie od B-dur
... skoro tutaj to ostatnio normalne ... ;-))

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Śro gru 12, 2007 14:55

Zowisia pisze:
Femka pisze:
/.../

10

zo

witamy Dziesiątkę :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro gru 12, 2007 16:27

Zowisia pisze:
Femka pisze:
/.../

10

zo

11
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro gru 12, 2007 16:41

Dorota pisze:
Zowisia pisze:
Femka pisze:
/.../

10

zo

11

czekałam na Ciebie :D
mamy Jedenastkę :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Femka

Post » Śro gru 12, 2007 17:37

Dobry :wink:

Kasia_1991

Uwaga

Od: Nie mar 18, 2007 12:58

Post » Śro gru 12, 2007 19:39

Dobry wieczór

Opowiem Wam, jak wygląda nasz normalny,codzienny wieczór.

Przyjeżdżam po pracy zwykle około 19. Gdy otwieram drzwi, zwykle pierwsza jest Femcia. Jakby czekała na mnie najbardziej. W głębi przedpokoju cała reszta.
Szybko muszę zdjąć płaszcz i buty, przebrać się i do kuchni. Cztery puste brzuszki czekają. Cztery wygłodniałe koty mdleją z niedojedzenia :D . Więc siedzą przy mnie i pilnują. Nakładam na miseczki, potem biorę wszystkie cztery i idziemy do pokoju. Wszystkie kotki pół kroku przede mną.
Koty jedzą obiad. Każde przy swojej porcji. Jest cisza i tylko mlaskanie, jak jedzonko wyjąkowo dobre.
Następnie drugie danie. Chrupki.

Sprzątanie miseczek. Koty wylizują pysie i łapki. Jeszcze trochę dokazywania, może jakąś myszkę się zamorduje, pogania. A po chwili Szczypiorki szukają miejsca na odpoczynek. W tym czasie ja też już jestem najedzona. Czeka herbatka. Odpalam kompa, szybko przeglądam to,co dla mnie najważniejsze.
Potem gazetka, albo książka, w tle cicho grające radio. Obok mnie przytulone jakieś futerko, reszta na fotelach, na łóżku w sypialni.

Czasem, gdy potrzeba przyciśnie, Femcia albo Koralik wgramoli się na kolana. I zaczyna się cichutko mruczana opowieść. Gdy na chwilę przestaję gładzić futerko, pysio przypomina mi oobowiązkach.

Gdy robi się późno,idę pod prysznic. Koty czekają.Już wiedzą,co będzie dalej. Jeszcze parę chrupków przed snem, Femcia swoją tableteczkę. A potem nowy podział miejsc. W łóżku usypia mnie zawsze Koraliś. Czasem przyjdzie też Milusia albo Femcia. Zosia tylko w ciągu dnia. Ona jedna nie jest wylewna. Głaski kocha tylko takie, żeby za bardzo jej nie międlić. Najbardziej lubi, gdy siedzę na kanapie, a ona kładzie się wzdłużmojej nogi w taki sposób, żeby przylegać do mnie cała powierzchnią grzbietu. I moja ręka na jej futerku.

A potem gaśnie światło i słychać już tylko cichutką kołysankę Koralisia, czasami śpiewającą Milusię, wrzeszczącą Zosię goniącą się z Femcią.
I zasypiamy. Aby następnego dnia rozpocząć rytuał codzienności.
Aby zacząć kolejny dzień z naszego życia.
Obrazek

Femka

Post » Śro gru 12, 2007 20:40

Jak się cieplutko, domowo zrobiło.... niemal usłyszałam to cicho grające radyjko...... a mruczenie to naprawdę, Joachim mi mruczy...

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro gru 12, 2007 20:42

Kiedy wracam do domu i zamykam za sobą drzwi, to tak jakbym się odcinała od całego świata zewnętrznego. Leniwy wieczór, cisza, tylko stłumione dźwięki z radia. I koty bezpieczne, spokojne, głęboko oddychające we śnie.
Dla mnie to dom szczęśliwy. Futrzasty,mruczący, czasem skradający się bezszelestnie, czasem z hukiem zeskakujący z najwyższej półki w szafie.
Obrazek

Femka

Post » Śro gru 12, 2007 20:51

Ehh, piknie napisane... :roll: Femka, tak mi sie ciepło zrobiło :)
Ide wygłaskać swoich domowników ;)

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Śro gru 12, 2007 20:51

Wiesz co Femciu - zazdroszczę Ci.
Kiedy ja wracam do domu, muszę przede wszystkim nakarmić moje cchłopy, potem dopiero koty - bo ci pierwsi by się obrazili.
Potem robi się cicho, bo od jakiegoś czasu wszyscy są na siebie poobrażani - ale nie jest to kojąca cisza...
Albo w TV jest mecz - i wtedy jest głośno, a ja nie mam swojego kąta.
czasem chciałabym być sama, tylko z kotami, mówić do nich głośno, bawić się sznureczkiem, nie narażając się na wymowne pukanie w czoło :(

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Śro gru 12, 2007 20:52

Femka pisze:Kiedy wracam do domu i zamykam za sobą drzwi, to tak jakbym się odcinała od całego świata zewnętrznego. Leniwy wieczór, cisza, tylko stłumione dźwięki z radia. I koty bezpieczne, spokojne, głęboko oddychające we śnie.
Dla mnie to dom szczęśliwy. Futrzasty,mruczący, czasem skradający się bezszelestnie, czasem z hukiem zeskakujący z najwyższej półki w szafie.

Pięknie to napisałaś Femko ......... :D :D :D

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Śro gru 12, 2007 20:54

Tak.... przy kotach można poczuć się bezpiecznie....

Sihaja

Post » Śro gru 12, 2007 20:55

ziemowit pisze:cześć :D

...ja mam dziś humor typowego Garfielda :P
Obrazek

No teraz to calkowicie zarosleś, Ziemowicie, na rudo :lol:
...."ósme cudo, znow na rudo..." :wink:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Śro gru 12, 2007 21:00

No, tak mi sie fajnie zrobiło, poszłam przebrać się w szlafroczek i...... szlafrok śmierdzi!!! Joachim musiał na nim usiąść po wizycie w toalecie.... Pranko pranko... :) A tak kocham tego małego śmierdziucha :)

Sihaja

[poprzednia][następna]