"I tak człowiek trafił na kota..." II

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 25, 2013 16:23 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Napędu nie odkupię. Nie jest wymienny. On załatwił taką niedużą kompaktową wieżyczkę. A po wszystkim przespał spokojnie na mnie jakąś godzinkę. Spokojny i zadowolony jakby wrócił z lupanaru. Pardon! Z lunaparku!
Nie wiem jak sobie dajecie radę z pięcioma czy dziewięcioma kotami. Ja mam dwa normalne koty i jedno półdiablę. On nigdy nie dorośnie. :D
A przed chwilą wchodzę do pokoju, szafa uchylona i wywalone wszystkie rzeczy. O dziwo kociambra w środku nie ma. Robię ogląd i znajduję wystraszonego wytrzeszcza wyglądającego ostrożnie zza monitora. Dobrze wiedział o co chodzi. 8O
I wyszedłem. I tak się nie dogadam.

-Mruiiii... To wszystko potwarz! Tu się oczernia kota! Nikt mnie w szafie nie przyłapał! To kosmici!
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Sob maja 25, 2013 18:57 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Moje koty to anioły :P

Co prawda Matylda ostatnio uskutecznia zabijanie moich butów - drapanie i gryzienie sznurówek. Poki co tylko adidaski, ale widziałam, że patrzyła też na te skórzane... :evil: A jak na nią krzyknę, to ona odskakuje od buta i mówi 8O To ON zaczął!! ... on w sensie but. Nie wytrzymam.... Ale i tak kocham ;)
Klemens i Matylda w jednym stali domu. [...] :kotek:
Obrazek

[*] Klementynka

swiatma

Od: Pon gru 21, 2009 7:52

Post » Sob maja 25, 2013 19:19 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

u nas są fochy, jak kot wyżera MOJE żarcie bez pozwolenia. jak ma coś dostać, to dostaje to wyraźnie, ale wiadomo - zakazany owoc najsłodszy.
a moje jedzenie jest MOJE.
i potem ganiam kota po domu, aż się skitra pod szafą. nie ma wyżerania z miski przywódcy stada :evil: nauczył się już na tyle, że nawet nie próbuje, kiedy jestem w zasięgu wzroku - tylko wtedy, kiedy myśli, że nie widzę.
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Sob maja 25, 2013 19:49 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

u mnie Bella ma manię wyrzucania rzeczy z szafek i szuflad :twisted:
Rysia to anioł :aniolek:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Nie maja 26, 2013 6:21 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Ja mam ostatnio oczy niewyspane, rzadko pisuję - lecz podczytuję.

Zostawiam dla Smoka kartkę z Krakowa - mistrz Andrzej Mleczko tak widzi relacje: Smoki - Krakusy :mrgreen:

Obrazek

Pełna symbioza i nie trza nic pisać, ni gadać . :ok:
Ostatnio edytowano Nie maja 26, 2013 6:45 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie maja 26, 2013 6:28 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

I Lajkonika ( artysta Lakso Kobas - LikeKonik ) nowoczesnego :wink: jeszcze wam wkleję :mrgreen:
Taki mamy zbereźny i pokręcony ten nasz gród...
Wybaczcie ale "tylko dzięki bladze z prawdą sobie radzę " :twisted:
Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Nie maja 26, 2013 8:11 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

8O A dzieci się go nie boją? Toż On wygląda jak Darth Vader wierzchem na Batmanie.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Nie maja 26, 2013 9:19 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Monika_Krk pisze:I Lajkonika ( artysta Lakso Kobas - LikeKonik ) nowoczesnego :wink: jeszcze wam wkleję :mrgreen:
Taki mamy zbereźny i pokręcony ten nasz gród...
Wybaczcie ale "tylko dzięki bladze z prawdą sobie radzę " :twisted:

A on ma coś wspólnego z Kobasem Laksą? Ten chyba wciąż w Warszawie...
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie maja 26, 2013 10:17 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Villentretenmerth pisze:8O A dzieci się go nie boją? Toż On wygląda jak Darth Vader wierzchem na Batmanie.

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie maja 26, 2013 14:13 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Patataj , patataj patataj ... Lajkoniku - laj laj , poprzez cały kraj.. Obrazek
Wszyscy moi przedmówcy mieli rację.

:kotek: Żondam zdjęnć Marudy I Alberta. Odika nie żondam bo on jest strasliwy i się go bojam ---Yoko :twisted: :P :mrgreen:

Monika_Krk

Post » Nie maja 26, 2013 14:37 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Zobaczymy co się da zrobić w kwestii zdjęć, ale to raczej w długi weekend. Jedziemy do domu i nie tylko. :)

Przy okazji - może ktoś wie jak zlikwidować zapach kocich sików z siedzenia? Któryś biedaczek zestresował się ostatnią podróżą i w aucie, po nagrzaniu, wali jak w małpiarni. :evil:
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Nie maja 26, 2013 14:48 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Villenie, specjalnymi środkami, których używają np. hodowcy. to koncentraty, z których robisz roztwór do spryskiwania moczu - te, które znalazłam, działają poprzez najnaturalniejszy rozkład moczu odpowiednimi szczepami bakterii.
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Nie maja 26, 2013 15:43 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Maupa pisze:Villenie, specjalnymi środkami, których używają np. hodowcy. to koncentraty, z których robisz roztwór do spryskiwania moczu - te, które znalazłam, działają poprzez najnaturalniejszy rozkład moczu odpowiednimi szczepami bakterii.
O! Nie wiedziałem, że są takie wynalazki. Dziękuję. :ok:
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Nie maja 26, 2013 15:50 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

jakbyś miał problem ze znalezieniem, to gdzieś mam zakopane konkretne marki polecane przez zaprzyjaźnioną hodowczynię. daj znać. :ok:
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Nie maja 26, 2013 22:35 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Ja kupowałam w Tesco (stało na półce dla kociastych) środek do neutralizacji zapachu kociego moczu. Mysia zaznaczyła sobie kombinezon nurkowy TŻ :twisted: . Zadziałało super.
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

[poprzednia][następna]