Czesław śpiewa w tercecie z Miss Daisy i Królem Julianem :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 05, 2014 13:42 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

Ruja jest niedobra dla kotki o ile nie chcesz jej kryć (a nie chcesz).
Kotka produkuje (zdaje się) mniej erytrocytów a więcej leukocytów czy jakoś tak, ma po dłuższym rujkowaniu niedokrwistość.
To zdaje się jest związane z przygotowaniami do ew. ciąży.
Mniej je , więcej tarci energii (nie śpi)
No i nikt przy zdrowych zmysłach nie ciachnie kotki w rui, bo narządy płciowe są lepiej ukrwione i jest zawsze "szansa" na powikłania.
Więc lepiej dać jej hormony.

A w Bieszczady jadę na weekend majowy...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob kwi 05, 2014 13:53 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

pytanie tylko, czy to faktycznie ruja, czy drze mordę bo lubi pogadać/pośpiewać z kocurami
jeśli ruja to bym spytała dr Dominikę czy jej coś podać, a jeśli tak to co podać
Neigh mówiła, że dr coś tam na jajnikach widziała
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob kwi 05, 2014 14:25 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

fairey pisze:a myślisz, że Czesław dlaczemu jest Czesław? ...bo śpiewa. u mnie gadanie i wycie to norma.

dalia pisze:pytanie tylko, czy to faktycznie ruja, czy drze mordę bo lubi pogadać/pośpiewać z kocurami

No właśnie....Fairey, jak nie masz wprawy, to poczekaj, prawdziwa rujka jest zupełnie inna niż gadanie, śpiewanie itp. To jest wycie, tarzanie ...naprawdę ciężkie do zniesienia.
Moze ona była juz wcześniej blokowana, stąd zmiany na jajnikach, moze niedożywienie spowodowało nierujkowanie, a teraz - odpasiona - zaczyna normalnie ...

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob kwi 05, 2014 14:26 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

Ale jak będzie miała ruję to jak ją wysterylizować?
Ja bym pędziła do weterynarza.

kotkins

Post » Sob kwi 05, 2014 15:18 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

kotkins pisze:Ale jak będzie miała ruję to jak ją wysterylizować?
Ja bym pędziła do weterynarza.

na sterylizację to ona niestety musi trochę poczekać
Obrazek

dalia

Post » Sob kwi 05, 2014 18:52 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

Wspólnie i w porozumieniu z Neigh, po rozwazeniu wszystkich za i przeciw zdecydowalysmy odczekac jeszcze dzień lub dwa i poobserwować pannicę.

nie mam wątpliwości ze to ruja. Ale pannica ladnie je wiec zobaczymy co bedzie dalej.
Obrazek

fairey

Od: Wto paź 11, 2011 7:04

Post » Sob kwi 05, 2014 20:12 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

Dokladnie - kot je to najważniejsze. Całą resztą się na razie nie ma co przejmować. O ile Fairey wytrzyma. Dr. Dominika jasno powiedziała: karmić i na razie ograniczyć całą resztę .

Jak będzie trzeba to się blokadę poda. Na razie poobserwujemy. Miała dostać ruję - no to dostała. I git. Kotu się poprawiło:-) i ruja była przewidywana.

O sterylce nie ma mowy gdzieś do połowy maja.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob kwi 05, 2014 22:15 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

zważyłam laleczkę. obecna waga - 3,8 kg.
Obrazek

fairey

Post » Sob kwi 05, 2014 22:42 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

fairey pisze:zważyłam laleczkę. obecna waga - 3,8 kg.

idzie jak burza 8O
Obrazek

dalia

Post » Nie kwi 06, 2014 7:03 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

No przecież powiedziałam, ze nastepne 400 gr mamy na bank. Jest jej prawie 1 kg wiecej......co dziwnego, ze wygląda normalniej.
Moim zdaniem powyżej 5 kg - a nawet w kierunku 6 to ona osiągnie na spoko.

TO nie jest chory kot. TO jest niewiarygodnie silny egzemplarz. Tylko skrajnie wygłodzony. Gdyby była żywiona normalnie, byłaby wielka ......echh

Czy ja Wam już pisałam, ze NIENAWIDZE tak na oko z 90 % populacji ludzkiej?
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie kwi 06, 2014 8:29 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

Pięknie nadrabia, chociaż jak ją zobaczyłam pierwszy raz na zdjęciu miałam duże wątpliwości.
Już nie mam, piękna będzie.
"Istnieje tylko jedno imię stosowne dla kota - Wasza Wysokość."
"(...)życie to zbyt poważna sprawa, by brać je na poważnie."

Helen Brown "Kleo i ja"

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160260

megrita

Od: Nie lut 02, 2014 13:35

Post » Nie kwi 06, 2014 8:46 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

Brawa dla kota. I opiekunów kota.
Myślicie ,że ma szansę na 6 kg?
Ja ją oceniam na jakieś 4,5-5 max.
Drobne ma kości bidulka.

Zaczyna wyglądać...aczkolwiek mój Leoś też był chudzinką , tylko taką długą chudzinką. A teraz to ledwo się mieści w koronie drapaka Diogenes.
Zresztą dostanie nowy, większy.

Jeśli ona nie agresywna jest to się z chłopakami dogada w kilka dni.
Bo przecież chłopaki troszkę d*** są, takie w sam raz do Parlamentu Europejskiego.
(Kotkinsowo poprze kandydatury, może na wyrost też Herezji, bo ona zapewne pojedzie pośpiewać rujkowo w Brukseli razem z resztą eurokotów...)

kotkins

Post » Nie kwi 06, 2014 10:49 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

słuchajcie - Czesław też ma ruję! przysięgam. drze ryja tarza się, zakochałby mnie na śmierć. Neigh a Ty śmiałaś posądzać go o normalność i nudę... Tak się kończy bezstresowe wychowywanie dzieci. Czesław sobie teraz zamarzył, że będzie dziewczynką!

Odnośnie wagi to ja myślę Kotkins, że jak będzie ważyła pomiędzy 5 a 6 będzię w sam raz. 4,5 to trochę mało. Ona przy tych 3,8 nadal jest przeraźliwie chuda i sterczą jej łopatki i czuć wszystkie kosteczki. Moje chłopaki ważą blisko 5 a są od niej mniejsi.
Obrazek

fairey

Post » Nie kwi 06, 2014 11:05 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

Fairey jak chcesz dam Ci pomacać moją Boni - z wierzchu tłusty kot, ale pomacaj a ma każdą kość na wierzchu pod futrem.
A waży 6,6kg. Taka uroda.

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Nie kwi 06, 2014 11:11 Re: Czesław śpiewa w duecie z Królem Julianem :) Herezja w

Mów do niego Czesławko , może to wystarczy...

Manfreda Cairo też byłą Manfredem, bo się maniakalnie obżerał.
Teraz się nadal maniakalnie obżera ale już jako kobieta...
Mania a nie Maniek.

kotkins

[poprzednia][następna]