Broszka & Company

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon wrz 02, 2013 6:10 Re: Broszka & Company

U nas dożynki odbywają się na boisku i w wiejskiej świetlicy - na szczęście na tyle daleko że dochodzi do nas jedynie echo łupu-cupu i w domu praktycznie nie słychać. Na szczęście fajerwerkami nie strzelają, współczuję felin...

No i miało padać i miało być zimno i co? Wczoraj tylko symbolicznie pokropiło nad ranem a cały dzień słońce świeciło - w związku z czym TZ wystartował z drabiną na węgierki i narwał cztery wiadra :strach: :strach: :strach:
Prognozy przewidują że temperatury będą codziennie rosły i pod koniec tygodnia dobije do 30 stopni... Nie powiem żebym się z tego cieszyła, miałam nadzieję że już nie będzie tak gorąco :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon wrz 02, 2013 7:13 Re: Broszka & Company

Gdzie 30st - tam 30, i zależy na który portal się spojrzy :mrgreen:
Jeden pokazuje na weekend max 23, co się 15 razy zmieni, drugi faktycznie 30, ale on się na ogół myli :lol:
A poza tym , spoko, Broszka, 30 teraz , a 30 w lipcu to zupełnie inne 30 ! Noce upiornie zimne, wiatr, inne powietrze i takie tam - już się nie rozgrzeje tak samo :(

U nas też gdzieś coś sie działo, bo słabe odgłosy do mnie dochodziły i nawet chyba wstrętne fajerwerki były, ale nie wiem czy to dożynki :roll:

Broszko, po ile sprzedajesz olejek dziurawcowy?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon wrz 02, 2013 7:33 Re: Broszka & Company

Dla mnie każde 30 to jest 30 i czy to w lipcu czy teraz tak samo nie lubię :twisted:
Ale fakt że noce na szczęście zimne i niestety już dłuuugie więc trochę krócej słońce grzeje.

Cena olejku do uzgodnienia - jeśli jesteś zainteresowana to zapraszam na pw :wink:
Chyba że wolisz poczekać na bazarek to będę wystawiać ale dopiero jak skończę przetwory.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon wrz 02, 2013 10:55 Re: Broszka & Company

U nas pochmurno i siepie deszczyk, ale będzie jeszcze lato. Przewidują 24 - 25 st.C :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia.stargard

Od: Wto sie 27, 2013 10:14

Post » Pon wrz 02, 2013 14:32 Re: Broszka & Company

Piździ haniebnie :evil: :evil:
Wywialo mi ciepelko z chalupy przez nieszczelne okna. Koty zamelinowaly się jak jeden mąż w najcieplejszym pokoju.
Zero slońca :evil: :evil:
Ja chcę jeszcze te 30 stopni :!:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon wrz 02, 2013 14:44 Re: Broszka & Company

felin pisze:Piździ haniebnie :evil: :evil:
Wywialo mi ciepelko z chalupy przez nieszczelne okna. Koty zamelinowaly się jak jeden mąż w najcieplejszym pokoju.
Zero slońca :evil: :evil:
Ja chcę jeszcze te 30 stopni :!:

Ja też...
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pon wrz 02, 2013 18:02 Re: Broszka & Company

Felin współczuje takich dożynek. Jak Rudy,czy już dobrze?
Brosia trzy wiadra śliwek,no szok,kopciuszek śliwkowy,współczuje wypestkowywania. Ja biore sie za pigwy z miętą.
U nas leje 12C.

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Pon wrz 02, 2013 19:07 Re: Broszka & Company

Rudy - odpukać - chyba nieźle.
Robimy wlewki, choć trochę się niecierpliwi. Furagin lyka pięknie opakowany Tubicatem i jeszcze się oblizuje. Wit.C średnio mu podchodzi. Wodę lejemy dopyszcznie dodatkowo.
Apetyt jest, chociaż wybrzydza strasznie i chrupki glównie by chcial :roll:
Z zabawami różnie, bo potwór mamy ma dziś dzień potworzasty i wszystkich molestuje :evil: Ale rudy sam też trochę lata.
Sika rzadziej, ale za to dużo i nie zajmuje mu to jakoś szczególnie dużo czasu. Pól godziny temu siknąl sobie i wyskoczyl z kuwety z radosnym wrzaskiem.
I oby tak dalej.
Zaczynam podejrzewać, że koleżanka miala rację, że to ze stresu przez potwora, bo widać, że wszyscy mają go chwilami serdecznie dość; ja też :mrgreen: Nic na glupka nie dziala, niereformowalny jest kompletnie, a caly czas zamkniętego w sypialni trzymać bez sensu :roll:

U mnie też leje :evil: :evil: :evil:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon wrz 02, 2013 19:54 Re: Broszka & Company

Leje i wieje. I do tego zimno jest :(
Dla mnie 30 stopni w lipcu a 30 stopni w sierpniu/wrześniu to zupełnie różne historie.

