» Wto paź 28, 2014 7:29
Re: Alibaba (dźin z lampy) Pilnie szuka Domu (DT/DS)
do barfu dla kotów dopiero się przymierzam
na pewno nie wszystkie koty od razu dostaną -a czy te, które są na tymczasie w ogóle dostaną -to tez nie wiem jeszcze
bo jak znajdą dom, to znowu będą chrupki dostawać -raczej złudzeń nie mam
wiec nie wiem czy warto im mieszać w żołądkach
a koty chcą jeść i tyle
Smillla jest tania, jak na swój skład nie taki najtragiczniejszy- karmy w porównywalnych cenach są duzo gorsze w składzie
a karmy lepsze -to to juz są wyraźnie droższe na kilogramie
a kilogramów karmy miesięcznie trochę u mnie schodzi - w tej chwili doszedł jeszcze Alibaba , który jest wielkości dwóch normalnych kotów i tak tez je-jak smok
bez Alibaby, przy bardzo rozsądnym karmieniu latem i jesienią (dwa razy dziennie karma, co drugi dzień dodatkowo serca gotowane/lub jogurt/ lub coś wtym stylu) schodziło mi 4 kg Smilli na 5-6 dni , czyli samej Smilii potrzeba było miesięcznie te 20-24 kg -zależy ile innych rzeczy dodatkowo
a teraz idzie więcej, bo Alibaba no i zimniej jest
karma TOTW dla kotów jest dwukrotnie droższa i koty jej jedzą więcej -po prostu szybciej znika, pewnie jest smaczniejsza
po Smiili, ,która koty lubią , nie ma żadnych problemów- nie ma biegunek ani wymiotów
i jest bardzo chętnie zjadana
wczoraj Patmol tez sie przedarł do kuchni, jak dawałam psom surowe mięsko
i biegał jak szalony, żeby zająć dogodną pozycję
co bardzo denerwowało Sweetie
bo jak ja kroję ćwiartki z kurczaka (miałam dwie) to musi byc spokój i cisza i skupienie
Patmol dostał samo mięsko, Garfie z chrząstkami i skórą, a psy resztę -wszystko zjadły -i to jest wygodne, bo żadne kości ani nic nie zostaje
dzisiaj myślę, żeby tez spróbować z Szapo
on ma taką niefajną sierść, ale on ma prawie zawsze taką sierść -mimo ze je to samo co inne koty przecież
może na Barfie by mu sie sierśc poprawiła -on bardzo lubi mięsko
przy Alibabie to te moje kotki takie małe są
jak chomiczki -szczególnie Pedro czy Zorro
maszynki jeszcze nie mam
ale myślę intensywnie
wtedy można robić mieszanki dla kotów
skrzydełka są drogie i mają niewiele mięsa, lepsze chyba ćwiartki z kurczaka(udo takie dłuższe -po ok 4 za kilogram, )
no i w barfie nie można samym kurczakiem, trzeba inne mięska wprowadzać
bałabym sie też, przynajmniej na razie, negować jakieś suplementy jako nieistotne
może to moda, a może nie
nie mam takiej wiedzy
kupię tą taurynę dla ludzi - 89 zł za 1000 gram
czyli 9 z za 100 gram
to nie jest zła cena i starczy mi na kilka miesięcy