Rudy, zdrowiej chłopie :ok:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto wrz 03, 2013 6:24 Re: Broszka & Company

U nas też wczoraj straaasznie wiało a teraz leje i jest b. zimno - pogoda typowo jesienna, najchętniej spałabym cały dzień :roll:
Wczoraj oskubałam i nastawiłam na syrop ostatnie wiadro czarnego bzu a także wypestkowałam i nastawiłam na powidła wiadro węgierek. Zajęło mi to z przerwami cały dzień - jednocześnie oglądałam w tv (a raczej słuchałam) mów końcowych w procesie Katarzyny W... 2 godz. prokurator i ponad 6 godzin bełkotu obrońcy, normalnie chyba chciał zamęczyć wszystkich na śmierć 8O :o

felin pisze:Rudy - odpukać - chyba nieźle.

:ok: :ok: :ok:

fumcia pisze:Brosia trzy wiadra śliwek,no szok,kopciuszek śliwkowy,współczuje wypestkowywania.

Cztery wielkie wiadra :twisted:
Wczoraj przerobiłam jedno - jeszcze zostały trzy :wink:
Akurat śliwki bardzo lubię pestkować - robota leci szybciutko, łatwo i przyjemnie :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto wrz 03, 2013 7:26 Re: Broszka & Company

Łatwe i przyjemne pestkowanie słuchając mów w procesie... :roll: Ty to masz sposoby spędzania czasu.. :wink: :mrgreen:
Idę na pw do Ciebie :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto wrz 03, 2013 8:46 Re: Broszka & Company

U nas od rana śliczna pogoda, świeci słonko i malutkie tylko chmurki na niebie. Przewidują dla naszych okolic dzisiaj 20 st.C. to miło, że robi się znowu coraz cieplej. Takie lato jeszcze lubię. Wczoraj jednak przez cały dzionek padała mżawka, wiało i było zimno i pochmurno. Dzisiaj z nowym dniem nawet kotki są weselsze, wczoraj prawie cały dzień przespały, tylko Sisi wariowała w nocy. Biegała, skakała po półkach, które im zrobiłam jako miejsce dodatkowych zabaw. Dzisiaj już śpi wtulona na moim wyrku. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia.stargard

Od: Wto sie 27, 2013 10:14

Post » Wto wrz 03, 2013 14:05 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:Łatwe i przyjemne pestkowanie słuchając mów w procesie... :roll: Ty to masz sposoby spędzania czasu.. :wink: :mrgreen:
Idę na pw do Ciebie :D

Zwykle puszczam sobie audiobooka i słucham a robota sama leci ;)
A te wczorajsze mowy lepsze niż niejeden kryminał :lol:

jasia.stargard pisze:U nas od rana śliczna pogoda, świeci słonko i malutkie tylko chmurki na niebie.
U nas też rozpogodziło się i już jest ciepło :)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto wrz 03, 2013 17:08 Re: Broszka & Company

Pamiętacie jakie miałam przeboje miesiąc temu z ostatnim zamówieniem z zoo+?
Przypomnę w skrócie: zaginęły po drodze dwie paczki z pięciu a jak jedna z nich w końcu doszła to jej zawartość była taka jak wg rozpiski miała być w tej drugiej paczce :roll:
Reklamowałam wtedy aż do skutku tzn aż wysłali mi brakujące karmy kolejną (szóstą) paczką.
Tak więc w sumie w końcu wszystko doszło, zapłaciłam za zamówienie i zwierzaki właśnie kończą konsumpcję tych karm a ja przymierzam się do następnego zamówienia.

A tu dzisiaj dostaję takiego maila:
Szanowna Pani,

bardzo dziękujemy za skontaktowanie się z nami.

Niestety musimy wyjść w tej chwili z założenia, iż nasza przesyłka nr ..... z częścią zamówienia nr ..... zaginęła w czasie transportu. Zgłosiliśmy już ten fakt firmie kurierskiej.

W związku z powyższym prosimy o dalsze dyspozycje: ponowna wysyłka artykułu ..... czy zwrot należności.

Serdeczne pozdrowienia,
Serwis Obsługi Klienta Zooplus.pl

Jaki oni tam bałagan mają :roll: Chcą mi wysłać ponownie ni z gruchy ni z pietruchy 24 puszki 800g dla psów - lub zwrócić 150,- 8O
Aż mnie ręka świerzbi żeby przyjąć ich propozycję :twisted:
Biorąc pod uwagę że obniżyli rabaty i podnieśli ceny to właśnie się głowię jak to zrobić żeby zmieścić się w limicie z zakupami na wrzesień - przydałby mi się taki prezent :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto wrz 03, 2013 17:18 Re: Broszka & Company

Wrzesień to ciężki miesiąc jest...
Podczytująca, ale nie pisząca Alienor
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]